Ξιφασκία: Γαρυφάλλου και Μπάλλου στις 16 καλύτερες του κόσμου στο ξίφος ασκήσεως

garyfallou mpallou 1

bet365

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης φιλοξένησε μεταξύ 4 και 6 Απριλίου στις πίστες του τους/τις ξιφομάχους Κ17 στο ξίφος ασκήσεως όπου η Ελλάδα γιόρτασε δύο μεγάλες επιτυχίες.

Συνολικά αγωνίστηκαν 6 αθλητές και 4 αθλήτριες στις δύο κατηγορίες. Την Τρίτη 4/4 άνοιξαν την αυλαία οι ξιφομάχοι των νέων ανδρών και γυναικών (Κ20), την Τετάρτη 5/4 τη σκυτάλη πήραν οι έφηβοι και οι νεάνιδες (Κ17) ενώ την Πέμπτη 6/4 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα ομαδικά των νέων (Κ20). Δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες ήταν οι προπονητές τους, Έλλη Τσολακίδου, Στάθης Γεροσίδερης, Κώστας Αδάσης και Ηλίας Μπουζίκας.

Την καλύτερη παρουσία από την ελληνική αποστολή την έκαναν η Σταυρίνα Γαρυφάλλου και η Ελένη Μπάλλου του ΑΟΞ Αιγάλεω την κατηγορία των νεανίδων στην οποία κατατάχθηκαν στις 16 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν στη διοργάνωση της Βουλγαρίας ανά κατηγορία:

Ξίφος ασκήσεως νέων γυναικών

Στις νέες γυναίκες αγωνίστηκαν στον προκριματικό η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Αριάδνη Νάσκαρη (ΟΞ Γλυφάδας). Οι Μπάλλου και Νάσκαρη σημείωσαν μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις στις πουλ τους και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό των 128. Κατέκτησαν την 127η και 128η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 156 αθλήτριες. Η Γαρυφάλλου σημείωσε 3 νίκες σε 5 αναμετρήσεις και πέρασε στο κυρίως ταμπλό. Στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα επικράτησε της Αμερικανίδας Ράιαν Λέσλι με 15-13 και στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε την Ιταλίδα Καρλότα Φεράρι, το Νο3 του ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε με 15-11. Στην τελική κατάταξη η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου κατέκτησε την 55η θέση.

Ξίφος ασκήσεως νέων ανδρών

Στους νέους άνδρες αγωνίστηκαν ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Παύλος Πανουργιάς (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ). Ο Πανουργιάς με 6 ήττες και ο Αποστολόπουλος με 1 νίκη και 5 ήττες στις πουλ δεν μπόρεσαν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 176η και την 168η θέση αντίστοιχα. Ο Μπάλλος με 3 νίκες / 3 ήττες και ο Τζοβάνης με 4 νίκες και 2 ήττες πέρασαν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των 128. Ο Μπάλλος στον πρώτο του νοκ-άουτ αγώνα ηττήθηκε από τον Κορεάτη Χίεσονγκ Λιμ με 15-6 και κατέκτησε την 102η θέση στο σύνολο. Ο έφηβος Τζοβάνης από την άλλη επικράτησε του Ρουμάνου Φέλιξ Ντογκάριου με 15-6 στην πρώτη του αναμέτρηση, ητήθηκε όμως στη μάχη για τους 32 καλύτερους από το Γάλλο Γουαέλ Αμπντελτζαλίλ με 15-8. Σε σύνολο 195 αθλητών κατέκτησε την 49η θέση.

Ομαδικό ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών

Η μοναδική ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε ήταν αυτή των νέων ανδρών με τους Παύλο Πανουργιά, Γιώργο Μπάλλο, Αρτέμιο Τζοβάνη και Μάνο Αποστολόπουλο. Στο γύρο των 64 η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 45-24 από την ομάδα της Ισπανίας και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 44η και τελευταία θέση.

