Μαλακατές: «Η ρύθμιση για τον Βοτανικό δεν αμφισβητεί τα κεκτημένα του Παναθηναϊκού»

Μαλακατές: «Η ρύθμιση για τον Βοτανικό δεν αμφισβητεί τα κεκτημένα του Παναθηναϊκού»

bet365

Διευκρινίσεις για την κυβερνητική διάταξη που αφορά την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές.

Δήλωση, με αφορμή την συμπληρωματική διάταξη του υφυπουργείου Αθλητισμού, για την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές.

Ο πρόεδρος του ΑΟ, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι αντίθετος με την διάταξη που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ο Ερασιτέχνης θα λαμβάνει ποσοστό 15% από τα ακαθάριστα έσοδα, ωστόσο τόνισε πως η εν λόγω διάταξη «δεν θέτει σε αμφισβήτηση ή κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου».

Παράλληλα σημείωσε πως στην Γενική Συνέλευση για τον Βοτανικό, τα μέλη που βρίσκονται εκτός Αθηνών, θα μπορούν να συμμετέχουν με επιστολική ψήφο.

Η δήλωση Μαλακατέ

«Η τελική ρύθμιση που περιέχεται στο υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο και αφορά το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης είναι προϊόν πολύωρων συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων, διαφωνιών και, σίγουρα, δεν μας βρίσκει σύμφωνους στο σύνολό της, πλην, όμως, δεν θέτει σε αμφισβήτηση ή κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου.

Όσον αφορά το κυρίαρχο ζήτημα του 15% επί των ακαθάριστων εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις (ποσό που με τη σειρά μας παραχωρούμε στην ΠΑΕ για τη συντήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου), η παραχώρηση δεν προβλέπεται για τα 99 χρόνια διάρκειας της σύμβασης μεν, αλλά παραχωρείται για 15 χρόνια και δίνεται η δυνατότητα παράτασης της 15ετίας χωρίς νέα νομοθετική ρύθμιση, παρά μόνον με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν δοθεί παράταση –κάτι που θεωρούμε πρακτικά αδύνατο-, προβλέπεται στη νέα διάταξη και θα αποτυπωθεί και στη διμερή συμφωνία μας με το Δήμο Αθηναίων ότι, στην περίπτωση μη ανανέωσης της παραχώρησης του 15% με κοινή υπουργική απόφαση, ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει μετά τη δεκαπενταετία εξ ολοκλήρου τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Συνεπώς, οικονομικά και ουσιαστικά για το Σύλλογό μας δεν υφίσταται καμία διαφοροποίηση ως προς το ισχύον καθεστώς.

Όπως έχουμε πολλάκις δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά, θα δημοσιεύσουμε εγκαίρως -μόλις οριστικοποιηθούν τα κείμενα- όλες τις επιμέρους συμβάσεις, τις σχετικές μελέτες και τις μακέτες των εγκαταστάσεων του Συλλόγου, καθώς και τους σχετικούς προϋπολογισμούς. Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστεί στο σύνολό της η Διπλή Ανάπλαση, αναλύοντας τα κατά τη γνώμη μας θετικά και αρνητικά σημεία, ήτοι όσα πετύχαμε και όσα δεν καταφέραμε μέσα από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Κατόπιν τούτων, με φυσική παρουσία και επιστολική ψήφο για όσα μέλη μας διαμένουν εκτός Αθηνών, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη μας, θα πραγματοποιηθεί η ιστορική Γενική Συνέλευση, όπου θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε, αξιολογώντας τα θετικά και τα αρνητικά, το μέλλον του Συλλόγου και τη μετεγκατάσταση στο Βοτανικό ή την παραμονή στη Λεωφόρο.

Σας ευχαριστώ, Τάκης Μαλακατές»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα