Κούρσα με 2 φαβορί και 4 αουτσάιντερ! (pics)

Φώτης Καρακούσης
Κούρσα με 2 φαβορί και 4 αουτσάιντερ! (pics)

bet365

Το πρωτάθλημα της Volley League αρχίζει και το G-Weekend γράφει για τα δύο ακλόνητα φαβορί και τέσσερα αουτσάιντερ που αναμένεται να συγκεντρώσουν επάνω τους όλα τα βλέμματα.

Μετά το καλοκαίρι όπου η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πολλά περισσότερα από την Εθνική αλλά δυστυχώς η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν ήρθε, τα βλέμματα όλων των φίλων του βόλεϊ πέφτουν πάνω στη Volley league που αρχίζει αυτό το τριήμερο. Ένα πρωτάθλημα που θα λέγαμε πως είναι τριών ταχυτήτων. Αρχικά στην πρώτη είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, τα ακλόνητα δηλαδή φαβορί για τον τίτλο και την συμμετοχή στον τελικό.

Στην δεύτερη βλέπουμε τους Φοίνικα, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Παμβοχαϊκό που θα παλέψουν για να μπορέσουν να βρεθούν στην τετράδα και μετά αν έρθει το θαύμα του τελικού ας έρθει. Και στην τρίτη όπου όλες οι άλλες θα προσπαθήσουν είτε να μπορέσουν να βρεθούν στην 8αδα και τα πλέι οφ, είτε κυρίως να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα υπέρ και τα κατά των ομάδων αυτών με την ελπίδα πως ο φετινός... μαραθώνιος να είναι ο καλύτερος των προηγούμενων ετών, παρότι τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στην Sportingbet

Τα ακλόνητα φαβορί!

Ολυμπιακός: Με Αγκάμεζ για να επιστρέψει στην κορυφή

Βλέποντας τον ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια να βρίσκεται στην κορυφή, στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις το πρωτάθλημα. Οι αλλαγές στους Πειραιώτες σε σχέση με πέρσι είναι πολλές και σημαντικές όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και στον πάγκο. Εκεί τον Πιάτσα αντικατέστησε ο Φλάβιο Γκουλινέλι, τον οποίο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα αντικατέστησε ο Σλόμπονταν Μπόσκαν.

Όσον αφορά τις μεταγραφές αποκτήθηκαν σπουδαίοι παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ που επιστρέφει στην Ελλάδα αλλά για τον... αιώνιο αντίπαλο, ενώ σημαντικές προσθήκες ήταν αυτές του Τσούπκοβιτς του Νταφ, αλλά και του Στεφάνου.

Το αστέρι: Η μεγάλη επιστροφή

Έκανε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα παίζοντας σε Νίκαια, Παγκράτι και κυρίως Παναθηναϊκό. Στην συνέχεια πήγε σε Κορέα και Τουρκία κερδίζοντας τίτλους και πολλά χρήματα και φέτος επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό όμως του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ με τον Κολομβιανό να αναμένεται να είναι συνολικά μια από τις πιο σημαντικές ατραξιόν στο πρωτάθλημα και σίγουρα ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων». Στην καλή του μέρα απλά δεν μπορεί κάποιος να τον σταματήσει και οι Πειραιώτες ποντάρουν πολλά επάνω του για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Τα υπέρ

Στα υπέρ του Ολυμπιακού είναι το ρόστερ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα γεμάτο ρόστερ με καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Παίκτες που μπορούν να ξεκουράζουν τους λεγόμενους βασικούς, κάτι που σίγουρα θα τους χρειαστεί, ειδικά όταν η κούραση θα είναι μεγάλη και θα κρίνονται τα πάντα. Επίσης αγωνιστικά εκτός του διαγωνίου, έχουν μεγάλη δύναμη στο κέντρο με τον Νταφ κυρίως, αλλά και τον Άθος να είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά.

Τα κατά:

Μετά τον Τσούπκοβιτς στον Ολυμπιακό δεν θα λέγαμε πως έχουν ηγέτη στα άκρα, εκτός αν ο Ανδρέας Φράγκος δείξει σίγουρα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε στα ματς της Εθνικής. Αρνητικό και το ότι το κλειστό του Ρέντη δεν είναι η δυνατή έδρα που θα ήθελε κάθε ομάδα καθώς ελάχιστες φορές έχει γεμίσει.

