Special Olympics: Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στα Τρίκαλα

Special Olympics: Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στα Τρίκαλα

bet365

Δήμος Τρικκαίων, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Special Olympics Hellas άρχισαν συνεργασία για την ανάπτυξη του αθλητισμού για άτομα με νοητική αναπηρία.

Μία νέα φιλόδοξη συνεργασία ξεκίνησε ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Special Olympics Hellas, για την ίδρυση Τοπικού Προγράμματος Special Olympics με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού για άτομα με νοητική αναπηρία.

Για την επίσημη έναρξη του Προγράμματος, τα Special Olympics Hellas βρέθηκαν στη θεσσαλική πόλη, στο χρονικό διάστημα 14 - 16 Ιουνίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς. Κορωνίδα της επίσκεψης αποτέλεσε το Σύμφωνο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Κατά την τελετή υπογραφής του Συμφώνου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas, τονίζοντας ότι: «Μέτρο πολιτισμού στα Τρίκαλα είναι η πρόσβαση όλων σε μια ανοιχτή κοινωνία, σε υποδομές και σε αθλητικές δραστηριότητες». Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas επισήμανε το δικαίωμα στη ζωή για κάθε άτομο, την ανάγκη του να βγει από το σπίτι και να ενταχθεί ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Επίσης, μία γόνιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για το Περιβάλλον κ. Κωνσταντίνο Μπάρδη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν για την και από πλευράς της Περιφέρειας αμέριστη συμπαράστασή τους.

Στις δράσεις αυτές δόθηκε έμφαση στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται για την τοπική κοινωνία, μέσα από το άνοιγμα των δράσεων των Special Olympics Hellas στα Τρίκαλα, και συζητήθηκαν λεπτομέρειες και διαδικασίες για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Τοπικού Προγράμματος και τη δημιουργία έγκυρου δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να χτιστούν συνεργασίες με τοπικούς Φορείς Ειδικής Αγωγής για την ένταξη των ωφελούμενών τους στο Τοπικό Πρόγραμμα.

Κατά την παραμονή της στα Τρίκαλα, η αντιπροσωπεία των Special Olympics Hellas περιηγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, όπου θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των αθλητών, και επισκέφτηκε το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων και τους αθλητικούς χώρους στίβου και ποδοσφαίρου, όπου συναντήθηκε με τους προπονητές των αθλημάτων και συζήτησε θέματα που άπτονται του συντονισμού και των διαδικασιών στα προπονητικά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την επίσκεψή μας στα Τρίκαλα. Γνωρίσαμε ανθρώπους υπέροχους, μια διοικητική δημοτική και περιφερειακή ομάδα με ενσυναίσθηση και μια τοπική κοινωνία με ευαισθησία και διάθεση να προσφέρει. Ξεκινά να χτίζεται μια πολύτιμη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι η δραστηριοποίησή μας στην πόλη των Τρικάλων θα είναι εξαιρετική και θα λειτουργήσει ως υπόδειγμα συνεργασίας και για τους επόμενους σταθμούς του Αναπτυξιακού μας Προγράμματος ανά την Ελλάδα.»

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Η επίσκεψη και η ίδρυση του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων προπονητικών προγραμμάτων, στην παροχή αγωνιστικών ευκαιριών και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, σε βάθος τριών ετών, με την υποστήριξη του Μεγάλου Δωρητή, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει Τοπικά Προγράμματα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος, στις πόλεις: Καστοριά, Κω, Σκιάθο, Κάλυμνο, Άρτα, Καλαμάτα, Λευκάδα, Σύρο και Τρίκαλα.

 

Τελευταία Νέα