Το επετειακό Spetses Mini Marathon τα είχε όλα (pics)

Newsroom
Το επετειακό Spetses Mini Marathon τα είχε όλα (pics)
Πώς ζήσαμε τo μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας παρέα με την ομάδα της bwin.

Τρέχεις, έχεις λίγα μέτρα ακόμη για τον τερματισμό και περνάς δίπλα από τα τραπέζια των μαγαζιών που βρίσκονται στη σειρά στην Ντάπια και έχουν γεμίσει κόσμο. Όλοι σηκώνονται όρθιοι και σε χειροκροτούν. Αυτό το συναίσθημα που βιώνεις στο τέλος του κάθε αγώνα στις Σπέτσες δύσκολα θα το βρεις αλλού.

Το Spetses Mini Marathon δεν είναι τυχαία το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας και δεν έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην κορυφή την τελευταία δεκαετία από σπόντα. Είναι ένα event που πιάνει πάντα τον παλμό του κοινού, που επιβραβεύει την προσπάθεια και που έχει μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων να το διοργανώνει και να το στηρίζει.

Το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, λοιπόν, φιλοξένησε το επετειακό Spetses Mini Marathon και γιόρτασε τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας γεμάτης χαμόγελα, μέσα από μία μοναδική διοργάνωση που πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες μία ανεπανάληπτη αθλητική (και όχι μόνο) εμπειρία.

s8

Από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, αθλητές και φαν των σπορ από όλες τις γωνιές τις Ελλάδας και του εξωτερικού ταξίδεψαν στις Σπέτσες για να τιμήσουν το μότο του αγώνα: «Νίκη είναι η συμμετοχή».

Και επειδή τις ίδιες αξίες πρεσβεύει και η bwin δεν θα μπορούσε παρά για τρίτη συνεχή χρονιά να είναι ο Μεγάλος Χορηγός του Spetses Mini Marathon.

Μάλιστα, η bwin running team έκλεψε δικαιωματικά την παράσταση, καθώς έδωσε το πιο δυναμικό «παρών», με περισσότερα από 50 μέλη. Εμείς ήμασταν φυσικά δίπλα της και δεν χάσαμε λεπτό από τη δράση.

s15
Η ομάδα της bwin

Το καλύτερο είναι ότι στην ξεχωριστή αυτή ομάδα συμμετείχαν τρεις αθλητές από το χορηγικό πρόγραμμα «Team Future: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών» της bwin. Συγκεκριμένα, η Δώρα Γκουντούρα και η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφεραν στο νησί αύρα από… Τόκιο, προσφέροντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να τρέξουν και να κολυμπήσουν δίπλα τους.

s4
Δώρα Γκουντούρα και Ευαγγελία Πλατανιώτη

Μάλιστα, στους αθλητές που τίμησαν τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έγινε ειδική μνεία από τον Γιάννη Καποδίστρια, εκπρόσωπο της bwin Hellas, μεγάλο χορηγό του Spetses Mini Marathon και εμπνευστή της Team Future. Ακόμη, για πρώτη φορά έτρεξε με την bwin running Team και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, ο οποίος ήταν απόλυτα έτοιμος για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις!

s10

Είναι γνωστό ότι στο μεγαλύτερο multi-sport event στην Ελλάδα elite και ερασιτέχνες αθλητές γίνονται μια γροθιά.Το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού γέμισε κόσμο: με την τοπική κοινωνία, τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για μια αξέχαστη γιορτή του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι πανέμορφες Σπέτσες γέμισαν επίσης με τη θετική ενέργεια των αθλητών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διαφορετικές διαδρομές τόσο στο τρέξιμο όσο και στο κολύμπι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

s1

Πάμε να δούμε αναλυτικά όσα έγιναν!

Το Σάββατο ξεκίνησε δυναμικά με την εκκίνηση των τριών κολυμβητικών διαδρομών με την υποστήριξη της εταιρείας Biotherm, όπου συμμετείχαν καταξιωμένοι πρωταθλητές που διακρίθηκαν όπως ο Στέφανος Δημητριάδης της Herbalife Nutrition Team, ο Γιάννης Δρυμωνάκος της Team Garmin Greece, ο Δημήτρης Κουλούρης και ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου από την ομάδα του Arla Protein και ο Νίκος Κυριαζόπουλος από την Melissa Pasta Team.

s14
Ο Στέφανος Δημητριάδης

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία Ποσειδωνίου και στον παιδικό δρομικό αγώνα των 500Μ (My First Spetses Mini Marathon). Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας το ενδιαφέρον κέντρισε ο αγώνας δρόμου των 10χλμ., ο οποίος παραδοσιακά συγκεντρώνει έντονο συναγωνισμό. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Διαλεκτός, ενώ ξεχώρισαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Τσίκουρας από τη Herbalife Nutrition Team, ο Βασίλης Καρατζίβας από την ομάδα του Μπαρμπα Στάθη, ο Θάνος Δημάκης και η Στέλλα Αλεξανδρίδου από το Arla Protein Team, αλλά και οι Νάντια Συντζανάκη, Σταύρος Ανδρέου και Γιώργος Ρουκλιώτης από την Volkswagen Team.

s9

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η Κυριακή ξημέρωσε με χιλιάδες δρομείς να στέκονται στη γραμμή εκκίνησης για τους αγώνες δρόμου των 25 χλμ. και των 5 χλμ. Τελικά, στο Garmin Run Series των 5χλμ. η Αναστασία Μαρινάκου τερμάτισε πρώτη για μία ακόμη χρονιά και η Ανθή Κυριακοπούλου την ακολούθησε. Στον πολύ απαιτητικό αγώνα των 25χλμ. την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος από την ομάδα του Arla Protein ενώ την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Μαρία Μαλάι με την ομάδα της Volkswagen Greece.

s11

Το Spetses Mini Marathon σε αυτή τη δέκατη επετειακή διοργάνωση απέδειξε ότι έχει καταφέρει να πείσει τους φαν του ότι νίκη είναι η συμμετοχή, αλλά και ότι αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του. Με καλό καιρό, με βροχή, με αέρα, με κύμα ή χωρίς, οι αθλητές αγκαλιάζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, πληθαίνουν κάθε χρόνο, δεν σταματούν να χαμογελούν και δίνουν ραντεβού με το αγαπημένο τους πια νησί για την επόμενη χρονιά.

Και του χρόνου, λοιπόν, όλοι εκεί για την αρχή μιας νέας ακόμη πιο δημιουργικής δεκαετίας με πολλούς αγώνες και ακόμη περισσότερες συμμετοχές!

s5
Απολαμβάνοντας τη διαδρομή
s13
Η Μαρίνα Κουταρέλλη με δυνατές παρουσίες του event
s12
Ο Στέλιος Μαλακόπουλος
s6
Ώρα για κολύμπι!

s7

 

Τελευταία Νέα