Φρομ: «Κορυφαία στιγμή η νίκη με Παναθηναϊκό, κρίμα που παίζαμε χωρίς κόσμο»

Δημήτρης Τομαράς
Φρομ: «Κορυφαία στιγμή η νίκη με Παναθηναϊκό, κρίμα που παίζαμε χωρίς κόσμο»

bet365

Ο... Ελ Αραμπί της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Κρίστιαν Φρομ, μετά από μία φοβερή σεζόν μιλάει στο Gazzetta Weekend για τη φετινή χρονιά της κατάκτησης του τίτλου στη Volley League.

Τρίτη, 21/07/2020. Η ημέρα που ο Ολυμπιακός έκλεισε και ανακοίνωσε τον θηριώδη ακραίο, Κρίστιαν Φρομ. Τον Γερμανό διεθνή με ύψος 2.04 μέτρα που απέδειξε φέτος πως είναι ένας top class αθλητής. Ο Φρομ που έχει θητεία σε Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, διακρίσεις και τίτλους και σε άλλες χώρες αλλά και με την Εθνική του μιλάει στο G-Weekend για τα συν και τα πλην μίας χρονιάς που ήταν δύσκολη λόγω του covid-19, του lockdown και των διακοπών. Απολαύστε τον!

- Πόσο ξεχωριστό είναι το φετινό πρωτάθλημα για σένα σε μία χρονιά πανδημίας;

Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος από τον τίτλο. Επίσης είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα. Δεν παίξαμε το Κύπελλο όπως θέλαμε και δεν τελειώσαμε όπως θα θέλαμε στο League Cup, όμως δεν ήταν όπως πέρυσι που δεν μπορέσαμε να παίξουμε. Ήταν θετικό. Δεν ήταν η τέλεια σεζόν διότι δεν είχαμε φιλάθλους και έπρεπε να σταματήσουμε να παίζουμε λόγω lockdown και covid-19, όμως τον μεγάλο και βασικό μας στόχο τον πετύχαμε. Ελπίζω του χρόνου σε ακόμα πιο καλή σεζόν. Με τον κόσμο στα γήπεδα και με τον κόσμο μας στο πλευρό μας και χωρίς διακοπές και να βιώνουμε και να διασκεδάζουμε περισσότερο το βόλεϊ.

- Ποιο θεωρείς ήταν το κλειδί για τον φετινό σας τίτλο;

Η σταθερότητα που είχαμε στην απόδοσή μας. Ειδικά προς το τέλος. Παίζαμε πιο καλά από παιχνίδι σε παιχνίδι αντίθετα με τους άλλους ανταγωνιστές και συνεδιεκδικητές ου τίτλου. Δεν καταφέρναμε πάντα το 100% όμως έκλεισε η σεζόν και ο τίτλος με ωραίο τρόπο.

- Πολλοί σε θεωρούν ακόμα και τον MVP της σεζόν. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Πραγματικά το εκτιμώ αυτό. Ο φετινός τίτλος πρωταθλήματος σημαίνει πολλά για μένα. Είναι η προσπάθεια της ομάδας. Χαίρομαι που βοήθησα με την απόδοσή μου. Είναι ξεχωριστός γιατί ήταν σαν το χρυσό μετάλλιο. Είναι από τις πιο καλές στιγμές στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος.

- Ποια ήταν η καλύτερη φετινή στιγμή σου και ποια η πιο δύσκολη αγωνιστικά;

Το πιο καλό ματς για μένα ήταν με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Εκεί που πήρα τον τίτλο του MVP (αναφέρεται στην 7η αγωνιστική και το 3-0 στον Ρέντη όπου βγήκε MVP τον Φλεβάρη 2021 όπου είχε 21 πόντους και 3 άσσους). Το πιο σκληρό ήταν το τελευταίο με τη Σύρο στο League Cup. Κάποιες φορές προσωπικά δεν είχα τον ρυθμό που ήθελα. Ήταν σκληρό το ματς με τη Σύρο διότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε ως ομάδα. Χάσαμε 3-0 και δεν μπήκαμε στο ματς. Ήταν άσχημο. Ήταν μία περίοδος που είχαμε 'αδειάσει' μετά το πρωτάθλημα, που ήταν ο βασικός μας στόχος.

- Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε χωρίς κόσμο;

Δυστυχώς δεν είχα εμπειρία από τον κόσμο του Ολυμπιακού νωρίτερα. Μου είχαν πει για την τρομερή ατμόσφαιρα και περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο. Είμαι ένας παίκτης που είμαι πολύ αφοσιωμένος στο παιχνίδι μου και δεν επηρεάζομαι. Είμαι όμως λυπημένος για τον κόσμο που δεν μπορούσε να μοιραστεί τις στιγμές μαζί μας. Θα ήθελα ένα γεμάτο κλειστό. Όλη αυτή η εμπειρία θα ήταν αλλιώς.