Προπονητής: Σλόμπονταν Μπόσκαν

Πρόβλεψη: Δεν υπάρχει άλλος στόχος για τον Ολυμπιακό από την κατάκτηση του τίτλου. Το αν το καταφέρει θα φανεί, ωστόσο η συμμετοχή στον τελικό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θέσεις 1-2.

ΠΑΟΚ: Από φαβορί, αγωνία για Γκόμεζ

Με δύο συνεχόμενους τίτλους στον ΠΑΟΚ έβαλαν πλώρη φέτος το καλοκαίρι και για το τρία στα τρία φέρνοντας πίσω τους Ερνάντο Γκόμεζ και Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και αποκτώντας τον τεράστιο Αμαράλ Ντάντε. Μέχρι εδώ όλα καλά και η αλήθεια είναι πως έστω και όχι ακλόνητο, ο... δικέφαλος ήταν το φαβορί για μια ακόμα κούπα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει από τον τραυματισμό του διαγώνιου από την Βενεζουέλα. Αν τελικά ο Γκόμεζ δεν μπορέσει να παίξει, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο οι Θεσσαλονικείς να πάρουν πρωτάθλημα. Αν ο Χάρι είναι έτοιμος έστω και στα πλέι οφ, τότε ο ΠΑΟΚ ξαναγίνεται φαβορί. Βέβαια αν αποφασίσουν να αλλάξουν τον έμπειρο διαγώνιο θα μπορούμε να μιλάμε με άλλη βάση, τώρα αναφερόμαστε με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Το αστέρι: Ντάντε ο απόλυτος σταρ

Καλός και άγιος ο Γκόμεζ, αλλά σε ομάδα που υπάρχει ο Αμαράλ Ντάντε, δεν μπορεί κανείς άλλος να είναι το αστέρι. Ο Βραζιλιάνος ακραίος είναι από τους καλύτερους ξένους που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στα γήπεδά μας και ναι μεν έχει φτάσει τα 36, αλλά σίγουρα σε αυτό το πρωτάθλημα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά.

Τα υπέρ

Η εμπειρία και ο προπονητής είναι τα μεγάλα... όπλα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν παίκτες στη σύνθεσή τους που μπορούν και κυρίως ξέρουν να κατακτούν τίτλους και αυτό ειδικά όταν η μπάλα... καίει είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Σημαντικό και το ότι στον πάγκο τον καλύτερο κατά τεκμήριο προπονητή στο πρωτάθλημα.

Τα κατά

Ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας μπορεί να φέρει προβλήματα στον... δικέφαλο, ειδικά αν υπάρξει και η κούραση από τα ματς της Ευρώπης. Επίσης κατά και μάλιστα μεγάλο θα είναι η περίπτωση ο τραυματισμός του Γκόμεζ να είναι πολύ σοβαρός και να μην παίξει φέτος.

Προπονητής: Γιάννης Καλμαζίδης

Πρόβλεψη: Με δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και τέτοιο υλικό ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως πάει για το τρία στα τρία. Αν ο Γκόμεζ είναι καλά έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει, αν όχι και δεν παρθεί ισάξιος ή έστω λίγο χειρότερος διαγώνιος απλά θα παίξει στον τελικό... Θέσεις: 2-1

Τα αουτσάιντερ

Παναθηναϊκός: Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή

Αφήνουμε τα δύο μεγάλα φαβορί και πάμε στις ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδό τους στην τετράδα, γνωρίζοντας βέβαια πως είναι τρομερά δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Σε αυτή την κατηγορία έχει επιστρέψει για τα καλά ο Παναθηναϊκός. Οι... πράσινοι με στοχευμένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι θέλουν να επανέλθουν στην τετράδα και με τις εμφανίσεις τους στο Λιγκ Καπ έδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε καλούς και ποιοτικούς παίκτες όπως ο Μεργκαρέχο, ο Γκονζάλες και ο Ρανγκέλ και μπορεί να μην έχει τις πολλές λύσεις στον πάγκο, αλλά σίγουρα η εξάδα της είναι ικανή να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα στην Κυψέλη.

