NBA: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια του «μαγικού» κόσμου! (pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια του «μαγικού» κόσμου! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal ασχολείται με τα... δώρα που έχουν κάνει οι ομάδες σε παίκτες, δίνοντας τους συμβόλαια που δεν ανταποκρίνονται στην αξία τους.

Το ΝΒΑ έχει...εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει πάει στα ύψη και το salary cap που επιτρέπει στις ομάδες να δίνουν εξωπραγματικά συμβόλαια σε παίκτες.

Υπάρχουν σταρ που δικαιούνται απόλυτα κάθε δολάριο που παίρνουν, αφού τα όσα κάνουν στο γήπεδο είναι απίθανα, αλλά έχουμε και ορισμένους τύπους που έπιασαν την... καλή, εκμεταλλευόμενοι σημεία των καιρών και λάθος αποφάσεις των ομάδων τους.

Πάμε να δούμε το TOP του Gazzetta Weekend Journal

*H σειρά πάει από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο υπερτιμημένο συμβόλαιο

Ιαν Μαχίνμι - πρώην Ουίζαρντς (64 εκατ. δολάρια, 4ετές)

O γίγαντας Ίαν Μαχίνμι είναι πλέον free agent γιατί μάλλον όλες οι ομάδες είδαν το λάθος των Ουίζαρντς και δεν το επανέλαβαν. Οι πρωτευουσιάνοι έδωσαν σε έναν μετριότατο ψηλό 4ετές συμβόλαιο αξίας 64 εκατ. δολαρίων το 2016 και σίγουρα τα... κλαίνε. Ο Γάλλος σέντερ το τίμησε και με το παραπάνω (αφού έμεινε 4 σεζόν), ωστόσο σίγουρα τόσα λεφτά δεν γίνεται να δώσεις σε έναν παίκτη με 5.2 πόντους και 4.4 ριμπάουντ στην καριέρα του στη λίγκα.

Έρικ Μπλέντσο - Πέλικανς (70 εκατ. δολάρια, 4ετές)

Εντάξει εδώ δεν έχουμε ένα τόσο μέτριο παίκτη όπως ο Μαχίνμι. Ωστόσο οι Μπακς μετάνιωσαν το 4ετές 70 εκατ. δολαρίων που του έδωσαν το 2019, επιλέγοντας να αφήσουν να φύγει ο Μάλκολμ Μπρόγκντον που έχει περισσότερα περιθώρια βελτίωσης και είναι σε καλύτερη ηλικία. Ο παίκτης πλέον ανήκει στους Πέλικανς, όμως τα... ελάφια ποτέ δεν πήραν πίσω στο γήπεδο όσα έβαλαν στον τραπεζικό του λογαριασμό, αφού ο Έρικ ήταν ασταθέστατος και είχε την κακή συνήθεια να... κρύβεται στα μεγάλα ματς των playoffs.

Τιμ Χάρνταγουεϊ - Μάβερικς (70.9 εκατ. δολάρια, 4ετές)

O Xάρνταγουεϊ είναι ένας πολύ καλός σκόρερ που αν βρεθεί στη βραδιά του μπορεί να σε σκοτώσει. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί το 4ετές 70.9 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε στους Νικς. Βέβαια όταν μιλάμε για έναν οργανισμό όπως οι Νικς είναι όλα πιθανά. Πάντως στη συνέχεια φορτώθηκαν το συμβόλαιο οι Μάβερικς, ωστόσο είναι χρήσιμος σε αυτούς, αφού έχει έναν δεύτερο ρόλο πίσω από Ντόντσιτς και Πορζίνγκις. Πάντως τα 70.9 είναι αρκετά για τον συμπαθέστατο Τιμ.

Χάρισον Μπαρνς - Κινκς (85 εκατ. δολάρια, 4ετές)

Στους Ουόριορς έδειξε κάποια καλά πράγματα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει σταρ και πήγε σε μια ομάδα που έχει ξεχάσει τι σημαίνει playoffs, τους Κινγκς. Το 2019 το Σακραμέντο αποφάσισε να τον δέσει με 4ετές 85 εκατ. δολαρίων, χωρίς να το σκεφτεί καν, όμως ο Μπαρνς είναι απλά ένας καλός σκόρερ για μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ και τίποτα παραπάνω.

