Οι επόμενοι... Τικίνιο του Ντέκο και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό

Οι επόμενοι... Τικίνιο του Ντέκο και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό

Οι επόμενοι... Τικίνιο του Ντέκο και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό

bet365

Το Gazzetta γράφει για τον Ντέκο που έφερε στον Ολυμπιακό τον Τικίνιο: Τα πρώτα του βήματα, το πλούσιο πελατολόγιό του και η σχέση του με τον Ζόρζε Μέντες.

Το τρίτο αγόρι της οικογένειας με τα έξι παιδιά γεννήθηκε στο São Bernardo do Campo, στο Σάο Πάουλο, στις 27 Αυγούστου 1977. Ευλογημένος με ένα εκπληκτικό ταλέντο στο ποδόσφαιρο, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Κορινθίανς όταν ήταν μόλις 15 ετών. Πολλοί μπορεί να μην το θυμούνται, αλλά η πρώτη ομάδα που έφερε τον Ντέκο στην Ευρώπη ήταν η Μπενφίκα, στην οποία ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ.

«Ήταν απόφαση της Μπενφίκα να φύγω, όχι δική μου, δεν με ήθελαν. Προπονητής ήταν τότε ο Γκρέιαμ Σούνες. Εγώ ήμουν νέος και η Μπενφίκα ήθελε πιο έμπειρους παίκτες». Ο θρύλος των «αετών» Αντόνιο Σιμόες είχε χαρακτηρίσει ιστορικό το λάθος της Μπενφίκα, ενώ ο Τόνι, ο ανθρωπος που είχε σταλεί στη Βραζιλία για να τον κατασκοπεύσει, είχε δηλώσει ότι έβλεπε στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Ρούι Κόστα.

Η Πόρτο τον απέκτησε τελικά τον Μάρτιο του 1999 και υπό την καθοδήγηση του Ζοζέ Μουρίνιο τα πήρε όλα. Τρία πρωταθλήματα (1999, 2003, 2004), τρία κύπελλα (2000, 2001, 2003), ένα UEFA (2003) και ένα Champions League (2004). Μάλιστα για να κατακτηθεί το UEFA της σεζόν 2002-2003, ο Ντέκο και η παρέα του χρειάστηκε να ξεπεράσουν στη φάση των «8» το σκληροτράχηλο εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Παρά την ήττα των Δράκων στην Πορτογαλία (0-1), στη Λεωφόρο επικράτησαν 0-2 με γκολ του Ντερλέι και κατέκτησαν την πρόκριση.

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ D20 ΚΑΙ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ

Μετά την πενταετία στην Πόρτο (1999-2004), ακολούθησε η τετραετία στη Μπαρτσελόνα (2004-2008) και η διετία στην Τσέλσι (2008-2010), χρόνια κατά τα οποία κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και δεύτερο Champions League (το 2006 με τη Μπάρτσα). Από το 2010 μέχρι το 2013 ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος αγωνίστηκε στη Φλουμινένσε, για να βάλει τέλος σε μια λαμπρή καριέρα.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη δράση, ο Ντέκο αποφάσισε να χαράξει τον δρόμο του μάνατζερ, έχοντας στην τράπεζα πακτωλό εκατομμυρίων από όσα πέτυχε ως ποδοσφαιριστής. Τον Αύγουστο του 2014 ο Βραζιλιάνος ίδρυσε την εταιρεία D20 ανοίγοντας γραφείο στην πατρίδα του και στην Πορτογαλία. Γιατί D20; Το αρχικό του ονόματός του και ο αριθμός 20, αυτός που φορούσε στη φανέλα του όταν έπαιζε στην εθνική Πορτογαλίας, στη Μπαρτσελόνα, στην Τσέλσι, αλλά και στην εθνική Πορτογαλίας.

Ο 43χρονος πια Ντέκο, ή Άντερσον Λουίς ντε Σόουζα όπως είναι το πλήρες του όνομα, έχει στην εταιρεία του 13 υπαλλήλους, εκ των οποίων πέντε scouts. Ένας από αυτούς ο νεαρός Πορτογάλος Φελίπε Άλβες, που είχε έρθει στη χώρα μας για να συνοδέψει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Σε αυτήν την επταετία ο Ντέκο επιδιώκει να ανακαλύψει στην πατρίδα του ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τους οποίους θέλει να φέρει στην Ευρώπη.

