To NFL αρχίζει με τα ίδια, γνωστά φαβορί

Κώστας Ευθυμιάδης
To NFL αρχίζει με τα ίδια, γνωστά φαβορί

bet365

Η σεζόν στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο ξεκινά τα ξημερώματα (8/9) με τους πρωταθλητές Κάνσας Σίτι Τσιφς να αντιμετωπίζουν τους Ντιτρόιτ Λάιονς.

Στις 03:20 τα ξημερώματα το αγαπημένο πρωτάθλημα των Αμερικανών, το NFL, ξεκινά, με τους πρωταθλητές Κάνσας Σίτι Τσιφς να ξεκινούν μία κούρσα για την διατήρηση του τίτλου.

Το φετινό πρωτάθλημα δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με το περσινό, αφού τα φαβορί είναι τα ίδια. Κάνσας, Σαν Φρανσίσκο, Μπάφαλο και Φιλαδέλφεια δείχνουν να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ ομάδες όπως το Σινσινάτι, οι Τζετς της Νέας Υορκης και το… αιώνιο φαβορί που δεν κερδίζει ποτέ, Ντάλας, συγκαταλέγονται στις πιθανές ομάδες που μπορεί να σπάσουν την 4αδα.

Σε κάθε περίπτωση και η φετινή σεζόν αναμένεται συναρπαστική…

Τα φαβορί

Kansas City Chiefs

Οι Κανσας Σίτι Τσιφς

Το… προφανές. Οι εν ενεργεία πρωταθλητές χτίζουν την δυναστεία τους και σχεδόν με το ίδιο νεανικό ρόστερ, κάθε χρόνο γίνονται και καλύτεροι. Τρομακτική βελτίωση αναμένεται και στην άμυνα, καθώς η επίθεση με τους Μαχόμς, Κέλσι και Βάλντεζ-Σκάντλινγκ… κεντάει. Θα πάνε μακριά και φέτος και πιθανότατα σε ένα ακόμη Super Bowl

Philadelphia Eagles

Οι φιναλίστ του περσινού τελικού διατήρησαν το ρόστερ τους και στα φιλικά έδειξαν ότι έχουν βάθος. Πρόκειται για την 2η καλύτερη ομάδα επιθετικά πέρυσι, την 3η σε γιάρδες και την 6η καλύτερη άμυνα. Αλλαξε όλο το βοηθητικό προπονητικό τιμ της, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό.

San Francisco 49ers

Ο Μπροκ Πέρντι από ένα project εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν Τοπ10 quarterback και πάνω του θα στηριχθεί το Σαν Φρανσίσκο για να πάει ένα βήμα παραπέρα απ ότι πήγε πέρυσι… Εχουν μία από τις κορυφαίες άμυνες στο πρωτάθλημα (ο Μπόσα υπέγραψε συμβόλαιο ρεκόρ για αμυντικό στην ιστορία της Λίγκας με 170 εκατ.), έχουν εξαιρετικούς RB και όλη την απαραίτητη συνταγή για να φτάσουν μέχρι τέλους στην φετινή σεζόν

Buffalo Bills

O Τζος Αλεν

Στις ΗΠΑ πιστεύουν πως φέτος με έναν υγιή Τζος Αλεν, μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Είναι στους 3 κορυφαίους QB του πρωταθλήματος, αλλά την περσινή σεζόν είχε πολλά προβλήματα επιθετικά, συν έναν τραυματισμό στον αγκώνα που τον κράτησε χαμηλά σε σχέση με τις ικανότητές του. Φέτος έχουν από τις κορυφαίες επιθέσεις στο πρωτάθλημα και αν εξαιρέσει κανείς την απουσία του Μίλερ, δείχνουν ικανοί να κάνουν ζημιές με τους RB’s.

Τα «κρυφά άλογα»

New York Jets

Εποχή… Ααρον Ρότζερς στη Νέα Υόρκη για τους Τζετς, όπου ωστόσο αυτό που θα παίξει τεράστιο ρόλο στο που θα φτάσει αυτή η ομάδα, είναι το πόσο αποτελεσματικά θα τον προστατέψει η υπόλοιπη ομάδα. Εχοντας για recievers τους Ντάλβιν Κουκ και Γκάρετ Γουίλσον, οι πιθανότητες είναι… εκεί, αλλά το ζήτημα είναι αν θα αντέξουν την πίεση.

Ο Ααρον Ρότζερς

Cincinnati Bengals

Από κομπάρσοι και ομάδα έκπληξη πριν δύο χρόνια, έχουν γίνει σοβαροί διεκδικητές του τίτλου. Ο Τζό Μπόροου είναι βαρόμετρο για το Σινσινάτι, που θα στηριχθεί επιθετικά στους Μίξον, Μπόιντ και Χίγκινς. Πολλές επιθετικές λύσεις, καλή σχετικά άμυνα, αλλά αν δεν τραβήξει στα κρίσιμα ο Μπόροου, τότε θα περιοριστούν σε παρουσία στα play off.

Cleveland Browns

Δεν δείχνει ομάδα για τίτλο, ωστόσο ήταν ίσως η ομάδα με την μεγαλύτερη βελτίωση στο ρόστερ της φέτος και δείχνει πως με τον Ντεσόν Γουάτσον μπορεί να μπει στα play off και να κάνει ζημιές. Αρκεί βέβαια ο QB της να μην έχει άλλες… δικαστικές περιπέτειες.

Jacksonville Jaguars

Το πρόγραμμα ίσως τους ευνοεί να πάνε καλά στην regular season και να προσπαθήσουν να διακριθούν στην φετινή σεζόν. Ο Τρέβορ Λόρενς έκανε τρομερό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς τον Ρίντλεϊ, έναν από τους κορυφαίους receivers, ωστόσο η άμυνά τους είναι προβληματική και μπορεί να τους πληγώσει στη διάρκεια της σεζόν.

Green Bay Packers

Στην μετά-Ρότζερς εποχή, η επιθετική γραμμή της ομάδας του Ουισκόνσιν είναι από τις κορυφαίες στο πρωτάθλημα, όμως το θέμα είναι να μπορέσει ο Τζόρνταν Λοβ να ενώσει τα κομμάτια και να σηκώσει το βάρος του προκατόχου του στην θέση του.

Οι ομάδες που αναμένεται να απογοητεύσουν

Ολα δείχνουν πως οι Arizona Cardinals μαζί με τους Los Angeles Rams and Chicago Bears θα είναι οι ομάδες που θα απογοητεύσουν.

Αριζόνα και Σικάγο με κάτω του μετρίου ρόστερ και οι Ραμς σε διαδικασία rebuilding, κράτησαν μόνο την «σημαία» τους επιθετικά, τον Ρ. Καπ. Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να φανούν έστω… μέτριες. Το ίδιο ισχύει και για τους New England Patriots και Las Vegas Raiders, δύο ομάδες που έχουν ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα στη Λίγκα.

Ο Μπραντον Σμιθ

 

NFL Τελευταία Νέα