Ενα γήπεδο γεμάτο όνειρα στην Καλοσκοπή Φωκίδας (pics & vid)

Ενα γήπεδο γεμάτο όνειρα στην Καλοσκοπή Φωκίδας (pics & vid)

bet365

To Gazzetta Weekend Journal σας ταξιδεύει σε ένα μικρό χωριό της Φωκίδας το οποίο χάρη στο μεράκι και τα όνειρα τεσσάρων νέων, διαθέτει καταπληκτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Όταν ήμασταν εμείς πιτσιρικάδες περνούσαμε τουλάχιστον ένα μήνα από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στο χωριό, με τον παππού και τη γιαγιά.

Παίζαμε μπάλα στην πλατεία ή στα αλώνια, βάζοντας δύο πέτρες για τέρματα και σταματούσαμε όταν πλέον νύχτωνε και δεν βλέπαμε! Ματωμένα γόνατα, ιδρωμένα μπλουζάκια, αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα και ατελείωτη όρεξη για παιχνίδι, ήταν οι εικόνες που έχουν μείνει στο μυαλό μας! Φωνές παντού από δεκάδες παιδιά που έδιναν ζωή στην Καλοσκοπή τα καλοκαίρια».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Στράτο, έναν 40άρη κάτοικο Αθηνών ο οποίος λατρεύει τον τόπο του.

Η Καλοσκοπή Φωκίδας φημίζεται για την τοποθεσία και τη θέα της εξ ου και το όνομα (καλή σκοπιά). Εδώ και λίγες μέρες φημίζεται και για ένα από τα ομορφότερα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ.

Ο Στράτος, η Σιμώνη, ο Σταμάτης και ο Θάνος έβαλαν πολλές ώρες από τη ζωή τους, αρκετά; χρήματα από την τσέπη τους και μπόλικο μεράκι με έναν και μόνο σκοπό.

Να δουν το καλοκαίρι τα πιτσιρίκια να τρέχουν παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο χωρίς την παραμικρή έγνοια.

Μάλλον με μία και μόνο έγνοια... πότε θα νυχτώσει και θα πρέπει να σταματήσουν.

«Το συγκεκριμένο γήπεδο κατασκευάστηκε όταν είμασταν 15 χρονών και στα μάτια μας έμοιαζε με το ΟΑΚΑ. Είμασταν όλη μέρα εκεί! Κάθε απόγευμα κάναμε τουρνουά πολλών ομάδων για να μπορέσουμε να παίξουμε όλοι! Μέχρι και παιχνίδια με άλλα χωριά διοργανώναμε» μας λέει ο Θάνος.

«Με το πέρασμα των χρόνων το γήπεδο εκταταλείφθηκε. Πλέον στην καλύτερη περίπτωση 1-2 παιδάκια έπαιζαν σε διαλυμένα στεφάνια χωρίς διχτάκια, ανάμεσα σε αγριόχορτα και πεταμένα σκουπίδια.. Τα περισσότερα πιτσιρίκια θα τα βρίσκαμε στην πλατεία, με ένα κινητό κολλημένο στο χέρι τους. Να μη μιλάνε, να μην παίζουν, να μη γελάνε, να μη φλερτάρουν...» αναφέρει ο Στράτος στο Weekend Journal.

Ο Στράτος μαζί με την σύντροφό του και τους δύο παιδικούς του φίλους ήθελαν το χωριό να ζωντανέψει ξανά... και ζωντάνια σημαίνει παιδιά και παιχνίδι.

«Αποφασίσαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Τα πιτσιρίκια δεν θα γυρίσουν στο γήπεδο αν δεν τους δώσεις ένα όμορφο κίνητρο. Δεν θα αφήσουν έτσι εύκολα το κινητό από το χέρι και θα πάνε να παίξουν. Έτσι λοιπόν βάλαμε χρήματα, κόπο, πολύ δουλειά και ατελείωτη αγάπη, με σκοπό να αναγεννήσουμε αυτό το χώρο που στέγασε τα παιδικά μας χρόνια και να του δώσουμε ξανά ζωή! Να κάνουμε τα σημερινά πιτσιρίκια να το αγαπήσουν ξανά και να επιστρέψουν σε αυτό. Να παίξουμε πάλι μέχρι το βράδυ, να κάνουμε τουρνουά επειδή θα είμαστε πολλοί και να παίξουμε με τα διπλανά χωριά»

Η Σιμώνη από την πλευρά τη ανέφερε πως, «Ελπίζουμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στο να αφήσουν τα πιτσιρίκια το κινητό και να πιάσουν πάλι μία μπάλα. Να παίξουν, να γελάσουν, να τσακωθούν, να ματώσουν τα γόνατα, να φλερτάρουν με τα κορίτσια στην κερκίδα, να ξαπλώσουν αργά το βράδυ στο πάτωμα και να χαζέψουν τα αστέρια του ουρανού, όπως κάναμε εμείς μικροί..

Οι εργασίες που έγιναν ήταν ο καθαρισμός του χώρου από σκουπίδια, χώματα, αγριόχορτα. Συντήρηση και βαφή σε τέρματα, μπασκέτες και ταμπλό, αλλάξαν τα στεφάνια με επαγγελματικά, έβαλαν νέα δίχτυα στα τέρματα, ζωγράφισαν όλο το πάτωμα με χρώματα στα πρότυπα παρκέ ομάδων ΝΒΑ.

Φυσικά έγιναν νέες διαγραμμίσεις, βάφτηκαν όλοι οι τοίχοι οι οποίοι διακοσμήθηκαν με λογότυπα και φιγούρες. Επιπλέον τοποθετήθηκε μία τρίτη μπασκέτα πιο χαμηλά ώστε να παίζουν μικροί αθλητές που δεν έφταναν τις κανονικές και βάφτηκαν τα συρματοπλέγματα με πολύχρωμα banners.

Τα παιδιά των οικογενειών που κατάγονται από την Καλοσκοπή, έχουν ένα επιπλέον λόγο να ζητούν να πάνε στο χωριό τους. Ενα πανέμορφο γήπεδο τους περιμένει χάρη στο όραμα τεσσάρων νέων ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους.

Ο Στράτος, η Σιμώνη, ο Σταμάτης και ο Θάνος δε ζήτησαν ποτέ τίποτα. Το αντίθετο...

Πλέον ανυπομονούν να γυρίσουν στο χωριό τους και να παίξουν μπάσκετ με φίλους και παιδιά.

Μοναδικό τους ανεκπλήρωτο όνειρο παραμένει ο φωτισμός ώστε να... μη νυχτώνει ποτέ και να μην τελειώνει το παιχνίδι ποτέ.

Ο Στάθης κλείνοντας αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, «Αναμένουμε και από τον νέο Δήμαρχό μας, να μας επισκεφθεί και να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε και την τελευταία μας επιθυμία που αφορά τη σύνδεση του γηπέδου με το δίκτυο δημόσιου φωτισμού, ώστε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες να μπορούμε να παίζουμε και το βράδυ. Από ότι φαίνεται μάλλον θα γίνει πραγματικότητα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φώτα είναι ήδη στην Καλοσκοπή και είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση της τοποθέτησης τους».

 

Τελευταία Νέα