NFL: Δύο εβδομάδες προθεσμία στους παίκτες για να εμβολιαστούν

Κώστας Ευθυμιάδης
NFL: Δύο εβδομάδες προθεσμία στους παίκτες για να εμβολιαστούν

bet365

Με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται, το NFL οδεύει προς υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Εκεί που το NFL είχε προαιρετικό τον εμβολιασμό των παικτών στο πρωτάθλημα, άλλαξε ριζικά γνώμη.

Η Λίγκα, ανακοίνωσε πως παίκτες, προπονητικό τιμ και προσωπικό των 32 ομάδων θα πρέπει να εμβολιαστούν εντός δύο εβδομάδων, καθώς από τον Ιανουάριο θα έχουν περιορισμούς.

Η Λίγκα δεν μιλά προς το παρόν για «υποχρεωτικό» εμβολιασμό, αλλά για «σύσταση» καθώς το τελευταίο 24ωρο πριν τα ματς 37 παίκτες βρέθηκαν με covid, εκ των οποίων οι 9 στην ίδια ομάδα (Ουάσιγκτον).

Με αρκετούς παίκτες να αρνούνται να εμβολιαστούν, το NFL φαίνεται πως αποφασίζει να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα καθώς λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, υπάρχει ο κίνδυνος να αναβληθούν παιχνίδια, αλλά να δημιουργηθεί πρόβλημα και στα play off.

Το NFL ζητά από τους παίκτες και το προσωπικό που έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν και την τρίτη δόση ως τις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ένα memo που στάλθηκε στις ομάδες.

Στο παιχνίδι των Ραμς με την Αριζόνα, δύο βασικοί παίκτες της ομάδας του Λος Αντζελες, διαγνώστηκαν θετικοί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Στην Ουάσιγκτον 9 παίκτες βρέθηκαν θετικοί και είναι όλοι τους της αμυντικής ομάδας. Προσωπικό της Ουάσιγκτον μάλιστα, βρέθηκε θετικό στην παραλλαγή Omicron.

Κρούσματα είχε και το Κάνσας, οι Τζάιαντς της Νέας Υόρκης, οι Λος Αντζελες Τσάρτζερς και οι Μινεσότα Βάικινγκς.

 

Τελευταία Νέα