Top-11: Οι μεγάλες στιγμές της Αλεξάνδρας Ασημάκη

Αντώνης Πατσούρας
Top-11: Οι μεγάλες στιγμές της Αλεξάνδρας Ασημάκη

bet365

Το G-Weekend θυμάται τις μεγάλες στιγμές της Αλεξάνδρας Ασημάκη στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποφάσισε στα 32 της χρόνια να κρεμάσει το σκουφάκι της έχοντας κερδίσει σχεδόν τα πάντα στην πλούσια καριέρα της.

Πολλοί θα την χαρακτηρίσουν ως την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια υδατοσφαίρισης όλων των εποχών αλλά το σίγουρο είναι πως είναι μια από τις καλύτερες και αφήνει τεράστια κληρονομιά στην επόμενη γενιά.

Η Μεγάλη... Αλεξάνδρα του πόλο!

Πρωταγωνίστησε ως φουνταριστή σε παγκόσμιο επίπεδο με την εθνική ομάδα και σε επίπεδο συλλόγων τόσο με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης όσο και με τον Ολυμπιακό.

Αποφάσισε να "φύγει" για να φτιάξει μια όμορφη οικογένεια. Το όνομα της θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου ως συνώνυμο με το πάθος, τη νίκη και τις κούπες.

Ας θυμηθούμε 11 μεγάλες στιγμές της Αλεξάνδρας Ασημάκη και ας ελπίσουμε να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή στο χώρο που την ανέδειξε και που "υπηρέτησε" με μεγάλη επιτυχία.

Μια ενδεκάδα πρωταθλήματα

Μια ενδεκάδα πρωταθλήματα

Το πρώτο μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ

Το πρώτο μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ

Χρυσό στο World League της Ρωσίας

Χρυσό στο World League της Ρωσίας

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Στο βάθρο και στην Ολλανδία

Στο βάθρο και στην Ολλανδία

Ο τελευταίος...χορός στην Βαρκελώνη

Ο τελευταίος...χορός στην Βαρκελώνη

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ολυμπιακό

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ολυμπιακό

Ευρωπαϊκό καρέ με την Βουλιαγμένη

Ευρωπαϊκό καρέ με την Βουλιαγμένη

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κορυφαία παίκτρια στον κόσμο

Κορυφαία παίκτρια στον κόσμο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σανγκάη

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σανγκάη

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν "βαρόμετρο" για τις ομάδες που αγωνίστηκε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Στις εγχώριες διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Α1 ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί 11 φορές. Πέντε φορές πρωταθλήτρια με την Βουλιαγμένη και έξι με τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ήρθε το 2005 και το τελευταίο το 2020. Κατέκτησε επίσης 2 Κύπελλα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό ενώ "φεύγει" ως η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 με 736 γκολ!

Το 2007 κατέκτησε και ένα Κύπελλο Ισπανίας με την Αλκορκόν.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 συμμετέχει για 2η φορά στην καριέρα της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ και η χώρα μας δεν έχει έως τότε κάποιο μετάλλιο στη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών ενώ οι άνδρες ακόμη και σήμερα δ' έχουν ανέβει στο βάθρο.

Η Ελλάδα φτάνει στον τελικό με την Ρωσία και χάνει με 11-6. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη θα πετύχει 4 γκολ και η Ελλάδα θα κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο που θα είναι ασημένιο.

Ένα χρόνο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Ελλάδα έχει πάρει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς και ταξιδεύει στο Κίρισι με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με το 2004.

Φτάνει στον τελικό και κερδίζει με 13-10 τη Ρωσία.

Είναι το μοναδικό χρυσό της Ελλάδος σε World League και η Αλεξάνδρα Ασημάκη κάνει... σεφτέ στα μετάλλια σε επίπεδο γυναικών.

Το καλοκαίρι του 2014 η διοίκηση του ΟΣΦΠ με πρόεδρο τον Μιχάλη Κουντούρη κάνει την μεταγραφή της δεκαετίας για λογαριασμό της ομάδας πόλο γυναικών.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μετά από μια... ζωή στη Βουλιαγμένη θα πει το "ναι" και θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Η Βουλιαγμένη θα πάει την υπόθεση στα δικαστήρια και μετά από μήνες το ΑΣΕΑΔ θα δικαιώσει τον Ολυμπιακό.

