Στην Κορέα η πρώτη στάση των Γκουντούρα και Γεωργιάδου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου θα αγωνιστούν στην Κορέα.

bet365

Από τον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου σπάθης στη Ν. Κορέα αρχίζει η προσπάθεια ολυμπιακής πρόκρισης για τις Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου.

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου βρίσκονται στη Νότια Κορέα και προετοιμάζονται για το τρίτο και τελευταίο γκραν πρι σπάθης γυναικών της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, το 2023 SK Telecom Seoul Grand Prix.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση επιστρέφει φέτος στο παγκόσμιο καλεντάρι τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε, προ πανδημίας.

Μαζί με τις δύο αθλήτριες βρίσκονται στην Κορέα και ο Θανάσης Δελενίκας, ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, αλλά και ο Χρήστος Σαΐνης ο οποίος προπονεί μαζί με τον Γάλλο Κρίστιαν Μπάουερ τη Γεωργιάδου.

Το αγωνιστικό μέρος στη διοργάνωση της Σεούλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Πέμπτης 27 και του Σαββάτου 29 Απριλίου, με τα προκριματικά σε άνδρες και γυναίκες να έχουν προγραμματιστεί στις 27/4 και 28/4 αντίστοιχα και την τελική φάση να έχει προγραμματιστεί στις 29/4 και για τους άνδρες και για τις γυναίκες μαζί.

Η Γεωργιάδου βρίσκεται στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και η Γκουντούρα, αθλήτρια της Team Future της Bwin, στο Νο.6 και με βάση αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής απευθείας στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 29/4.

Οι πρώτες τους αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/4) σε ώρα Ελλάδας, ενώ οι ημιτελικοί και οι τελικοί σε άνδρες και γυναίκες θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε ώρα Ελλάδας.

Συνολικά έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 155 αθλήτριες, οι περισσότερες από τις οποίες θα ξιφομαχήσουν την Παρασκευή 28/4 στα προκριματικά των γυναικών για να εξασφαλίσουν μία από τις 48 διαθέσιμες θέσεις που απομένουν στο κυρίως ταμπλό.

Το επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό με το δεδομένο ότι από τις 30 καλύτερες ξιφομάχους του κόσμου μόλις τρεις θα είναι απούσες, η Αμερικανίδα Αν-Ελίζαμπεθ Στόουν (Νο18), η Γαλίδα Σάρα Νούτσα (Νο22) και η Γιαπωνέζα Ρίσα Τακασίμα (Νο28).

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα σπάθης εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου του 2024.

Οι δύο Ελληνίδες διεκδικούν με αξιώσεις την εξασφάλιση της πρόκρισης στο ατομικό, ενώ από το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο στο Μπατούμι της Γεωργίας ξεκινά και το «ταξίδι» της εθνικής ομάδας σπάθης γυναικών για την δύσκολη υπόθεση της εξασφάλισης πρόκρισης στο ομαδικό, η οποία είναι μονόδρομος προκειμένου να βρεθούν και οι δύο κορυφαίες αθλήτριες στο Παρίσι το 2024.

Το σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο άρθρο

 

Τελευταία Νέα