Το αστέρι: Μικρός αλλά θαυματουργός

Ναι όταν ακούς πως αστέρι μιας ομάδας που έχει ως στόχο την τετράδα είναι ένας 19χρονος, τότε θα πεις πως κάτι δεν πάει καλά. Και όμως όταν μιλάμε για έναν από τους πιο ελπιδοφόρους Κουβανούς παίκτες των τελευταίων ετών, αυτό ισχύει 100%. Ο Όσνιελ Μεργκαρέχο παρότι ακόμα παιδάκι έδειξε με το καλημέρα πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ενώ και στο παρόν άνετα μπορεί να γίνει ο ηγέτης μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Τα υπέρ

Μεγαλύτερο υπέρ από όλα στον Παναθηναϊκό είναι η Κυψέλη. Αν η ομάδα έφευγε από το γήπεδο αυτό, κάτι που ήταν και το πιο πιθανό, θα έχανε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της. Δεν έφυγε όμως κάτι που έχει να κάνει με τις σωστές κινήσεις των ανθρώπων του... τριφυλλιού και με τον κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες μπορεί να καταφέρει πολλά. Σημαντικό ατού επίσης και η μεγάλη δίψα για επιστροφή στους μεγάλους.

Τα κατά

Αρχικά το μεγάλο πρόβλημα είναι ο πάγκος, καθώς με τα οικονομικά να μην βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση στον Παναθηναϊκό προτίμησαν να δώσουν λεφτά για μια δυνατή εξάδα, με τις εναλλακτικές λύσεις να μην είναι και οι πιο ποιοτικές.

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Πρόβλεψη: Ο Παναθηναϊκός η αλήθεια είναι πως είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Και είναι γιατί κανείς δεν ξέρει αν τελικά μόνοι τους έχουν καταλάβει πως η προοπτική για την ομάδα αυτή είναι η τετράδα και τίποτα λιγότερο. Πρέπει δηλαδή οι ίδιοι να ανεβάσουν τον πήχη τους. Αν δεν το κάνουν, αυτοί θα χάσουν. Θέσεις: 3-5

Φοίνικας Σύρου: Το καμάρι ενός νησιού έτοιμο για νέες περιπέτειες

Πέρσι πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία φτάνοντας στον τελικό του πρωταθλήματος και κοιτάζοντας στα μάτια τον μεγάλο ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι τα πράγματα ήταν τρομερά δύσκολα για το... πειρατικό, καθώς δεν βρισκόντουσαν άνθρωποι να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν, αλλά τελικά όλα πήραν τον δρόμο τους και έτσι και ομάδα φτιάχτηκε και ικανή για την τετράδα είναι. Βέβαια θα λείπει ο μεγάλος Τόμισλαβ Ντόκιτς, αλλά ο συμπατριώτης του Μρντακ θέλει να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό. Στην Σύρο ο Φοίνικας είναι το καμάρι του και γι' αυτό το γήπεδο γεμίζει και με αυτή την σχέση όλοι θέλουν να παραμείνουν ψηλά και να διεκδικούν τίτλους κάνοντας χαρούμενο τον κόσμο τους.

Το αστέρι: Ο ιδανικός μαέστρος

Αν έμενε ο Ντόκιτς δεν υπήρχε περίπτωση να βάλουμε άλλον παίκτη ως ηγέτη. Από την στιγμή όμως που ο Σέρβος έφυγε, το αστέρι και ηγέτης του Φοίνικα είναι ο Ιταλός πασαδόρος Ματέο Πάρις. Από τους καλύτερους πέρσι στο πρωτάθλημα, θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να κρατήσει ψηλά την ομάδα του.

