Φοβηθήκατε τους Big 3 των Νετς ή θέλετε κι άλλο;

Φοβηθήκατε τους Big 3 των Νετς ή θέλετε κι άλλο;

Φοβηθήκατε τους Big 3 των Νετς ή θέλετε κι άλλο;

bet365

Χάρντεν, Ίρβινγκ και Ντουράντ είχαν μαζί 104 πόντους κόντρα στους Σέλτικς και φόβισαν αρκετά όποιον είχε πρόεσ να τους αμφισβητήσει.

Οι Νετς ξεκίνησαν την σεζόν με έναν σκοπό. Να επιστρέψουν στους Τελικούς και γιατί όχι να μην φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ντουράντ αποκτήθηκε τραυματίας και άπαντες έκαναν υπομονή, ο Ίρβινγκ έναν χρόνο έκανε τα... δικά του και στα μέσα της φετινής σεζόν και ο Τζέιμς Χάρντεν αποκτήθηκε για να καταλάβουμε όλοι καλά ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οι τρεις του βρέθηκαν μαζί για τον τίτλο, θέλουν το πρωτάθλημα και είναι ξεκάθαρο ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η αμφισβήτηση δεν άργησε να έρθει. Ο λόγος είναι απλός. Και οι τρεις αυτοί σταρ έχουν ιδιαιτερότητες, όχι τόσο στο παιχνίδι τους που δεν αμφισβητείται, αλλά κυρίως στους χαρακτήρες τους. Ο καθένας είναι ξεχωριστός, ο καθένας έχει κάνει την δική του διαδρομή και όλοι μαζί έπρεπε να κάτσουν κάτω και να αποδεχτούν μια νέα κατάσταση. Ο Χάρντεν ήταν εκείνος που πρώτα έκανε σαφές ότι ο μεγάλος σκοπός είναι πάνω από τους αριθμούς του. Η σεζόν συνεχίστηκε, οι Νετς ήταν σταθερά καλοί, αλλά δίχως να τρομάζουν ή να δείχνουν κάτι που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος του ΝΒΑ.

Βέβαια, δεδομένο είναι ότι οι 3 αστέρες τους μπόρεσαν να αγωνιστούν μαζί, για μόλις 7 παιχνίδια κανονικής διάρκειας. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους οι τρεις δύσκολα βρισκόντουσαν μαζί στο παρκέ και έτσι καμία ομάδα δεν είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει ακριβώς τι μπορούν να κάνουν. Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα playoffs και οι 3... σωματοφύλακες ήταν εκεί, πανέτοιμοι. Η σειρά με τους Σέλτικς ξεκίνησε κανονικά και αρκετά εύκολα έγινε το 2-0 για την ομάδα του Μπρούκλιν. Το ταξίδι στην Βοστόνη κάπως τους χαλάρωσε και ο Τέιτουμ και η παρέα του αντέδρασαν παίρνοντας μια νίκη.

Μάλλον αυτό ήταν αρκετό για τους Big 3 των Νετς, που αγρίεψαν επικίνδυνα. Οι Χάρντεν, Ίρβινγκ και Ντουράντ είχαν μαζί 104 πόντους στην νίκη στο Game 4 με τελικό σκορ 141-125 και το 81% των πόντων της ομάδας τους. Ο KD έχει back to back 35άρες, ο «Μούσιας» πρώτη φορά στην καριέρα του, σε playoffs, 20 πόντους και 15 ασίστ και ο Ίρβινγκ είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση του σε αγώνα playoff, εκτός έδρας.

Πολλά έχουν γραφτεί γι' αυτή την τριάδα, πολλές εκτιμήσεις κυρίως, αλλά όταν σταματούν οι εκτιμήσεις και ξεκινούν τα σοβαρά, τότε η πραγματικότητα είναι κάπως τρομαχτική. Όλοι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τι είναι ικανοί να κάνουν οι Νετς, αλλά στο τέλος της ημέρας, τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ιστορικό ρεκόρ για την επίθεση των Νετς είναι οι 141 πόντοι που έβαλαν και μάλλον δεν θα είναι το μοναδικό. Οι συγκρίσεις με τους Ουόριορς του 2017 έχουν αρχίσει και η διαδρομή των φετινών playoffs έχει νέο ενδιαφέρον. Μπορεί μέχρι εδώ και οι ίδιοι να πήγαν όσο χαλαρά τους επέτρεπαν οι συνθήκες, αλλά ρεαλιστικά τα πράγματα στην συνέχεια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν. Τώρα έρχεται το κυρίως μενού του ΝΒΑ, το ξέρουν καλά και οι 3 έμπειροι παίκτες και όλος ο Οργανισμός του Μπρούκλιν και πλέον τα δεδομένα είναι απλά.

Η αλήθεια είναι κανείς δεν θα ήθελε να τους βρει στον δρόμο του, αλλά οι Μπακς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι οι... τυχεροί. Μια ομάδα με τέτοιο επιθετικό ταλέντο και αυτούς τους 3 παίκτες συγχρόνως στο παρκέ είναι πρόκληση για κάθε άμυνα. Αν παραμείνουν σοβαροί και με τα μάτια τους στον στόχο, τα πράγματα δεν θα είναι απλά για τα «Ελάφια». Επίσης μια ομάδα επιθετική και με το βλέμμα στο καλάθι, η οποία μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι ημιτελικοί της Ανατολής, θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, με απίστευτο θέαμα.

 

NBA Τελευταία Νέα