Τζόλης: Το… παιδί του Πάμπλο Γκαρσία!

Τζόλης: Το… παιδί του Πάμπλο Γκαρσία!

bet365

Στα 18 του ο Χρήστος Τζόλης συνεχίζει να καταπλήσσει τους πάντες δείχνοντας ότι στην περίπτωση του ο ΠΑΟΚ έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού! Το G-Weekend πάει ένα βήμα παρακάτω και γράφει για τη σχέση του θαυματουργού μικρού με τον Πάμπλο Γκαρσία

Ο Χρήστος Τζόλης ζει το όνειρό του. Γι’ αυτό και στην περίπτωσή του ταιριάζει γάντι το «όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα» του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Το 18άχρονο μειράκιον του ΠΑΟΚ διάγει την πρώτη κουτσουρεμένη, λόγω πανδημίας, σεζόν στο μαγικό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τα σπάει! Το νέο «παιδί-θαύμα» μπορεί να βρέθηκε από… σπόντα στην πρώτη ομάδα, φρόντισε με τα κατορθώματα του να μας συστηθεί με εκκωφαντικό τρόπο το καλοκαίρι και πλέον στα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του στα ύψη.

Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τον τρόπο διαχείρισης αυτών των σπουδαίων ταλέντων, που όμως παραμένουν παιδιά, αυτός είναι ο Ουρουγουανός πρώην προπονητής της Κ19 του «Δικεφάλου». Έχει περάσει ατελείωτες ώρες μαζί τους, ξέρει τα καλά και τα στραβά τους, κυρίως όμως ξέρει να πατάει φρένο στον ενθουσιασμό που προκαλούν εμφανίσεις ανάλογες μ’ αυτές κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν.

Εναντίον των Ολλανδών ο μικρός τα έκανε όλα σωστά από την ώρα που πάτησε στο χορτάρι της Τούμπας. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στάθηκε στους περισσότερους χώρους, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν συναντάς εύκολα τέτοια νούμερα και αριθμούς στο φινάλε μιας (ευρωπαϊκής) αναμέτρησης:

Λεπτά Συμμετοχής: 48’

Γκολ: 1

Ασίστ: 1

Σουτ: 2

Σωστές πάσες: 92%,

Κερδισμένες μονομαχίες: 3/3

Κερδισμένο τάκλιν: 1

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχει φτάσει λίγο μετά την ενηλικίωση του (γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002) να είναι στις βασικές κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Τζον φαν Σιπ, για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Nations League, όπως συμβαίνει και τώρα ενόψει των αναμετρήσεων με Μολδαβία και Σλοβενία.

Ο κορονοϊός στάθηκε σύμμαχος του νέου «wonder boy» από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο lock down ανέβηκε για προπονήσεις με τους μεγάλους κι έκτοτε δεν κοίταξε πίσω. Δουλεύτηκε στα χέρια του Γκαρσία και έγινε η «σανίδα σωτηρίας» του Φερέιρα στην πρώτη ομάδα. Εκανε το ντεμπούτο του δίχως τρακ σ' ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, φτάνοντας από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα να μετράει 21 συμμετοχές και 5 γκολ.

Με το πρώτο του γκολ στα «ασπρόμαυρα» εναντίον του ΟΦΗ μπήκε στην πρώτη δεκάδα των νεότερων σκόρερ στην 94χρονη ιστορία του «Δικεφάλου», ενώ σκοράροντας δις κόντρα στην Μπεσίκτας έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Παραμένει, πάντως, ένα παιδί το οποίο αμφιταλαντεύθηκε στα πρώτα του βήματα όταν οι σειρήνες της Μπαρτσελόνα στα 13, του είχαν πάρει τα μυαλά, αναζήτησε την τύχη του στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας και τελικά επέστρεψε στην Τούμπα. Πάντα η πόρτα της ήταν ανοικτή, έμοιαζε να είναι η Ιθάκη του.

Έχοντας την στήριξη των δικών του, πήγαινε από τη Γερμανία στην Αγγλία και για ένα μεγάλο διάστημα έκανε προπονήσεις στις ακαδημίες της Λίβερπουλ! Η ομάδα του «Ανφιλντ» μαζί με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης κάποια στιγμή κινήθηκαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, όμως το κόστος της μεταγραφής ξέφευγε και έτσι η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη έμοιαζε να είναι μονόδρομος.

Η οικογένεια ξεπέρασε όλους τους φόβους που διακατέχουν τα μέλη της όταν ένα παιδί επιστρέφει πίσω, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Στη Μικράς Ασίας γνώριζαν πως δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η δεύτερη ευκαιρία για το θαυματουργό μικρού, που ζει για το ποδόσφαιρο και όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, «δε θέλει να χάνει ποτέ»! Ακόμη κι όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι, μπορεί απ’ το πουθενά, δύο χαμένες μπαλιές να τις μετατρέψει σε γκολ. Ένας γεννημένος νικητής…

Με την επιστροφή του στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες το έδειξε στον Πάμπλο Γκαρσία. Μπορεί να μην συνεργάστηκαν τον πρώτο χρόνο, ωστόσο ο Ουρουγουανός τεχνικός έβλεπε την εξέλιξη του και τις τεράστιες προοπτικές που είχε ένα παιδί με ρίζες και καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο. Σε 26 παιχνίδια με την Κ17 είχε πετύχει 29 γκολ και πέρσι το καλοκαίρι ανέβηκε στην Κ19 αρχίζοντας να δουλεύει με το τιμ του Γκαρσία, τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους, πλέον, συναναστρέφεται στην πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό, όπως είπε μετά τον αγώνα κόντρα στην PSV, «στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, νόμιζα ότι είμαι στην Κ19, έβλεπα όλο το τιμ όπως ήμασταν πέρσι»!

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους ο «Ινδιάνος» του ΠΑΟΚ του τράβηξε τ’ αφτί, τον προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα, γνώριζε ότι αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να διαβεί. Δικαιώθηκε. Ο μικρός έσκυψε το κεφάλι , δούλεψε σκληρά κι έφτασε να πετύχει 19 γκολ, τα περισσότερα ως ακραίος επιθετικός, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του περσινού αήττητου πρωταθλήματος.

Ο Γκαρσία ξέρει ότι η θέση του είναι στα φτερά της επίθεσης. Να συγκλίνει και να σκοράρει, ότι ακριβώς κάνει με επιτυχία ο Άντρια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει τον νέο προπονητή του «Δικεφάλου».

Στο δε ερώτημα «θα υπάρξουν κι άλλοι Τζόληδες και Μιχαηλίδηδες», η απάντηση είναι εύκολη για τον Πάμπλο. Ένα πρώτο δείγμα μας το σέρβιρε στο πιάτο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Στην εντυπωσιακή τεσσάρα επί της PSV Αϊντχόφεν, ναι μεν ο πιο έτοιμος Χρήστος Τζόλης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Λευτέρης Λύρατζης και ο Χάρης Τσιγγάρας ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν, την ώρα που ο Μούσα Ουαγκέ και ο Άντερσον Εσίτι παρέμειναν εκτός πλάνου. Με Φερέιρα οι δύο πιτσιρικάδες πήραν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, όμως τώρα αυτό θα αλλάξει. Όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, ο Γκαρσία θέλει να είναι δίκαιος απέναντι σ' όλους τους παίκτες του «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

 

Τελευταία Νέα