Από το... πάνω ράφι! (pics & vids)

Από το... πάνω ράφι! (pics & vids)

bet365

Καλάθης, Ραντούλιτσα, Χάκετ, Ντατόμε, Σβεντ και... πάει λέγοντας! Κρίση, (ξε)κρίση, το μπάσκετ φωνάζει παρών και υπόσχεται μεγάλες στιγμές τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και σε επίπεδο Ευρωλίγκας! Όλα τα... βαριά ονόματα του Ευρωπαϊκού χάρτη έβαλαν το χέρι στην τσέπη και έφτασαν στην υπέρβαση!

Η Τουρκία κι η Ρωσία κινήθηκαν δυνατά και το φετινό καλοκαίρι, ενώ η Ελλάδα παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις... ξέχασε την κρίση κι άφησε πολλά λεφτά στην αγορά. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκλεισε παίκτες με μεγάλα συμβόλαια κι ο Νικ Καλάθης... παραλίγο να είναι η πιο ακριβή μετεγγραφή του καλοκαιριού, αλλά τελικά τον ξεπέρασε ο Σβεντ που υπέγραψε στην Κίμκι.

Το gazzetta ξεχωρίζει τις πιο ηχηρές κινήσεις των ευρωπαϊκών ομάδων...

Νικ Καλάθης - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι, η παραμονή τους στους Γκρίζλις όμως τον έφερε πίσω στην Ελλάδα με... ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο 26χρονος ομογενής γκαρντ δεν βρήκε συμβόλαιο που να ικανοποιεί τις απατήσεις του στον... μαγικό κόσμο του ΝΒΑ κι έτσι θα φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια του φετινού καλοκαιριού, αφού μέχρι το 2018 θα παίρνει €2.100.000 ετησίως, από τα οποία έχει ήδη αφαιρεθεί ο φόρος (η συμφωνία θα κοστίσει στην ομάδα €3.500.000 ετησίως).

Τζίτζι Ντατόμε – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να διαγράψει τις αποτυχίες της περασμένης σεζόν η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα και το φετινό καλοκαίρι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφερε στην ομάδα του τον Τζίτζι Ντατόμε κι ο Ιταλός άσος υπέγραψε συμβόλαιο που αγγίζει τα €1.700.000!

Μετά τη θητεία του στη Ρόμα (2008-13) ο Ντατόμε βρισκόταν στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε για τους Πίστονς (2013-2015 2,4π., 1,4ριμπ. την α' χρονιά, 3,7π., 1,3ριμπ. τη β' χρονιά), ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε μέσω ανταλλαγής στους Σέλτικς (5,2π., 1,4ριμπ. στην κανονική περίοδο).

Αλεξέι Σβεντ - Κίμκι

Η Κίμκι επιστρέφει στην ευρωλίγκα ως πρωταθλήτρια στο EuroCup κι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πείσει τον Αλεξέι Σβεντ ν' αφήσει τις προτάσεις που είχε από το ΝΒΑ για να φορέσει ξανά την φανέλα της.

Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ υπέγραψε deal για $10.2 εκατομμύρια μέχρι το 2018!

Έτσι, μετά τους Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Ρόκετς και Νικς ο Αλεξέι Σβεντ δήλωσε πως άξιζε πολύ περισσότερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κι επιστρέφει στην Ευρώπη για να βοηθήσει όσο μπορεί τη ρωσική ομάδα.

Ντάνιελ Χάκετ - Ολυμπιακός

Τον... ατίθασο Ντάνιελ Χάκετ τον γνωρίσαμε καλά στη θητεία του με τη Σιένα κι έπειτα με την φανέλα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Τη σεζόν που έφυγε ο 27χρονος μέτρησε 11,8 πόντους και 3,7 ριμπάουντ μέσο όρο στην ευρωλίγκα και πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ερυθρόλευκους».

Νίκολα Κάλινιτς - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές μέρες ο Ερυθρός Αστέρας... άναψε το πράσινο φως κι επέτρεψε τη μετακίνηση του Νίκολα Κάλινιτς στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Φυσικά, η Φενέρ χρειάστηκε να βάλει για ακόμα μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ μόνο για τη ρήτρα του νεαρού Σέρβου φόργουορντ.

Ο Κάλινιτς μέτρησε 9,2 πόντους και 3,4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Αδριατική λίγκα είχε 10,2 πόντους και 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο!

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα - Παναθηναϊκός

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ερχομό του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στον Παναθηναϊκό, αφού όπως τόνισε κι ο ίδιος: «Με ξέρει και ξέρει καλά τι μπορώ να κάνω».

Ο «πράσινοι» έκαναν το μεγάλο μπαμ κι ο θηριώδης σέντερ θα καλύπτει την θέση «5» της ομάδας την προσεχή σεζόν. Πέρυσι, ο δευτεραθλητής κόσμος με τη Σερβία στο Μundobasket 2014 αγωνίστηκε αρχικά στους Shandong Lions της Κίνας (18π., 9ριμπ. σε 14 παιχνίδι) κι έπειτα υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο με τους Γουλβς στους οποίους μέτρησε 8 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 5 παιχνίδια.

Τζόελ Φρίλαντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Σάσα Κάουν άφησε τα ευρωπαϊκά παρκέ για να συνεχίσει τη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του στα μάτια του Τζόελ Φρίλαντ. Ο Βρετανός σέντερ αρνήθηκε την πρόταση που είχε από τους Μάβερικς κι επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από τρεις σεζόν στους Μπλέιζερς.

Κώστας Σλούκας - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Δύο Ευρωλίγκες, δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ελλάδος κι ένα Διηπειρωτικό με την φανέλα του Ολυμπιακού. Μετά από 6 τίτλους και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α1 ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε ν' αφήσει την Ελλάδα και να μετακομίσει στη γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για την απόκτηση του Έλληνα γκαρντ η Φενέρ... έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς τον υπέγραψε για τα επόμενα 3 χρόνια με απολαβές €1.000.000 ετησίως.

Μπράιαντ Ντάνστον – Αναντολού Εφές

Ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας τις περασμένες δύο σεζόν, Μπράιαντ Ντάνστον, άφησε επίσης τον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Αναντολού Εφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» τον ήθελαν στην ομάδα, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε την πρόταση του τουρκικού συλλόγου κι ανακοινώθηκε την ίδια μέρα με τον Ντέρικ Μπράουν για τα επόμενα δύο χρόνια με απολαβές που θ' αγγίξουν το 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Αλέξανδρος Βεζένκοφ - Μπαρτσελόνα

Ένα από τα πιο hot ονόματα της ευρωπαϊκής αγοράς ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ! Ο 20χρονος φόργουορντ που εντυπωσίασε τόσο με την φανέλα του Άρη όσο και με την φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τη ρήτρα του Βεζένκοφ στον Άρη και τον έκανε δικό της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Στο Πρωτάθλημα της Α1 της σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 19χρονος Βουλγαροκύπριος φόργουορντ μέτρησε 17 πόντους και 7,3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Πέρο Άντιτς - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Εκτός, από τον Αμερικανό σέντερ, Εκπέ Ούντο, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έφερε από το ΝΒΑ τον Πέρο Άντιτς. Μετά τη διετή θητεία του στους Ατλάντα Χοκς ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ επιστρέφει στην Ευρώπη για ν' αγωνιστεί στην τουρκική ομάδα.

Ο Άντιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο και τα χρήματα που θα εισπράξει μπορούν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Τελευταία Νέα