Στο Τόκιο και μέσω… Σαμόα ο Ιακωβίδης

Στο Τόκιο και μέσω… Σαμόα ο Ιακωβίδης

bet365

Οι ανακοινώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών μένουν για να επικυρωθεί η παρουσία του Θόδωρου Ιακωβίδη στο Τόκιο.

Μόνο η… ανανέωση των ranking στην παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών μένει για να επικυρωθεί η παρουσία του Θόδωρου Ιακωβίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως είχε αναφέρει το Gazzetta, στην κατηγορία των 96 κιλών αναμένεται να ανακοινωθούν ακυρώσεις συμμετοχών τόσο για υποθέσεις ντόπινγκ, όσο και με άλλες ανακατατάξεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Μία από αυτές τις ανακατατάξεις είναι και η απόφαση της κυβέρνησης από τα Σαμόα να αποσύρει την συμμετοχή των αθλητών της από το Τόκιο. Πιο συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας του Ειρηνικού, ανακοίνωσε πως όσοι αθλητές ζουν εντός συνόρων δεν θα πάνε στο Τόκιο λόγω της πανδημίας και μόνο η συμμετοχή αθλητών της που ζουν στο εξωτερικό θα επιτραπεί.

Ενας από αυτούς είναι και ο αρσιβαρίστας των 96κ., της κατηγορίας του Ιακωβίδη, Ντον Οπελόγκε. Ο Οπελόγκε δεν θα ταξιδέψει για το Τόκιο, κάτι που… διευκόλυνε ακόμη περαιτέρω τον Ελληνα πρωταθλητή να κερδίσει το εισιτήριο. Ο αθλητής από τα Σαμόα είχε πάρει την πρόκριση ως ο καλύτερος αθλητής από την ήπειρο της Ωκεανίας. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει άλλος αθλητής από την περιοχή που να πληροί τις προϋποθέσεις για να πάει στο Τόκιο, σύμφωνα με το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την θέση παίρνει ο πρώτος αναπληρωματικός της κατάταξης, ο οποίος είναι ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ετσι, αναμένεται μόνο να ανακοινωθούν οι λίστες συμμετοχής από την IWF, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων 24ωρων. Αυτοί θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες του Θοδωρή Ιακωβίδη μετά το Ρίο.

 

Τελευταία Νέα