Ξίφος ασκήσεως νεανίδων

Στις νεάνιδες τα γαλανόλευκα εκπροσώπησαν η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας). Και οι τρεις αθλήτρεις πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 5/1, 3/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα στις πουλ. Στο γύρο των 128 οι πρώτες δύο πέρασαν άνευ αγώνα και η Μπουζίκα επικράτησε της Τουρκάλας Νουράνε Εμπτσίρ με 15-12. Στη φάση των 64 η Γαρυφάλλου νίκησε την Περουβιανή Μαριάνα Σοριάνο με 15-8, η Μπάλλου νίκησε την Αυστριακή Αγλαΐα Ράινερ με 15-9, ενώ η Μπουζίκα υπέκυψε στη μάχη κόντρα στην Καναδή Γιούντζια Ζανγκ με 15-4 και κατέκτησε τελικά την 59η θέση. Στο ταμπλό των 32 η Μπάλλου νίκησε την Ισραηλινή Μέι Καγκάν Τιαγκούνοφ με 15-11 και η Γαρυφάλλου νίκησε την Γερμανίδα Λέα Ζόνι με 15-13. Στο γύρο των 16 και οι δύο αθλήτριες του ΑΟΞ Αιγάλεω πάλεψαν για την οκτάδα όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Η Μπάλλου ηττήθηκε με 12-9 από την Καναδέζα Νάντια Χέις και η Γαρυφάλλου ηττήθηκε 15-9 από την Βρετανίδα Αμελί Τσανγκ, η οποία στη συνέχεια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου U17. Οι δύο Ελληνίδες κατέκτησαν την 11η και την 15η θέση στον κόσμο αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι στο περσινό πρωτάθλημα η Γαρυφάλλου είχε κατακτήσει τη 10η θέση, ενώ η Μπάλλου στο

Ξίφος ασκήσεως εφήβων

Στους εφήβους αγωνίστηκαν για την Ελλάδα ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) και ο Σωτήρης Γεροσίδερης (ΓΕ Φλώρινας). Στον προκριματικό γύρο ο Τζοβάνης και ο Γκίκας προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό με 5/1 και 3/3 νίκες/ήττες. Ο Γεροσίδερης σημείωσε μόνο μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις και αυτή δεν ήταν αρκετή να του δώσει την πρόκριση. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 123η θέση ανάμεσα σε 136 αθλητές. Στον γύρο των 128 ο Γκίκας ηττήθηκε με 15-10 από τον Τσι Σουν Μάικλ Γιούεν από το Χονγκ Κονγκ και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 81η θέση. Ο Τζοβάνης στο γύρο των 128 πέρασε το εμπόδιο του Σλοβένου Μαρκ Πόπρασκ με 15-7, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε στον τελευταίο καθοριστικό πόντο (15-14) από τον Σενγκ Χουνγκ Τζάσπερ Χσού από την Ταϊπέι και κατέκτησε τελικά την 43η θέση στη διοργάνωση.

Παγκόσμιο Κ17/Κ20: Ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές παρουσίες στη σπάθη

Από 1 έως 3 Απριλίου διεξήχθησαν οι αγώνες σπάθης στις κατηγορίες Κ17 και Κ20 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας στους οποίους η Ελλάδα είχε 14 ατομικές και 2 ομαδικές συμμετοχές.

Συνολικά αγωνίστηκαν 5 αθλητές και 4 αθλήτριες στις δύο κατηγορίες. Το Σάββατο 1/4 άνοιξαν την αυλαία οι ξιφομάχοι των νέων ανδρών και γυναικών (Κ20), την Κυριακή 2/4 τη σκυτάλη πήραν οι έφηβοι και οι νεάνιδες (Κ17) ενώ τη Δευτέρα 3/4 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα ομαδικά των νέων (Κ20). Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής υπήρχε ιδιαίτερα ομαδικό κλίμα και σε κάθες αγώνα οι υπόλοιποι/ες αθλητές/ριες στήριζαν όσους/ες αγωνίζονταν. Μαζί τους ήταν βέβαια και οι Έλληνες προπονητές σπάθης Γιώργος Τσουρούτας, Νικολάι Ζαποροτσένκο, Νίκος Ψύχας, Γιάννης Νοταράς ενώ το παρών έδωσε και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ και επικεφαλής της επιτροπής βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γρόλλιος. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν στη διοργάνωση της Βουλγαρίας ανά αγώνισμα:

Σπάθη νέων γυναικών (Κ20)

Την αυλαία άνοιξαν για την Ελλάδα η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ), η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) και η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 3/2, 3/2 και 4/1 νίκες/ήττες και πήραν θέση στο κυρίως ταμπλό. Στο γύρο των 128 η Κουρούση πέρασε άνευ αγώνα, η Γαζεπίδη ηττήθηκε από την Κορεάτισσα Τζιγουόν Τζανγκ με 15-12 και η Παπαπετροπούλου ηττήθηκε από την Βραζιλιάνα Λουάνα Πέκελμαν με 15-5. Στο γύρο των 64 η Κουρούση ηττήθηκε από την Ουκρανή Σοφία Χολόβκινα με 15-7. Στην τελική κατάταξη η Κουρούση πήρε την 42η θέση, η Παπαπετροπούλου την 68η και η Γαζεπίδη την 70η θέση ανάμεσα σε 124 αθλήτριες.