Τα υπέρ

Το γήπεδο και η δίψα για διάκριση είναι τα μεγάλα... όπλα για τον Φοίνικα. Το κλειστό της Ερμούπολης είναι από τις καλύτερες έδρες με κόσμο που αγαπάει το βόλεϊ χωρίς καφρίλες αλλά με χειροκροτήματα και για τις δύο ομάδες. Όσον αφορά την δίψα, πολλές φορές οι... πειρατές έχουν φτάσει στην βρύση αλλά δεν έχουν πιει νερό και κάθε χρόνο ο στόχος του να τα καταφέρουν τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Τα κατά

Η απουσία του Ντόκιτς είναι τρομερά σημαντική, αν και ακόμα δεν έχουμε άποψη για τον Μρντακ. Συνολικά το ρόστερ του Φοίνικα δεν σου γεμίζει το μάτι, όμως και πέρσι δεν στο γέμιζε αλλά τελικό έφτασε...

Προπονητής: Ντούσκο Νίκολιτς

Πρόβλεψη: Ο Φοίνικας είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο λίγοι την υπολογίζουν, αλλά πάντα φροντίζει να τους διαψεύδει. Λογικά αυτό θα κάνει και φέτος με την είσοδο στην τετράδα να είναι ο αρχικός στόχος που λογικά θα επιτευχθεί. Θέσεις: 3-4

Ηρακλής: Κάτι καλό ξαναφτιάχνεται...

Όταν μιλάει κάποιος για βόλεϊ, είναι σίγουρο πως θα μιλάει και για Ηρακλή. Η ομάδα που για πολλά χρόνια διεκδικούσε και κατακτούσε τίτλους, έφτανε σε φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ και έφερνε απίστευτους παικταράδες όπως ο Μπολ, ο Στάνλεϊ, ο Κράβαρικ και άλλους. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο υπήρξε η κατάρρευση στον... γηραιό λόγω των χρεών. Η ομάδα έπεσε κατηγορία, αλλά επειδή είναι τόσο μεγάλη όχι απλά κατάφερε να επιστρέψει, αλλά δείχνει έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Με τον κόσμο της πάντα εκεί και με ποιοτικές μεταγραφές το καλοκαίρι οι... κυανόλευκοι θέλουν να βρεθούν και πάλι στην τετράδα. Ήδη η πρώτη επιστροφή έγινε και αφορούσε το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, μένει να υπάρξει και η δεύτερη και μεγαλύτερη, αυτή του πρωταθλήματος.

Το αστέρι: Ρώσος... βομβιστής

Όχι απλά φέτος που έτσι και αλλιώς δεν γίνονται και οι σπουδαίες μεταγραφές, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια η απόκτηση του Λεβάν Καλαντάτζε θα ήταν τρομερά σημαντική. Ο Ρώσος διαγώνιος στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και είναι δεδομένο πως εκτός από ηγέτης του Ηρακλή, θα είναι και ένας από τους καλύτερους και πιο θεαματικούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Τα υπέρ

Μεγαλύτερο υπέρ από το όνομα του Ηρακλή δεν υπάρχει. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί όσο ελάχιστες και αυτό καλείται να κάνει και πάλι, δείχνοντας πως τα προβλήματα όσο σημαντικά και αν ήταν ανήκουν στο παρελθόν. Και για τους... κυανόλευκους σημαντική είναι η έδρα με τον κόσμο να δημιουργεί πάντα καυτή ατμόσφαιρα ικανή να λυγίσει κάθε ομάδα.

Τα κατά

Το μικρό ρόστερ. Όπως στον Παναθηναϊκό και ακόμα χειρότερα, στον Ηρακλή ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχουν αλλαγές. Η πρώτη εξάδα είναι πολύ καλή και μένει να δούμε αν αντέξει στον φετινό μαραθώνιο.

Προπονητής: Γιάννης Ορφανός

Πρόβλεψη: Η ώρα της επιστροφής στους πρώτους έχει φτάσει για τον Ηρακλή. Η αισιοδοξία υπάρχει, η βασική εξάδα υπάρχει και όλα μοιάζουν ιδανικά. Μένει όλο αυτό το κλίμα να φανεί και στο τάραφλεξ, γιατί η Volley League έχει ανάγκη έναν δυνατό Ηρακλή. Θέσεις: 3-5

