ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Ο Μικρός Covid 19» που μιλάει στα παιδιά... (vid)

«Ο Μικρός Covid 19» που μιλάει στα παιδιά... (vid)

Δύο γυναίκες αστυνομικοί, ένας cinematographer και δυο ηθοποιοί δημιούργησαν ένα animation για παιδιά για τον κορονοϊό.
Επιμέλεια:

Όλα γύρω μας ξαφνικά έγιναν διαφορετικά και πολλές φορές ακατανόητα και δυσδιαχείριστα. Πόσο μάλλον για τα παιδιά.

«Ο Μικρός Covid 19» είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας, εμπνευσμένο από τον πραγματικό COVID-19 με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον Καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα. Απλό και καθαρό. Σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, ώστε ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και  του συναισθήματος του φόβου που  έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν.

Την ιδέα για το film «Ο Μικρός Covid 19» συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης.

Απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη,  στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη. Τέσσερις  καλλιτέχνες, που από το πρώτο κάλεσμα αισθάνθηκαν την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, ως ένα μικρό σύνολο, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά.

Σημαντική, ωστόσο, ήταν και η συμβολή της παιδαγωγού Τότας Αρβανίτη-Παπαδοπούλου, που επιμελήθηκε του έμμετρου κειμένου. 

Το film «Ο Μικρός Covid 19»  είναι αφιερωμένο στις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας. 

Επόμενα Άρθρα

Το χαμόγελο της ευγένειας (vid & pics)

Το χαμόγελο της ευγένειας (vid & pics)

Ο Τιμ Ντάνκαν διακριτικά και χωρίς φασαρία έκανε τη δουλειά του και πήρε πέντε πρωταθλήματα. Την ίδια στιγμή -από τους παίκτες της γενιάς του- άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο ΝΒΑ....

Κατερίνα Νώντα: Η πανέμορφη ρεπόρτερ του νέου Μega! (pics)

Κατερίνα Νώντα: Η πανέμορφη ρεπόρτερ του νέου Μega! (pics)

Την γνωρίσαμε εν μέσω καραντίνας κι αμέσως μας εντυπωσίασε με την παρουσία της! Πρόκειται για την Κατερίνα Νώντα, η οποία είναι νεαρή δημοσιογράφος του mega που γύρισε τα νησιά των...