Η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου με τίτλο «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»

Newsroom
Η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου με τίτλο «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»

bet365

Σε μια εκδήλωση στην «Αγορά Αργύρη» πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση» από τις εκδόσεις Δίσιγμα.

Πλήθος κόσμου από την Πάτρα και τη Ναύπακτο παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάτρας και πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Βασιλάκης. Ομιλητές ήταν οι Βασίλης Τριανταφύλλου Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώτα Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Δημοσιογράφος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος του Ταμείου (ΤΕΑΣ) της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας.

Μεταξύ των καλεσμένων, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση ήταν δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος και Νικόλαος Ασπράγκαθος, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Άγγελος Δανιήλ, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, εκπρόσωποι των βουλευτών Σίας Αναγνωστοπούλου και Νίκου Καραθανασόπουλου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου Κώστας Κονίδας.

Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, πολλοί δημοσιογράφοι και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος του βιβλίου είναι να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνει στην ελληνική μιντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το παρόν βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ. Επίσης, φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ. Το βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα και διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα