Με Γεωργιάδου και Γκουντούρα η σύνθεση της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό του Πλόβντιβ

Οι Γκουντούρα και Γεωργιάδου

bet365

Οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα θα ηγηθούν της εθνικής ομάδας ξιφασκίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πλόνβνιβ.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από πέντε αθλήτριες και τρεις αθλητές στην έκτακτη διοργάνωση που θα γίνει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας το τριήμερο 16-18 Ιουνίου και θα έχει χαρακτήρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τα ατομικά των τριών όπλων.


Οι ελληνικές συμμετοχές θα υπάρχουν μόνο στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη ανδρών και γυναικών. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στη 13:00 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα του ξίφους ασκήσεως γυναικών (έναρξη 13:00), το Σάββατο 17 Ιουνίου θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σπάθης ανδρών (έναρξη 11:00) και την Κυριακή 18 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα του ξίφους ασκήσεως ανδρών (έναρξη 09:00) και της σπάθης γυναικών (έναρξη 13:00). Οι ημιτελικοί και οι τελικοί όλων των κατηγοριών θα ξεκινήσουν στις 18:30 και τις τρεις ημέρες.


Στη σπάθη γυναικών θα αγωνιστούν η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), και η Μαρίνα Παΐζη ( ΑΣ Βικτώρια). Θυμίζουμε ότι οι Γεωργιάδου και Γκουντούρα, που είναι αθλήτρια της Team Future της Bwin, κυνηγούν με αξιώσεις την Ολυμπιακή πρόκριση και η διοργάνωση της Βουλγαρίας θα δώσει σημαντικούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

Συνολικά στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί 51 αθλήτριες από 15 διαφορετικές χώρες και από τις 17 Ευρωπαίες του top20 του κόσμου θα απουσιάζουν η Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No7) και η Γαλλίδα Καρολίν Κερολί (FIE No12). Στη σπάθη ανδρών την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Απέναντι του θα έχει 50 αθλητές από 14 διαφορετικές χώρες.

Στο ξίφος ασκήσεως γυναικών θα αγωνιστούν η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στο όπλο έχουν δηλωθεί 56 αθλήτριες από 18 διαφορετικές χώρες.

Στην κατηγορία των ανδρών του ίδιου όπλου θα αγωνιστούν ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Ηλίας Γιάννος-Ρίζος (ΑΟΞ Αιγάλεω) ανάμεσα σε άλλους 69 αθλητές από 21 χώρες. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τα ομαδικά θα διεξαχθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αγώνων.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 16/06
13:00 - Ξίφος ασκήσεως γυναικών (Κοντοχριστοπούλου, Γαρυφάλλου)

Σάββατο 17/06
11:00 - Σπάθη ανδρών (Καφαταρίδης)

Κυριακή 18/06
09:00 - Ξίφος ασκήσεως ανδρών (Κοντοχριστόπουλος, Γιάννος-Ρίζος)
13:00 - Σπάθη γυναικών (Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Παΐζη)

 

Τελευταία Νέα