ΤΑ ΔΥΟ DEALS ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΕΣ

Στα πρώτα του βήματα ως μάνατζερ, βέβαια, συνεργάστηκε με τον καλύτερο δάσκαλο, τον πανίσχυρο Ζόρζε Μέντες. Αμφότεροι, μάλιστα, συμμετείχαν στη μεταγραφή του Φαμπίνιο, από τη Μονακό στη Λίβερπουλ, ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2018. Και το deal ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ίντερ για τον Βραζιλιάνο στόπερ Μιράντα είχε την υπογραφή και των δύο. Όπως έχει δηλώσει για τον Μέντες ο Ντέκο:

«Είναι κάτι παραπάνω από σημείο αναφοράς, είναι φίλος. Τον γνώρισα έξι μήνες αφότου ήρθα στην Πορτογαλία, το 1997, ως δανεικός από τη Μπενφίκα στην Αλβέρκα. Μου έμαθε πολλά. Είναι πιθανότατα ο καλύτερος μάνατζερ στον κόσμο. Εγώ έχω τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ο Ζόρζε είναι φίλος, αλλά ο καθένας έχει το δικό του δρόμο και τον τρόπο δουλειάς του, γι 'αυτό ίδρυσα το D20 Sports».

Αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» όνομα στο πελατολόγιο του Ντέκο είναι ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Έντμοντ Ταπσόμπα, ο οποίος κοστολογείται 40 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο πιο hot όνομα είναι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Λιντς, Ραφίνια, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου φτάνει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της Μονακό, Κάιο Ενρίκε (10 εκατομμύρια ευρώ) και στη συνέχεια ο «ερυθρόλευκος» πια, Τικίνιο Σοάρες (6,5 εκατομμύρια ευρώ), ένα από τα πιο δυνατά... χαρτιά για τον Ντέκο.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ... ΤΙΚΙΝΙΟ

Πελάτης του Βραζιλιάνου είναι ο 28χρονος Πορτογάλος επιτελικός μέσος της Αλ Νασρ (ΗΑΕ) Τοζέ (4,5 εκατομμύρια ευρώ), ο 24χρονος εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας Ταμπάτα (4 εκατομμύρια ευρώ), ο 21 ετών Πορτογάλος μέσος της Μπελενένσες Αφόνσο Σόουζα (2,5 εκατομμύρια ευρώ), ο 22χρονος Βραζιλιάνος στόπερ της Φαμαλικάο Ριτσέλι (1,5 εκατομμύρια ευρώ), ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Ζοάο Σμιντ της Kawasaki Frontale (ομάδα της Ιαπωνίας) και τουλάχιστον 25 ακόμη ταλαντούχοι, κυρίως Βραζιλιάνοι, ποδοσφαιριστές, οι οποίοι «παλεύουν» για την... εκτόξευση.

Η ζωή του Ντέκο μοιράζεται σε Πορτογαλία, Ισπανία και Βραζιλία. «Ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω. Είμαι χαρούμενος με το να διαπραγματεύομαι παίκτες σε ομάδες. Το παν είναι ο σεβασμός ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Εγώ ποτέ δεν θα πιέσω μια ομάδα να πάρει έναν ποδοσφαιριστή που εκπροσωπώ. Είναι μια δύσκολη και εξουθενωτική δουλειά» δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν μόλις είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος στην Ευρώπη. «Ήταν τρεις μήνες κατά τους οποίους σχεδόν δεν πήγα καθόλου στο σπίτι μου» σχολίασε.

Ενας από τους στόχους του είναι να ανακαλύψει τον επόμενο Ντέκο. «Δεν ξέρω αν υπάρχει. Ο παίκτης που με γεμίζει σε αυτή τη θέση είναι ο Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ. Είναι αυτός που μου μοιάζει περισσότερο» ήταν τα λόγια του. Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός άνοιξε παρτίδες για τα καλά με μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να βγουν ωφελημένοι από αυτή τη συνεργασία. Το ίδιο και ο Ντέκο. Κακά τα ψέματα, ένας από τους σοβαρούς λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανοίξει τόσο πολύ την ψαλίδα σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες, είναι οι παρτίδες και τα deals με ορισμένους από τους καλύτερους ατζέντηδες του κόσμου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα