«Ο Καρέρα έχει στο μυαλό του να μπει με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά»!

«Ο Καρέρα έχει στο μυαλό του να μπει με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά»!

bet365

Ο Αντρέα Ντ’Αμίκο, ατζέντης του Μάσιμο Καρέρα, μιλάει στο G-Weekend για την επιλογή της ΑΕΚ και το πρότζεκτ του συλλόγου που ενθουσιάζουν τον Ιταλό κόουτς, αλλά και τον μεγάλο στόχο που έχει: Να βγάλει την Ένωση στο Champions League!

Ο Μάσιμο Καρέρα από τον Δεκέμβριο μέχρι τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω του κορονοϊού δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι μεταμόρφωσε την ΑΕΚ. Η μαχητικότητα, η νοοτροπία του νικητή, η ομαδικότητα, η σωστή διαχείριση του υλικού που ανέλαβε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια, η προσαρμοστικότητα των παικτών του στο τακτικό κομμάτι και η προσήλωση στον στόχο ήταν μερικά από τα κλειδιά του έως τώρα επιτυχημένου έργου του.

Πλέον ο Ιταλός κόουτς της Ένωσης καλείται να συνεχίσει από εκεί που το άφησε και να πετύχει τους δύο στόχους που υπάρχουν με την επανέναρξη της σεζόν. Την κατάληψη της 2ης θέσης και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τι λέει λοιπόν για τον Καρέρα ο άνθρωπος που έκλεισε το deal με την ΑΕΚ; Ο Αντρέα Ντ’Αμίκο, ατζέντης του Μάσιμο Καρέρα, μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για το έργο του 56χρονου τεχνικού τους τελευταίους μήνες στην ΑΕΚ και για τους στόχους που θέλει να κατακτήσει φέτος, για το πρότζεκτ της Ένωσης που τον έπεισε να υπογράψει στους κιτρινόμαυρους, για τη συνεργασία με τον Ίλια Ίβιτς και για την προοπτική της Αγιάς Σοφιάς που ενθουσιάζει τον Ιταλό προπονητή.

«Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του Καρέρα στην ΑΕΚ»

«Θεωρώ πως το κλειδί της επιτυχίας του ως τώρα στην ΑΕΚ ήταν μια σύνθεση των ικανοτήτων του. Είχε μεγάλη εμπειρία ως παίκτης, δούλεψε με μεγάλες προσωπικότητες όταν αγωνιζόταν και έπειτα, και τώρα ως προπονητής ο ίδιος βάζει στην καθημερινή του δουλειά την εμπειρία και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γι' αυτόν, να δουλεύει σκληρά και να είναι συγκεντρωμένος», αναφέρει αρχικά ο Ντ’Αμίκο στο G-Weekend προσθέτοντας:

«Την ίδια στιγμή είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, είναι χαρισματικός και ταπεινός. Το χάρισμα είναι ταλέντο. Δεν μπορείς να βρεις το χάρισμα αν δεν το έχεις μέσα σου. Στη Ρωσία κατάφερε να οδηγήσει τη Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια. Όπως είπα, για έναν προπονητή η επιτυχία του είναι μια σύνθεση πραγμάτων και το πως θα διαχειριστεί το σύνολο που διαθέτει».

«Το πρότζεκτ της ΑΕΚ ενθουσίασε τον Καρέρα»

Τι ήταν όμως αυτό που έπεισε τον Καρέρα να πάρει την απόφαση και να αναλάβει την ΑΕΚ; Όπως εξηγεί ο Ντ’Αμίκο το πρότζεκτ του συλλόγου και η κατασκευή του νέου γηπέδου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

«Ο Μάσιμο ήταν ενθουσιασμένος με την πρόκληση της ΑΕΚ. Αγαπούσε την Ελλάδα και την Αθήνα, ήξερε το μέγεθος της ΑΕΚ, γνώριζε για τους οπαδούς της και για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Με την επιλογή της ΑΕΚ ο Καρέρα έδειξε ότι αν είσαι καλός προπονητής μπορείς να βάλεις την υπογραφή σου σε ένα καλό πρότζεκτ, όπως αυτό της ΑΕΚ», αναφέρει, ενώ στέκεται και στην παρουσία του Ίλια Ίβιτς και στη στενή συνεργασία που έχει με εκείνον ο Καρέρα από την πρώτη στιγμή:

«Φυσικά και είναι σημαντικό επίσης που υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή. Για να πετύχεις κάπου πρέπει να υπάρχει αυτή η καλή συνεργασία, διαφορετικά χωρίς αυτό το στοιχείο δεν μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία».

«Έχει στο μυαλό του την προοπτική της Αγιάς Σοφιάς»

Τον Μάρτιο ο Ντ’Αμίκο λίγο πριν την καραντίνα ήρθε στην Αθήνα και συμφώνησε με τον Ίβιτς ώστε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί, όπως όριζε το συμβόλαιο ως το 2021. Υπάρχει όμως στο μυαλό του Καρέρα -αν όλα πάνε καλά- η προοπτική να μπει ως πρώτος προπονητής της ΑΕΚ με την ομάδα στην Αγιά Σοφιά τη σεζόν 2021-2022;

«Νομίζω πως το έχει στο μυαλό του. Υπάρχει προσμονή και είναι ενθουσιασμένος με την κατασκευή του γηπέδου. Θα ήταν ενθουσιασμένος αν έμπαινε ως προπονητής της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο», υπογραμμίζει ο Ντ’Αμίκο.

«Αποφασισμένος να βγάλει την ΑΕΚ στο Champions League»

Βέβαια, μέχρι τότε υπάρχει ακόμα δρόμος. Τη δεδομένη στιγμή προέχει η φετινή σεζόν με την επανεκκίνησή της τον Ιούνιο και όπως τονίζει ο ατζέντης του Καρέρα, ο Ιταλός κόουτς είναι αποφασισμένος να βγάλει την ΑΕΚ στο Champions League και να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Ανυπομονούμε για την επανέναρξη της σεζόν σύντομα καθώς υπάρχουν ακόμα δύο στόχοι και ο Μάσιμο είναι αποφασισμένος να τους πετύχει. Το να βγάλει την ΑΕΚ στο Champions League είναι το πιο σημαντικό και είναι το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου».

 

Τελευταία Νέα