- Πόσο άλλαξε την καθημερινότητά σας ως αθλητές ο covid-19;

Είχα μαζί μου τη γυναίκα μου και την κόρη μου. Είχα την οικογένειά μου εδώ. Είχαμε την κόρη μας για να τη φροντίζουμε, οπότε δεν ήταν τόσο διαφορετική η καθημερινότητά μου. Μετά είναι πως έχεις προπόνηση και αγώνες. Εάν πρέπει να σταθώ κάπου από πλευράς δυσκολίας ήταν οι έξι εβδομάδες τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο χωρίς προπόνηση και αγώνες. Ήταν δύσκολο και σκληρό όλο αυτό.

- Πόσο απόλαυσες το... πάρτι με τον κόσμο στον Ρέντη μετά την διασφάλιση του τίτλου;

Ήταν πολύ ωραίο. Σαν μία ωραία... γεύση. Είχα δει από φωτογραφίες και βίντεο πως ήταν ένα παιχνίδι της ομάδας με τον κόσμο μας. Ήταν πολύ ωραία. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί και το μοιραστήκαμε όλο αυτό ως εμπειρία. Χοροπηδάγαμε και τραγουδάγαμε.

- Έχεις κάπου να αφιερώσεις τον τίτλο;

Στη γυναίκα μου και την κόρη μου που ήταν μαζί μου.

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την επόμενη σεζόν;

Θα ήθελα έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή στην τροπαιοθήκη μου. Επίσης να προσέχω το κορμί μου γιατί μεγαλώνω αλλά θέλω να παίξω και άλλο. Για να μπορώ να παίξω παραπάνω.

- Καλύτερος συμπαίκτης και πιο δύσκολος αντίπαλος;

Δύσκολο να το πω. Πιο σκληρός αντίπαλος στην Ελλάδα εννοείς; Σίγουρα ο Φοίνικας Σύρου. Αυτή η ομάδα. Είμαι ακόμα στεναχωρημένος και με νεύρα για αυτή την ήττα (εννοεί στο League Cup). Καλύτερο συμπαίκτη; Δεν μπορώ να πω έναν. Όλη η ομάδα είναι τρομερή. Είχαμε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα. Ένα πολύ καλό μείγμα ξένων και Ελλήνων. Είμαι περήφανος για την ομάδα αυτή.

- Το επίπεδο του βόλεϊ στην Ελλάδα είναι πιο καλό απ' ότι το περίμενες ή πιο κάτω;

Ήταν όπως το περίμενα. Το επίπεδο ανεβαίνει. Η ελληνική Λίγκα έχει τρομερή ιστορία. Το επίπεδο πάει πιο πάνω. Είναι κρίμα αυτό που έγινε με το lockdown και τα κρούσματα στις ομάδες και μετά παίζαμε πολλά ματς σε σύντομο διάστημα.

- Παρακολουθείς άλλα αθλήματα του Ολυμπιακού; Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Έχεις αγαπημένο παίκτη από εκεί;

Δεν παρακολουθούσα τόσο πολύ δυστυχώς. Βλέπω τένις κάποιες φορές αλλά πιο πολύ ασχολούμαι με το βόλεϊ. Ήθελα να δω κάποιους αγώνες στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και πόλο του Ολυμπιακού, όμως με αυτήν την κατάσταση ήταν αδύνατο.

Τέλος ελπίζω του χρόνου να γυρίσω πίσω και να νιώσω την πραγματική Ελλάδα με τον κόσμο στα γήπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τρομερός σύλλογος, πολύ επαγγελματικός και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι μέλος του.

* Η συνέντευξη του Φρομ έγινε πριν την ανακοίνωση πως συνεχίζει την καριέρα του στο εξωτερικό που μπορείτε να δείτε εδώ. Πάνω σε αυτό είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως το διάστημα της αβεβαιότητας με το ανδρικό βόλεϊ και της παύσης της δράσης ο Φρομ έκλεισε στις γαλλικές Κάννες προκειμένου να έχει ομάδα για να αγωνιστεί. Είχε κλείσει εδώ και μήνες λόγω της κατάστασης στον χώρο του ανδρικού βόλεϊ. Στην πορεία και όσο εξελίχθηκε η σεζόν ο Γερμανός το μετάνιωσε και ήθελε να συνεχίσει και του χρόνου στον Ολυμπιακό όμως είχε ήδη κλείσει στις Κάννες και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι μετά.

 

Τελευταία Νέα