Η ιστορία έχει αλλάξει. Μετά από το "διαζύγιο" με την Ασημάκη αλλά και με το τέλος της καριέρας κάποιων "παλιών" παικτριών της η Βουλιαγμένη από το 2014 έως και το 2020 έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός με την Αλεξάνδρα Ασημάκη και με άλλες σπουδαίες παίκτριες έφτιξε τη δική του αυτοκρατορία με 6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 ευρωπαϊκά.

Δυο χρόνια μετά από το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ η Ελλάδα κερδίζει άλλο ένα το 2012 στο Αϊτχόφεν της Ολλανδίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα φτάσει στον τελικό στην πόλη της Ολλανδίας και θα ηττηθεί με 13-10 από την Ιταλία, την οποία και είχε κερδίσει πριν από 2 χρόνια στον ημιτελικό.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι πρώτη σκόρερ με 3 γκολ στον τελικό. Κατά την διάρκεια των απονομών της δόθηκε από τους ανθρώπους της LEN το βραβείο για την πρωτιά στην ψηφοφορία για την καλύτερη παίκτρια της Ευρώπης (2011).

Η Ελλάδα θα κατακτήσει και 3ο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά από το 2010 και το 2012 θα τα καταφέρει και το 2018 στη Βαρκελώνη.

Στον τελικό θα ηττηθεί από την Ολλανδία με σκορ 6-4 και θ' ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Η ομάδα που κατάφερε να πάρει το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή της Ευρώπης.

Είναι η τελευταία διοργάνωση που συμμετέχει η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2013-14 έχει κατακτήσει στη Φλωρεντία το Λεν Τρόφι και την επόμενη χρονιά με τις προσθήκες της Ασημάκη και της Μπιανκόνι η ομάδα στοχεύει στην Ευρωλίγκα.

Το Final-4 θα διεξαχθεί στον Πειραιά και στον τελικό η ομάδα του Χάρη Παυλίδη θα επικρατήσει με 10-9 της Σαμπαντέλ (Ισπανία). Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και σε λίγους μήνες πάλι στον Πειραιά θα κατακτήσει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης!

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη θα γίνει η μοναδική αθλήτρια στην Ελλάδα με 3 κατακτήσεις πρωταθλημάτων Ευρώπης και η μοναδική με 6 ευρωπαϊκές κούπες!

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ευτύχησε να μεγαλώσει "πολιστικά" στη Βουλιαγμένη δίπλα σε σπουδαίες αθλήτριες και με σκληρή δουλειά έμαθε τα μυστικά της θέσης της, της φουνταριστού.

Με την Βουλιαγμένη η Ασημάκη κατέκτησε το 2009 και το 2010 δυο σερί Τσάμπιονς Καπ (Ευρωλίγκα) αλλά και δυο Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Το 2009 στο Κίρισι θα κερδίσει την Κατάνια με 12-9 (2 γκολ Ασημάκη) και το 2010 στην Κέρκυρα με 10-7 την Κίρισι.

Προπονήτρια και στα 2 Τσάμπιονς Καπ ήταν η Αλεξία Καμμένου.

Το 2008 η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 αλλά στο Πεκίνο το 2008 είναι 8η και τελευταία στο τουρνουά.

Στις επιλογές του Κούλη Ιωσηφίδη ήταν και η Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία δεν "χωρούσε" ως φουνταριστή αφού υπήρχαν οι Λαρά, Κοζομπόλη και ταξίδεψε ως περιφερειακή.

Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 2011 είναι η χρονιά της Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Στην ψηφοφορία της LEN θα ψηφιστεί ως καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη για εκείνο το έτος ενώ και η FINA θα της δώσει το βραβείο της καλύτερης στον κόσμο!

Είναι η μοναδική φορά που μια πολίστρια από την Ελλάδα είναι στην κορυφή! Για την ιστορία τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της LEN και τον Δεκέμβριο της FINA.

To 2011 είναι φυσικά η χρονιά που η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η μεγαλύτερη στιγμή της.

Την 29η Ιουλίου 2011 η Ελλάδα κερδίζει με 9-8 την Κίνα στην Σανγκάη στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Είναι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Ελλάδος σε όλα τα ομαδικά αθλήματα σε επίπεδο ανδρών-γυναικών.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη "βγάζει" μάτια σ' όλο το τουρνουά και στον τελικό σταματάει στα 3 γκολ!