Παμβοχαϊκός: Το Γαλατικό χωριό έτοιμο για την υπέρβαση

Στην Ιταλία το να υπάρχει μια μικρή πόλη που να έχει ομάδα στην μεγάλη κατηγορία είναι συνηθισμένο. Στην Ελλάδα ωστόσο αυτό που κάνει το Βραχάτι όλα αυτά τα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Ο Παμβοχαϊκός και φέτος βρίσκεται στους μεγάλους, με τους στόχους του να είναι ιδιαίτερα υψηλούς. Οι Κορίνθιοι έχοντας μια νέα ομάδα θέλουν να φτάσουν ακόμα και στην τετράδα. Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι βέβαια, αλλά είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Το αστέρι

Η αλήθεια είναι πως ο Κώστας Δεληκώστας θα στηριχθεί στην ομάδα και όχι τόσο σε μονάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Παμβοχαϊκός δεν έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ένας από αυτούς είναι και ο Αμερικανός Πέτι Γκρέγκορι που όπως όλα δείχνουν θα είναι και το αστέρι της ομάδας.

Τα υπέρ

Μεγαλύτερο υπέρ από το ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκεται στην Α1 και να διεκδικεί θέσεις ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα δεν μπορεί να υπάρξει για μια ομάδα μιας μικρής πόλης στην Κορινθία.

Τα κατά

Το ότι για ακόμα μία φορά ξεκινάει με ένα καινούργιο ρόστερ. Μέχρι να βρεθούν και να δέσουν χάνεται χρόνος και όλοι ελπίζουν να μην γίνει και φέτος αυτό, όπως γίνεται τις προηγούμενες χρονιές.

Προπονητής: Κώστας Δεληκώστας

Πρόβλεψη: Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με τις άλλες ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα ο Παμβοχαϊκός έχει τις λιγότερες πιθανότητες, αλλά στο Βραχάτι θα προσπαθήσουν να τις εξαντλήσουν και όπου βγει. Θέσεις: 4-7

Μάχη για οκτάδα ή αποφυγή υποβιβασμού

Μετά τις πρώτες έξι ομάδες που θα παλέψουν είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την είσοδό τους στην τετράδα, υπάρχουν οι άλλες έξι που οι στόχοι τους είναι η είσοδος στην οκτάδα και τα πλέι οφ, αλλά και η αποφυγή του υποβιβασμού. Η αλήθεια μάλιστα είναι πως με δεδομένο πως καμία δεν ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό, είναι το ίδιο εύκολο να κυνηγάς τα πλέι οφ, με το να προσπαθείς να μείνει στην κατηγορία.

Για την οκτάδα

Κηφισιά: Πάντα εκεί παρά τις δυσκολίες

Ξεκινάμε με τις ομάδες που λογικά δεν θα βρίσκονται στην τετράδα αλλά έχουν ως στόχο την οκτάδα και τα πλέι οφ. Από αυτές ξεχωρίζει η Κηφισιά. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη κάθε χρονικά είναι το μεγάλο ερωτηματικό, αλλά πάντα καταφέρνει και βρίσκεται ψηλά, ακόμα και σε τελικούς όπως πέρσι στο Κύπελλο. Και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί, παρότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το Ζηρίνειο και η άδεια που δεν πήρε. Ένα γήπεδο που έδινε μεγάλη δύναμη στην Κηφισιά. Όσον αφορά τους παίκτες οι Χριστοφιδέλης, Λάππας και φυσικά ο Γιορντάνοφ είναι αυτοί που θα παλέψουν για να πετύχει και φέτος τους στόχους της.

Πρόβλεψη: Λογικά τετράδα δεν θα μπει, εκτός και αν πετύχει ακόμα ένα θαύμα, αλλά στην οκτάδα δύσκολα δεν θα είναι μέσα. Θέσεις: 6-8

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Και πάλι στηρίζει τους νέους Έλληνες παίκτες

Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά και στην Αλεξανδρούπολη με τον Εθνικό ναι μεν να δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες παίκτες (έχει μόνο δύο ξένους), αλλά να ελπίζει πως μπορεί να καταφέρει να έχει μια καλή χρονιά που λογικά θα τον φέρει μέσα στην οκτάδα. Οι Χαριτωνίδης, Στίγγας και Παλέντζας είναι ο ελληνικός κορμός σε θέσεις κλειδιά, ενώ οι Τσέλιος και Κοντοστάθης θα πάρουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται.

