Ανασταστία Μαρινάκου: Το Spetsathlon είναι μια μεγάλη γιορτή

Newsroom
Ανασταστία Μαρινάκου: Το Spetsathlon είναι μια μεγάλη γιορτή
Μιλήσαμε με την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τρέξιμο για τους λόγους που πρέπει να πάρει μέρος κάποιος στη μεγάλη διοργάνωση των Σπετσών.

H Αναστασία Μαρινάκου, η οποία μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών της στο τρέξιμο έκανε το νταμπλ (κέρδισε τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα) στον 38ο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι το τρίτο άτομo που μας μιλά για το Spetsathlon το οποίο θα διεξαχθεί 13-15 Μαΐου. Παίρνει την σκυτάλη από τον Δημήτρη Κουλούρη και μοιράζεται μαζί μας την αγάπη και τις αναμνήσεις της από τη μεγάλη διοργάνωση των Σπετσών.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «Spetsathlon»;
Μια χαρούμενοι γιορτή για τον αθλητισμό! Το Spetsathlon είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν σε ένα όμορφο νησί, όπως είναι οι Σπέτσες, χιλιάδες άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό.

Πόσο σημαντικές είναι για τη χώρα μας τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Spetsathlon;
Τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό, τόσο ερασιτέχνες, όσο και επαγγελματίες να ενώνονται όλοι μαζί σε έναν αγώνα γιορτή.

Πόσες φορές έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση και πώς έχει εξελιχθεί στην πορεία των χρόνων;
Σ
υνολικά έχω συμμετάσχει πέντε φορές και προσπαθώ κάθε χρόνο να μην χάνω το ραντεβού μου με το Spetsathlon. Η διοργάνωση είναι κάθε χρόνο όλο και καλύτερη με περισσότερες συμμετοχές και πάντα με την ίδια γιορτινή διάθεση και την ίδια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ποιες οι ομοιότητες/διαφορές της προετοιμασίας σου για έναν επίσημο αγώνα και για μια διοργάνωση, όπως το Spetsathlon;
Για να είμαι ειλικρινής διαφέρει πολύ! Το Spetsathlon είναι για μένα όπως είπα μια γιορτή που συμμετέχω για να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε αυτή την όμορφη διοργάνωση τρέχοντας τον αγώνα των 5 χλμ. Η προετοιμασία μου για έναν επίσημο αγώνα είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική καθώς καλούμαι να αγωνιστώ παγκοσμίου επιπέδου αθλητές και να εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα.

.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις καθημερινά στον αθλητισμό και ποιο το κίνητρο που σε κρατάει σε εγρήγορση;
Όλη μέρα… 24 ώρες το 24ωρο αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να είναι για να μπορεί κάποιος να είναι ανταγωνιστικός σε επαγγελματικό επίπεδο. Η μέρα μου έχει πρωινή και απογευματινή προπόνηση, ενώ πολύ σημαντική είναι και η ξεκούραση και η διατροφή μου για να ξεκινήσω και πάλι την επόμενη μέρα γεμάτη ενέργεια. Σε αυτή την προσπάθεια έχω σύμμαχο την Herbal Life που με στηρίζει σε όλη μου την προετοιμασία για να κάνω τους στόχους μου πραγματικότητα. Το κίνητρό μου είναι να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να συμμετέχω σε μεγάλες διοργανώσεις όπως τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Γιατί κάποιος να πάρει μέρος στο Spetsathlon;
Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση που μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευγενούς άμιλλας δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες η δυνατότητα να βρεθούν δίπλα δίπλα με μεγάλους αθλητές που θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το μέλλον τους.

 

Τελευταία Νέα