Η εξήγηση για την... επέλαση των Ρώσων!

Gazzetta team
Η εξήγηση για την... επέλαση των Ρώσων!

bet365

Το G-Weekend Journal επιχειρεί να εξηγήσει τα όσα ανεξήγητα συμβαίνουν στους γαλλικούς δρόμους κι αμαυρώνουν το Euro! O... περίπατος των Ρώσων και οι Άγγλοι, το... ψάξιμο για Πολωνούς και Ούγγρους και οι... απουσίες.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Τα επεισόδια στους δρόμους της Μασσαλίας και του Λιλ με πρωταγωνιστές τους Ρώσους και θύματα κυρίως Άγγλους, ξάφνιασαν πολλούς... Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική, καθώς οι σκηνές αυτές ήταν κάπως αναμενόμενες, τόσο αναφορικά με το timing που έλαβαν χώρα, όσο και για τον νικητή των μαχών.

Οι Ρώσοι hooligans -γιατί περί hooligans μιλάμε και όχι ultras που έχουν διαφορετική φιλοσοφία σε κάποια πράγματα- αποτελούν για πολλούς και διάφορους λόγους την νούμερο 1 δύναμη μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στο Euro 2016...




Ας ξεκινήσουμε με τον βασικό λόγο... Με εξαίρεση τους Γάλλους που «παίζουν» εντός έδρας και του Άγγλους που παραδοσιακά ταξιδεύουν κατά χιλιάδες παντού, έχουν την αριθμητική υπεροχή, καθώς προέρχονται από την χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Άπαντες, ακόμη και οι νεαροί σε ηλικία που έχουν μαζί τους, είναι γνώστες είτε Kick Boxing, είτε MMA.

Μην σας ξεγελάει το γεγονός οτι κάποιοι, έστω και λίγοι, μπορεί να μην έχουν τα φουσκωμένα σώματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ανθρώπους που ασχολούνται με μαχητικά σπορ. Η φυσική τους κατάσταση είναι η καλύτερη δυνατή για μάχες, είτε μιλάμε για τρέξιμο, είτε για δύναμη, είτε για αντοχή, καθώς έχουν περάσει αρκετές κάνοντας μαθήματα πολεμικών τεχνών. Για αυτό και τα χέρια τους είναι δεμένα με bandage (ή γάντια ΜΜΑ) και φοράνε μασελάκια!

Ρώσος που κατά την σύλληψή του έχει φτύσει το μασελάκι για να μην χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο

Από εκεί και πέρα, σε αντίθεση με οπαδούς άλλων ομάδων, έχουν αφήσει στην άκρη τις συλλογικές διαφορές τους και στην Γαλλία έχουν ταξιδέψει για να «υπερασπιστούν τα χρώματα της Ρωσίας» ή «να αποδείξουν οτι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

Οι «Music Hall» της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ας πούμε, δεν ενδιαφέρονται να βρουν τους «The Union» της Σπάρτακ Μόσχας, οι οποίοι με την σειρά τους δεν ψάχνουν τους «Capitals» της Ντιναμό Μόσχας. Όλοι τους λειτουργούν αυτόνομα, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες που δύσκολα σπάνε. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους περίπου 20 οπαδούς της Λοκομοτίβ που τα βάζουν με ένα... λιμάνι Άγγλους δεν υπάρχει.


Τέλος, αξίζει να σταθεί κανείς και στην στήριξη που έχουν πίσω στην πατρίδα και φτάνει μέχρι τα υψηλά κλιμάκια. Πιο υψηλά δεν γίνεται, καθώς η σχέση τους προβλέπει ακόμη και συναντήσεις με τους σύμβουλους του Πούτιν, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει ζητήσει την βοήθεια ή την στήριξή τους σε διάφορα ζητήματα εθνικού συμφέροντος, όπως για παράδειγμα η κρίση με την Ουκρανία.


Όλο αυτό το «πακέτο» λοιπόν, δεν το έχει κανείς και ειδικά οι Άγγλοι, που αποτέλεσαν τα πρώτα θύματά τους και οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ένα σημαντικό μειονέκτημα, το αλκοόλ.

Οι περισσότεροι κατά την διάρκεια των μαχών είναι μεθυσμένοι και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μέχρι να ρίξουν μία μπουνιά, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρει στόχο, έχουν δεχθεί τρεις σε σημεία «κλειδιά» του κεφαλιού, για να μην αναφέρουμε τις λαβές που ρίχνουν τα θύματα στο έδαφος... Άρα, η κατά κράτος επικράτησή τους επί των «λιονταριών» ήταν αναμενόμενη.

Στο στόχαστρο όμως των Ρώσων δεν ήταν μόνο οι Άγγλοι. Απλά λόγω ομίλου ήταν πρώτοι στην λίστα, προκειμένου να είναι πιο ηχηρό το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν. Πρόθεσή τους είναι να βρεθούν είτε με τους Ούγγρους, είτε με τους Πολωνούς (έχουν προηγούμενα από το Euro 2012), τους οποίους θεωρούν πιο σοβαρούς αντιπάλους.

Οι Βαυαροί έχουν εξίσου δυνατά και... γυμνασμένα γκρουπ, αλλά σε μικρότερους αριθμούς, ενώ στο ίδιο επίπεδο θα μπορούσαν να είναι οι υποστηρικτές του Λεβαντόφσκι και της παρέας του. Οι συλλογικές διαφορές όμως μεταξύ της Βίσλα, της Κρακοβια και της Λέγκια, έχουν αποτρέψει την ομαδική μετακίνηση προς την Γαλλία, με αποτέλεσμα η δυναμικότητα τους να έχει πληγεί...


Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην Ρουμανία, καθώς στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουγγαρία, οι οπαδοί της Ντιναμό Βουκουρεστίου με τους αντίστοιχους της Στεάουα, πλακώνονταν για περίπου 10 λεπτά στο Groupama Arena της Βουδαπέστης...

Όσο για τους Κροάτες; Το πανό που σηκώθηκε πριν το παιχνίδι με την Τουρκία στην κωμόπολη Τρογκίρ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ζάγκρεμπ και με το οποίο εύχονταν «με την βοήθεια του Θεού να χάσετε όλα τα παιχνίδια», τα λέει όλα, καθώς η κόντρα που έχει υπάρχει με το καθεστώς Μάμιτς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ, κράτησε τους περισσότερους στο Ζάγκρεμπ. Όχι όμως όλους... Και λέμε όχι όλους, καθώς ένα group των Bad Boys Blue της Ντιναμό και ένα των Torcida της Χάιντουκ, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Γαλλία και ευθύνεται για τα όσα έγιναν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την Τσεχία.
kroatia

Εκτός από τους παραπάνω ανάλογη... εκπροσώπηση έχουν και άλλες χώρες. Οι «Ultraslan» της Γαλατασαράι, οι ακροδεξιοί της Δυναμό Δρέσδης, οι Ultras Sur της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μόνο μερικά από τα group που έχουν ταξιδέψει στην Γαλλία. Κανένα τους όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε αριθμούς, δυναμικότητα και... τεχνογνωσία με τους Ούγγρους, τους Πολωνούς, τους Ρουμάνους και τους Κροάτες. Πόσω μάλλον με τους Ρώσους...

 

Τελευταία Νέα