Super League U19: Οι σημειώσεις της πρεμιέρας 

Γιώργος Μανταίος
Super League U19: Οι σημειώσεις της πρεμιέρας 

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις σημειώσεις του από την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της U19.

Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο στη Super League Κ19 με εκπλήξεις, οι οποίες όμως έχουν λογική εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις καθυστερήσεις (2-1) από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στη Λαμία, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» (1-0) από την Τρίπολη και επέκτεινε το αήττητο σερί του στους 86 αγώνες.

Ο λόγος που συνδέει τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν οι τρεις «μεγάλοι» του πρωταθλήματος είναι η δημιουργία των ομάδων Β΄. Εκεί έχουν «μεταπηδήσει» ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2003, ενώ στην Κ19 χρησιμοποιούνται ακόμα και «5άρηδες», γεννηθέντες το 2005 δηλαδή. Αντίθετα, οι υπόλοιπες ομάδες στελεχώνονται ως επί το πλείστον με τη φουρνιά του 2003, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αξιοποιούν το δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστών του 2002, όπως για παράδειγμα ο σκόρερ του Ιωνικού στην ήττα 1-2 από τον Άρη, ο Μπονέτι ο οποίος έχει και επαγγελματικό συμβόλαιο.

Οι «σημειώσεις» από τα σημαντικότερα ματς της πρεμιέρας:

* Άθλιο το γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας που φιλοξένησε το αγώνα Λαμία-ΟΣΦΠ 0-0. Τραγικός αγωνιστικός χώρος που έκρυβε πολλούς κινδύνους και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αξιοποιήσει τη μεγάλη ποιότητα που είχε από το κέντρο και μπροστά. Έπεσε και αρκετό «ξύλο» υπό την ανοχή του διαιτητή και γενικά ήταν ένα ματς που μόνο πρωτάθλημα υποδομών δεν θύμιζε.

* Πρεμιέρα με ήττα 2-1 για τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 90+4΄. Οι «πράσινοι» χρησιμοποίησαν δύο «5άρηδες» τον Λιατίφη και τον Καλοσκάμη και αρκετούς «4άρηδες». Απέναντί τους ο πρώην συμπαίκτης τους, Άγγελος Γωγουβίτης (2003) που μετακόμισε στα Γιάννινα αφού δεν έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι.

* Πολύ άγχος για τον εντελώς ανανεωμένο ΠΑΟΚ στην πάντα δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Το ματς κρίθηκε από το γκολ του Γκουστάβο Βαρέλα, γιου του Φερνάντο και έναν από τους τρεις «5ρηδες» που χρησιμοποίησε ο Μαλεζάς (Γκούμας, Κωττάς οι άλλοι δύο). Η ιδιαιτερότητα ήταν πως ο Αστέρας ουσιαστικά έδωσε το πρώτο του ματς, καθώς είχε πολλά προβλήματα λόγω COVID στην προετοιμασία και δεν πρόλαβε να δώσει φιλικά. Είχε δοκάρι και γενικά απείλησε άμεσα το εκπληκτικό αήττητο σερί (86 ματς από τον Δεκέμβριο του 2019) της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ.

* Ο Άρης δέχτηκε «σφυροκόπημα» μετά το 75΄ όταν έμεινε με 10 παίκτες, αλλά κράτησε τη νίκη 2-1 επί του Ιωνικού υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή της Κ19, Τάσου Θέου. «Παρθενικό» ματς για τους Νικαιώτες, στο γήπεδο που βρίσκεται στο «Κατράκειο» θέατρο, δίπλα στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών», το οποίο ωστόσο είναι στενό και δύσκολο για ποιοτικές ομάδες.

* Ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας Νέων ήταν παρών και στο γήπεδο του Ηφαίστου την Κυριακή όπου είδε δύο πολύ πιο έτοιμες ομάδες, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό. Οι Περιστεριώτες επιβλήθηκαν 2-0 έχοντας διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό που τους οδήγησε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα