Αθλητές κάνουν προθέρμανση στην Αφρική σε… πάρκινγκ και παλέτες (vids)

Gazzetta team
Αθλητές κάνουν προθέρμανση στην Αφρική σε… πάρκινγκ και παλέτες (vids)

bet365

Κάτω από άθλιες συνθήκες διεξάγεται το Αφρικανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών, με τους αθλητές να προθερμαίνονται σε υπόγειο πάρκινγκ.

Τριτοκοσμικές σκηνές στο Αφρικανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών στη Κένυα, με τους αθλητές να κάνουν ζέσταμα σε υπόγειο πάρκινγκ, την ώρα που αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν ακριβώς δίπλα τους!

Κι όμως οι εικόνες αυτές αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφίες, με τους αθλητές να κάνουν λόγο για τις «πιο ντροπιαστικές στιγμές στο άθλημα».

Οι διοργανωτές ανάγκαζαν μεταξύ άλλων παγκόσμιους πρωταθλητές να γυμνάζονται σε έναν πολύ μικροσκοπικό χώρο σε υπόγειο πάρκινγκ, όπου την ίδια ώρα δίπλα τους έμπαιναν και πάρκαραν αυτοκίνητα, ή προσπαθούσαν να βγουν έξω ενώ οι αθλητές έκαναν το ζέσταμά τους!

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαγορεύσουν το παρκάρισμα για το διάστημα που φιλοξενείτε στο Ναϊρόμπι η διοργάνωση, κάνοντας έξαλλους αθλητές και ξένες αποστολές.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα καθώς η πλατφόρμα όπου τοποθετούνται τα -όχι και τόσο ασφαλή- βάρη, αποτελείται από ξύλα ή παλέτες και δεν είναι καθόλου σταθερή! Οι αθλητές σήκωναν βάρη και η πλατφόρμα έγερνε, ανάλογα με την πλευρά που έδιναν βάρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αφρικανικής ομοσπονδία άρσης βαρών, οι προπονήσεις μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή μετά τα αμέτρητα παράπονα που έλαβαν.

«Από όσες διοργανώσεις έχω αγωνιστεί στη ζωή μου, αυτή είναι εύκολα η χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κλεμεντίν Μοκενγκί από το Καμερούν. Και να φανταστεί κανείς ότι οι αγώνες αυτοί δίνουν και προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο…

Πάντως οι αθλητές κατηγορούν τους επίσημους πως αποφάσισαν να κάνουν εντελώς πρόχειρα την διοργάνωση και ασχολήθηκαν μόνο με το συμβούλιο που επρόκειτο να γίνει τις ίδιες ημέρες της διοργάνωσης.

«Δεν έδωσαν δεκάρα για τους αθλητές. Ήρθαν, χαιρέτησαν και σηκώθηκαν και έφυγαν για το συνέδριο» παραπονέθηκε άλλος αθλητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρση βαρών: Η Λόρελ Χάμπαρντ έγινε η πρώτη transgender αθλήτρια που κέρδισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα