Νέα αναβολή στις εκλογές της IWF, πάνε για Ιούνιο

Newsroom
Νέα αναβολή στις εκλογές της IWF, πάνε για Ιούνιο

bet365

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία άρσης βαρών μετέφερε πάλι τις εκλογές της, εξέλιξη που ίσως προκαλέσει νέα προβλήματα από την ΔΟΕ εν όψει Παρισιού.

Για τον Ιούνιο μεταφέρονται οι εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία άρσης βαρών.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου της IWF, αποφασίστηκε να «φρανάρουν» και πάλι την εκλογική διαδικασία για το νέο προεδρείο και να την μεταφέρουν για τον Ιούνιο του 2022, με τους υποψήφιους να πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή την διαδικασία για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους.

Μόλις 101 χώρες συμμετείχαν στο Συνέδριο της IWF η οποία ακύρωσε πάλι τις εκλογές που είχαν οριστεί για τον Μάρτιο, ορίζοντας την διαδικασία για το καλοκαίρι του 2022, απόφαση που στην ΔΟΕ δεν θα δουν με καλό μάτι.

Η συμμετοχή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 δεν είναι βέβαιη (ήδη έχει προταθεί να πεταχτεί από το ολυμπιακό πρόγραμμα το 2028) και ο Τόμας Μπαχ έχει βάλει στις προϋποθέσεις να γίνουν άμεσα εκλογές ώστε να μην τεθεί ζήτημα και για το 2024, όμως στην IWF εξακολουθούν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις.
Ηδη η εκλογική διαδικασία έχει αναβληθεί δύο φορές, με τις εκλογές να ορίζονται τώρα το διήμερο 25-26 Ιουνίου του 2022. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα ονόματά τους ως τις 2 Μαρτίου.

Ηδη έχει ξεκινήσει ένας «πόλεμος» από έναν εκ των υποψηφίων, τον Ρώσο Μαξίμ Αγαπίτοφ, ο οποίος εξαπολύει μέσω σόσιαλ επιθέσεις κατά του νυν Δ.Σ., αλλά και του απερχόμενου προέδρου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία στοχοποιεί διάφορους παράγοντες και ομοσπονδίες. Γι’ αυτό και του έχει επιβληθεί πρόστιμο, αλλά και επίπληξη από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία του ζητά να αποσύρει ένα επίμαχο βίντεο στο οποίο προσβάλει χωρίς στοιχεία, σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος.

Στο Συνέδριο αποφασίστηκε επίσης πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία, ενώ η Αλβανία και το Μεξικό πήραν τις αντίστοιχες διοργανώσεις Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων -Νεανίδων. Ηδη είναι γνωστό πως η διοργάνωση των ανδρών-γυναικών του 2025 θα γίνει στη Νορβηγία.

 

Τελευταία Νέα