Ότο Πόρτερ - Μπουλς (106.5 εκατ. δολάρια, 4ετές)

Πάμε και στον φίλτατο Πόρτερ. Ο Θεούλης κατάφερε να υπογράψει 4ετές 106.5 εκατ. δολαρίων στους Ουίζαρντς, ενώ πλέον βρίσκεται στους Μπουλς. Ο Ότο ο Πόρτερ ο Τζούνιορ. Τι να πει κανείς, λάθη γίνονται, αλλά οι Ουίζαρντς το παράκαναν και στη συνέχεια το... φορτώθηκαν οι Μπουλς. Καταλαμβάνει πολύ χώρο στο salary cap, το οποίο θα μπορούσε να είναι καλύτερο για να βοηθήσουν με το σωστό τρόπο τον σταρ ΛαΒίν και τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Κόμπι Ουάιτ. Πέρυσι ο Πόρτερ έπαιξε σε μόλις 1 ματς και έβαλε 14 πόντους.

Γκόρντον Χέιγουορντ - Χόρνετς (120 εκατ. δολάρια 4ετές)

Ο Χέιγουορντ είναι μια ειδική περίπτωση, αφού στα καλά του, στους Τζαζ ήταν εξαιρετικός σκόρερ. Ο σοκαριστικός τραυματισμός στους Σέλτικς τον πήγε αρκετά πίσω και ποτέ δεν ξαναείδαμε τον παλιό καλό Χέιγουορντ. Όμως αυτόν δεν εμπόδισε τους Χόρνετς να του προσφέρουν 120 εκατ. δολάρια για 4 χρόνια! Φυσικά θα πρέπει να ήταν τρελός για να μην την αποδεχθεί αυτή την πρόταση. Μια κίνηση με αμέτρητα ρίσκα, αφού τα τελευταία χρόνια είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και πλέον πάτησε τα 30.

Άντριου Ουίγκινς - Ουόριορς (147.7 εκατ. δολάρια, 5ετές)

Ακόμα ένα ταλέντο όταν μπήκε στο ΝΒΑ που όμως δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι ειδικοί. Ο Ουίγκινς κατάφερε να πείσει τους Τίμπεργουλβς να του δώσουν 5ετές αξίας 147.7 εκατ. δολαρίων το 2018, ωστόσο ποτέ δεν δικαιολόγησε αυτό το ποσό, το οποίο πλέον βρισκεται στους Ουόριορς και θέλουν να το ξεφορτωθούν μέσω ανταλλαγής. Καλός σκόρερ που όμως εκβιάζει πολλές καταστάσεις και δεν είναι καθόλου ομαδικός. Ένα παιδί που δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του μετά το τρελό συμβόλαιο που υπέγραψε στη Μινεσότα.

Μάικ Κόνλεϊ - Τζαζ (152.6 εκατ. δολάρια, 5ετές)

Κάποτε ο αγαπητός Μάικ Kόνλεϊ είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αφού στους Γκρίζλις υπέγραψε 5ετές 152.6 εκατ. δολαρίων. Πλέον τον πληρώνουν οι Τζαζ και σίγουρα θα ήθελαν να έχει ένα πολύ μικρότερο ποσό όταν μπαίνουν τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Καλό γκαρντ, χρήσιμος σε ορισμένα πράγματα, αλλά όχι και να παίρνει 30.5 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Κρις Μίντλετον - Μπακς (177.5 εκατ. δολάρια, 5ετές)

Ίσως ένα λάθος που δεν θα έκαναν οι Μπακς αν μπορούσαν να προσελκύσουν σταρ στο Μιλγουόκι και να βοηθήσουν τον Γιάννη. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Τα... ελάφια πήραν τη μεγάλη απόφαση να δώσουν 5ετές αξία 177.5 εκατ δολαρίων στον Μίντλετον και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να δώσουν ένα τεράστιο συμβόλαιο σε κάποιον superstar free agent που θα έλυνε και τα χέρια του Γιάννη. Αρκετοί ειδικοί ασκούν κριτική στους Μπακς για το συμβόλαιο που έδωσαν στον Κρις το 2019. Καλός για τρίτο=τέταρτο βιολί σε μια καλή ομάδα, αλλά όχι να είναι 2ος σταρ και να... καθαρίζει σχεδόν 36$ δολάρια τον χρόνο.

Tομπάιας Χάρις - Σίξερς (180 εκατ. δολάρια, 5ετές)

Και φτάνουμε και στον φίλτατο Τομπάιας Χάρις. Οι Σίξερς γενικά έχουν κάνουν περίεργες επιλογές τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές ήταν ότι άφησαν τον Μπάτλερ να φύγει, επιλέγοντας να προσφέρουν 180 εκατ. δολάρια για 5 σεζόν στον Χάρις. Φυσικά δεν θα μπορούσε να πει όχι στο... δώρο. Πολλά τα λεφτά για έναν συμπαθητικό σκόρερ που όμως ποτέ δεν έχει φτάσει σε επίπεδο superstar και σε μερικές στιγμές ξεχνάει να κάνει πάσα από το δεξί στο αριστερό!

 

Τελευταία Νέα