Σπάθη νέων ανδρών (Κ20)

Τη σκυτάλη πήραν οι νέοι της σπάθης, ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) ο Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα) και ο Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων). Με 1/5 νίκες/ήττες στις πουλ ο Στραγάλης και ο Πασχαλιδίογλου δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 133η και 139η θέση αντίστοιχα. Με 4/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα οι Γρόλλιος και Περγάμαλης πήραν θέση στο ταμπλό των 128. Εκεί ο 14χρονος Γρόλλιος ηττήθηκε 15-6 από τον Γάλλο Ουγκό Λαταπί και ο Περγάμαλης ηττήθηκε με 15-2 από τον Ουκρανό Ντάριι Λουκασένκο. Πήραν την 76η και 100η θέση στο σύνολο ανάμεσα σε 167 αθλητές.

Ομαδικά νέων (Κ20)

Η ελληνική ομάδα σπάθης νέων γυναικών με τις Μαριλένα Γαζεπίδη, Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου και Αλίνα Κουρούση ηττήθηκε στην πρώτη της αναμέτρηση στο γύρο των 32 από την ομάδα της Ρουμανίας (45-31) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 24η θέση μεταξύ 29 χωρών. Η ελληνική ομάδα σπάθης νέων ανδρών με τους Θοδωρή Στραγάλη, Νίκο Περγάμαλη, Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο και Συνοδινό Πασχαλιδίογλου ηττήθηκε στην πρώτη της αναμέτρηση στο γύρο των 64 από την ομάδα του Κουβέιτ (45-29) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 35η θέση μεταξύ 36 χωρών.

Σπάθη νεανίδων (Κ17)

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων στη Φιλιππoύπολη πήραν θέση στις πίστες οι έφηβοι και οι νεάνιδες της σπάθης. Τα γαλανόλευκα στις νεάνιδες εκπροσώπησαν η Κατερίνα Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα), η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 2/4, 4/2 και 4/1 σε νίκες/ήττες στις πουλ. Στο κυρίως ταμπλό των 128 οι Κουρούση και Παπαπετροπούλου πέρασαν άνευ αγώνα, ενώ η Χατζηκοκκίνου ηττήθηκε από την Πορτορικανή Αλεχάντρα Φερέιρα με 15-11 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 65η θέση. Στο γύρο των 64 η Παπαπετροπούλου ηττήθηκε 15-10 από την επίσης Πορτορικανή Γκαμπριέλα Μαρία Λιν Χουανγκ, ενώ η Κουρούση νίκησε την Πολωνή Έβα Βασιλέβσκα με 15-4. Στη μάχη για τη 16άδα κόντρα στην Αμερικανίδα Τζένα Σόμαν η 14χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε με 15-11. Η Παπαπετροπούλου κατέκτησε την 37η θέση και η Κουρούση την 24η θέση ανάμεσα σε 92 αθλήτριες.

Σπάθη εφήβων (Κ17)

Στη σπάθη εφήβων συμμετείχαν για την Ελλάδα ο Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα), ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) και ο Γκυ-Γιώργος Λεωτον (Άρης Θεσσαλονίκης). Ο Πασχαλιδίογλου με 4 ήττες και 2 νίκες στην πουλ έμεινε δυστυχώς για μία θέση εκτός κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 82η θέση. Ο Περγάμαλης και ο Λεωτόν προκρίθηκαν με 4 νίκες και 2 ήττες και πέρασαν άνευ αγώνα και από το ταμπλό των 128. Στο γύρο των 64 ο Λεωτόν ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο Ζουχριντίν Κοντίροφ με 15-11, ενώ ο Περγάμαλης νίκησε τον Τσέχο Σιμόν Κάτσεκ με 15-9. Στη μάχη για την είσοδο στη 16άδα ηττήθηκε από τον Ούγγρο Σαντάνι Παπ με 15-11. Ο Λεωτόν κατέκτησε την 40η θέση και ο Περγάμαλης την 26η θέση ανάμεσα σε 106 αθλητές.

@Photo credits: ΕΟΞ
 

Τελευταία Νέα