Πρόβλεψη: Και ο Εθνικός θα έχει ως... όπλο την έδρα και με δεδομένο πως η φανέλα του έχει βαρύνει τα τελευταία χρόνια, μπορεί κάλλιστα να μπει στην οκτάδα. Θέσεις: 7-9

Πρώτος στόχος η σωτηρία

Ορεστιάδα: Ότι κάνουν οι ξένοι

Και πάμε και στις τέσσερις που θα έχουν ως βασικό στόχο την σωτηρία. Αρχίζουμε από την Ορεστιάδα με τους... ακρίτες να είναι επίσης ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με τρεις Κολομβιανούς και έναν Βραζιλιάνο στην σύνθεσή τους ή θα πάνε τρένο και θα παλέψουν για ψηλά ή θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, από την στιγμή μάλιστα που οικονομικά προβλήματα υπάρχουν, όπως άλλωστε και στις περισσότερες ομάδες. Η συγκεκριμένη ομάδα ωστόσο έχει την δική της ιστορία και εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει.

Πρόβλεψη: Λίγο καλοί να είναι οι ξένοι, η Ορεστιάδα δεν πρόκειται να κινδυνέψει και μετά κοιτάζει και για το παραπάνω. Θέσεις: 9-11

Παναχαϊκή: Θέλει αλλά μπορεί;

Μια ακόμα ομάδα που θα παλέψει για να σωθεί είναι η Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί θέλουν να ξεφύγουν από την μετριότητα των τελευταίων ετών, αλλά το θέμα είναι αν μπορούν να τα καταφέρουν. Και φέτος θα στηριχθούν στον Νίκο Ρουμελιώτη, ενώ περιμένουν πολλά και από τον Μεξικανό Μπαράχας και φυσικά και τον κόσμο, καθώς οι Πατρινοί έχουν φιλάθλους που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.

Πρόβλεψη: Όλο προσπαθούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και όλο δεν το καταφέρνουν οι Πατρινοί και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη δεν θα το κάνουν ούτε και φέτος, αλλά το να σωθούν είναι το πιο πιθανό. Θέσεις: 10-12

Κυζικός: Μόνο η σωτηρία στόχος

Και πάμε στις δύο ομάδες που θα παλέψουν περισσότερο για την σωτηρία και που η αλήθεια είναι πως βρίσκονται σε χειρότερη θέση από τις άλλες. Αρχικά μιλάμε για τον Κυζικό, την ομάδα της Νέας Περάμου που εκτός από το ότι θα αγωνιστεί στην Volley league για πρώτη φορά, θα έχει και το μεγάλο μειονέκτημα της έδρας καθώς θα χρησιμοποιεί αυτά των Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Η ομάδα του Γιάννη Λάιου έχει ως μοναδικό στόχο την σωτηρία και με δεδομένο το ότι δεν έχουμε άποψη για τους ξένους, είναι δύσκολο να πούμε αν θα τα καταφέρει.

Πρόβλεψη: Δύσκολα θα μπορέσει ο Κυζικός να μείνει στην κατηγορία, αν και η ελπίδα παραμένει όπως και για κάθε ομάδα. Θέσεις: 10-12.

Ηρακλής Χαλκίδας: Για το θαύμα και όπου βγει...

Κλείνουμε με έναν ακόμα νεοφώτιστο, τον Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει. Βέβαια η ομάδα της Χαλκίδας έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Κανέλλος, ο Γκόρτσιανουκ και ο Παπαδημητρίου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε με τα καλύτερα για τον Τάπια, τον διαγώνιο από τον Άγιο Δομήνικο. Μένει να δούμε αν ο ενθουσιασμός για την άνοδο είναι σε θέση να φέρει και την παραμονή, κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι.

Πρόβλεψη: Σε σχέση με τον Κυζικό ας πούμε ο Ηρακλής Χαλκίδας δείχνει να ξεκινάει από καλύτερη θέση. Αυτά όμως είναι στα λόγια, γιατί τα πάντα κρίνονται στο τάραφλεξ. Θέσεις: 9-11.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα