Μια φάση, μια ιστορία: Το γκολ του Καραπιάλη που θύμισε Μαραντόνα! (vid)

Μια φάση, μια ιστορία: Το γκολ του Καραπιάλη που θύμισε Μαραντόνα! (vid)

bet365

Το G-Weekend θυμίζει το απίστευτο γκολ που σημείωσε ο Βασίλης Καραπιάλης με τη φανέλα της Λάρισας πριν από 33 χρόνια σε ματς με τον Πανσερραϊκό, όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του παραπέμποντας σε Μαραντόνα!

Ο Βασίλης Καραπιάλης χαρακτηρίστηκε ως ο «Πρίγκιπας του Κάμπου» συνδέοντας το όνομα του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Λάρισας το 1988. Εκείνη την σεζόν ο «μάγος του Αλκαζάρ» έδειχνε βγαλμένος από άλλο πλανήτη.

Η ΑΕΛ έγραψε ιστορία καταφέρνοντας να υποσκελίσει τις ομάδες της Αθήνας και τις Θεσσαλονίκης, ενώ ο Καραπιάλης αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Kάθε ματς αποτελούσε και μια προσωπική παράσταση, ένα σόου υψηλού επιπέδου για τον μετέπειτα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που μάγευε τον φιλοθεάμων κοινό με τις περίτεχνες ενέργειες και τις μοναδικές εμπνεύσεις του.

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (1987/88), η Λάρισα υποδέχθηκε τον Πανσερραϊκό φτάνοντας σε μια άνετη νίκη με 4-1.

Στο 82΄ και ενώ το σκορ ήταν 2-1, το «Αλκαζάρ» σηκώθηκε στο πόδι για να χειροκροτήσει τον ηγέτη της ομάδας. Ο Καραπιάλης, ο οποίος δεν είχε κρύψει τον θαυμασμό του για τον Ντιέγκο Μαραντόνα πραγματοποίησε μια κούρσα από την μία περιοχή στην άλλη περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο Αϊβαζίδης, αλλά και ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, Μολακίδης δεν κατάφεραν να τον ανακόψουν, με τον Θεσσαλό άσο να σημειώνει ένα γκολ που θύμισε τον «Ντιεγκίτο». Το συγκεκριμένα τέρμα μάλιστα ψηφίστηκε ως το καλύτερο εκείνης της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δείτε το γκολ-ποίημα του Βασίλη Καραπιάλη, αλλά και το «γκολ του αιώνα» που πέτυχε ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του Μεξικό (1986).

 

Τελευταία Νέα