Πόσο πονά τελικά η αφαίρεση τατουάζ;

Gazzetta team
Πόσο πονά τελικά η αφαίρεση τατουάζ;

bet365

Τα τελευταία χρόνια η μόδα των τατουάζ είναι τόσο διαδεδομένη που το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει τουλάχιστον ένα tattoo σε κάποιο σημείο του σώματος του.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να το αφαιρέσουν είτε επειδή δεν τους εκφράζει πια ή δεν είναι όπως το περίμεναν είτε επειδή ξεθώριασε ή δεν τους το επιτρέπει το εργασιακό τους περιβάλλον. “Πλέον, η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να γίνει γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά”, αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Με ποια μέθοδο πραγματοποιείται η αφαίρεση των τατουάζ;

Μέχρι στιγμής την πιο ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο για την αφαίρεση των τατουάζ αποτελεί το Pico Laser. Είναι ασφαλές, δεν αφήνει σημάδια και αφαιρεί με επιτυχία ακόμα και τα πιο “βαθιά χτυπημένα” ή πολύχρωμα τατουάζ.

Είναι επώδυνη η αφαίρεση τατουάζ με laser;

Ο Δρ. Καραλέξης εξηγεί: “Η αλήθεια είναι πως ο ασθενής νιώθει ένα μικρό “κάψιμο” κατά τη διάρκεια του laser. Ωστόσο, η συνεδρία είναι πολύ σύντομη και μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή πριν από τη συνεδρία. Σε περίπτωση που ο πόνος δεν είναι ανεκτός μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία.”

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τη χρωστική του τατουάζ καθώς και από το πόσο “βαθιά χτυπημένο” είναι. Συνήθως, χρειάζονται 3-6 συνεδρίες με διάστημα ενός μήνα μεταξύ τους. Το τατουάζ ξεθωριάζει σταδιακά, όλο και περισσότερο μετά από κάθε συνεδρία.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το Pico Laser μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλα τα σημεία του σώματος, ακόμα και στο πρόσωπο όπως για παράδειγμα στην περιοχή των φρυδιών.

Τι να περιμένει κανείς μετά από κάθε συνεδρία;

Ο ιατρός περνάει την περιοχή του τατουάζ με το Pico Laser και στη συνέχεια το καλύπτει με μία γάζα αφού έχει βάλει κρέμα στην περιοχή. Η περιοχή του τατουάζ δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με νερό για δύο ημέρες και απαιτείται εφαρμογή κρέμας μέχρι την επόμενη συνεδρία. Το δέρμα μπορεί να έχει έναν ήπιο ερεθισμό ή να κάνει ακόμα και φουσκάλες οι οποίες θα υποχωρήσουν μετά από μερικές ημέρες. Σταδιακά το δέρμα επουλώνει και σε 30 ημέρες μπορεί να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρία.

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής μετά την αφαίρεση τατουάζ με Laser;

Προϋπόθεση για να προβεί κανείς σε μία τέτοια διαδικασία είναι να μην είναι μαυρισμένος. Επιπλέον, απαιτείται η αποφυγή του ηλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας για να αποφευχθούν ερεθισμοί, εγκαύματα και πανάδες. “Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών και την οριστική αφαίρεση του τατουάζ ο ασθενής μπορεί να εκτεθεί κανονικά στον ήλιο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα” προσθέτει ο δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης.

Ποιο είναι το κόστος της αφαίρεσης τατουάζ με Laser;

Η τιμή για την αφαίρεση ενός τατουάζ εξαρτάται κυρίως από την έκταση του δέρματος που καλύπτει.

Υπάρχει μέθοδος που να αφαιρεί το τατουάζ σε μία μόλις συνεδρία;

Με τη μέθοδο Dermabrasion επιτυγχάνεται η αφαίρεση του τατουάζ μέσα σε μία μόνο συνεδρία. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή είναι επεμβατική και δεν είναι εφικτή σε όλα τα σημεία του σώματος. Πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας και χρειάζεται κάποιες εβδομάδες για την επούλωση της περιοχής. “Ο δερματολόγος θα κρίνει ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για την ασφαλή αφαίρεση των τατουάζ.”, τονίζει ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης.

Στο επίσημο site του Δρ Καραλέξη μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και για περισσότερα δερματολογικές θεραπείες αλλά και τη μεταμόσχευση μαλλιών!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δρ. Απόστολος Καραλέξης

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα