Ροδοπούλου: Στο κυρίως ταμπλό των «64» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην Τιφλίδα

Δημήτρης Ντζάνης
Η Νεφέλη Ροδοπούλου

bet365

Η Νεφέλη Ροδοπούλου εξασφάλισε την παρουσία της στο κυρίως ταπμλό στο ξίφος μονομαχίας γυναικών, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξιφασκίας της Τιφλίδας.

Με μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική ομάδα άρχισε τη Δευτέρα (22/7) στην Τιφλίδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας.

Η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΛΞ Θεσσαλονίκης) στον μεγάλο στόχο της χρονιάς κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για το κυρίως ταμπλό των «64» ξίφος μονομαχίας γυναικών, έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στον προκριματικό.

Η αθλήτρια πέρασε από τη φάση των πουλ με 4 νίκες και 1 ήττα και προκρίθηκε στο ταμπλό των «128». Συνέχισε άνευ αγώνα το πρώτο νοκ-άουτ και στον κρίσιμο αγώνα για την πρόκριση στη δεύτερη μέρα αγώνων επικράτησε την Γερμανίδας Φιόνα Μούλερ με 15-5.

Πολύ κοντά στην 64άδα έφτασαν και οι Ανδριάνα Θεοδωροπούλου και Αριάδνη Νάσκαρη του ΑΟ Αρίστων Παιανίας. Πέρασαν από τις πουλ με 4/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα, πέρασαν το εμπόδιο του πρώτου νοκ-άουτ με νίκες κόντρα στις Αλεξάντρα Τσουρσκάγια (Ρωσία) με 15-9 και Γκαμπριέλα Αϊγκερμάνοβα (Τσεχία) με 15-14, όμως στις καθοριστικές αναμετρήσεις λύγισαν από την Οσεάν Ταέ (Ακτή Ελεφαντοστού) με 15-12 και την Λόρα Κάταλιν Βέτσκερ (Γερμανία) με 15-8 αντίστοιχα. Οι αθλήτριες κατέκτησαν την 76η και την 85η θέση στον κόσμο.

 

Για μόλις τρεις θέσεις δεν κατάφερε να περάσει από την φάση των πουλ η τέταρτη Ελληνίδα, Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) παρά τις 2/4 νίκες/ήττες της. Κατέκτησε τελικά την 144η θέση στη διοργάνωση.

Η Ροδοπούλου θα συνεχίσει τους ατομικούς αγώνες την Τετάρτη (23/7), ενώ οι τέσσερις αθλήτριες μαζί θα αγωνιστούν την Παρασκευή (25/7) Ιουνίου στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας.

Την ελληνική παρουσία άνοιξε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) στο ξίφος ασκήσεων ανδρών. Στη φάση των πουλ σημείωσε 1 νίκη και 5 ήττες και έτσι δεν μπόρεσε να προχωρήσει στα νοκ-άουτ. Κατέκτησε την 137η θέση ανάμεσα σε 160 αθλητές σε ακόμα μία διοργάνωση παγκοσμίου στη μακρά καριέρα του.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που είναι σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου της σπάθης (Νο5 και Νο11 αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη) είναι τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής αποστολής.

Θα αγωνιστούν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64» την Κυριακή (27/7), χάρη στις θέσεις που έχουν στις παγκόσμια κατάταξη. Οι δύο αθλήτριες έχουν φέρει και τα τέσσερα μετάλλια στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας στον θεσμό: Η Δέσποινα Γεωργιάδου το αργυρό (2023) και το χάλκινο (2022) και η Δώρα Γκουντούρα, μέλος επίσης της μέλος της Team Future της Bwin, τα δύο χάλκινα (2019, 2023).

@Photo credits: Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα