Ιντέγε, ο άνθρωπος των ντέρμπι!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ιντέγε, ο άνθρωπος των ντέρμπι!

bet365

Με 12 γκολ σε ντέρμπι, δικαιωματικά, αποδίδεται ο συγκεκριμένος τίτλος στον Μπράουν Ιντέγε. Το Weekend καταγράφει τις επιδόσεις του στα μεγάλα παιχνίδια ενόψει αυτού της Τούμπας, στην οποία μάλιστα είχε σκοράρει στο παρελθόν, αλλά το αντικείμενο συζήτησης (τότε) ήταν ο πανηγυρισμός.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Λένε ότι τα μεγάλα παιχνίδια είναι για λίγους. Όσους δηλαδή αντέχουν το βάρος της ευθύνης και της πίεσης και ταυτοχρόνως, διαθέτει την ικανότητα μετατροπής του άγχους σε θετική ενέργεια. Η ιστορία μπορεί να αποδείξει ότι ο Μπράουν Ιντέγε είναι ένας από δαύτους. Αυτό καταγράφηκε τουλάχιστον στο πλούσιο βιογραφικό του, μέσα από τις επιδόσεις του στα ντέρμπι.

Εξάλλου, στη διάλεκτο της Νιγηρίας, Ιντέγε σημαίνει «απαγορεύεται να πέσεις»! Και ο 31χρονος επιθετικός όχι μόνο δεν έπεσε, στους πρώτους επίσημους αγώνες του με τη φανέλα του Άρη, αλλά στάθηκε στα πόδια του για να οδηγηθεί στην (πρώτη) εξιλέωσή του πριν από μερικά βράδια, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιντέγε συνηθίζει να προσεγγίζει τα βλέμματα με τον τρόπο πανηγυρισμού των τερμάτων του, αυτό έκανε και την περασμένη Κυριακή, αρπάζοντας την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή ενός ερασιτέχνη φωτογράφου και «σημαδεύοντας» την κερκίδα. Η φωτογραφία αλλά και το βίντεο έγιναν viral, όπως εξάλλου είχε συμβεί και πριν από (περίπου) τέσσερα χρόνια, όταν είχε σκοράρει στο γήπεδο της Τούμπας και προκάλεσε ένα σωρό συζητήσεις. Ο ίδιος ερμήνευσε εκείνον τον πανηγυρισμό του λέγοντας ότι… «τα λιοντάρια ουρούν στην περιοχή την οποία ορίζουν δική τους».

Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, τα… φρέσκα κουλούρια έχουν σημασία, όπως και να’ χει όμως το παρελθόν του Ιντέγε είναι πλουσιότατο. Γιατί με εξαίρεση τη γαλλική Σοσό η οποία δεν έχει δα κάποια ιδιαίτερη αντιπαλότητα με κανέναν ούτως ώστε να «χαρακτηριστεί» ντέρμπι ένα παιχνίδι της, στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε και στα μεγάλα παιχνίδια, πάντα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η αρχή έγινε στην Ελβετία με τη φανέλα της Ξαμάξ. Εκεί, η μισητή αντίπαλος της τελευταίας είναι η Σιόν και ο Ιντέγε δεν τη «σκότωσε» μία αλλά τρεις φορές στη διετία που αγωνίστηκε στην Ξαμάξ. Ακολούθησε η τριετία στην Ουκρανία και στην Ντίναμο Κιέβου. Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία έχει δύο «αντιπαλότητες». Η βασική είναι κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά αφορά το Πρωτάθλημα της Ουκρανίας και η δεύτερη απέναντι στην Άρσεναλ Κιέβου. Ανεξαρτήτως ποιον είχε απέναντί του, ο Ιντέγε σκόραρε (τρις) κόντρα στην Άρσεναλ και μία απέναντι στη Σαχτάρ, στο εμφατικό 0-4 της σεζόν 2013-14.

Κι αν η παράδοση άρχισε να χτίζεται σε Ελβετία και Ουκρανία, συνεχίστηκε με πολύ εμφατικό τρόπο στην Ελλάδα, στα (περίπου) ενάμιση χρόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο περιβόητος πανηγυρισμός στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2015, στη νίκη με 0-2 του Ολυμπιακού. Την ίδια σεζόν σκόραρε στις νίκες απέναντι σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, για να πράξει το ίδιο και τη σεζόν 2016-17 κόντρα και πάλι στην «Ένωση» και στους «πράσινους». Πιθανότατα, το κοντέρ θα έγραφε κι άλλα γκολ αλλά στα μέσα της περιόδου 2016-17 επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με προορισμό την Κίνα, έχοντας εξασφαλίσει συμβόλαιο τριών εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο!

Οι αναμετρήσεις του Άρη με τον Παναθηναϊκό ουδέποτε ήταν στα κλασικά ελληνικά ντέρμπι, για κανέναν από τους δύο όμως δεν είναι ένα τυπικό παιχνίδι. Ο Μπράουν Ιντέγε σκόραρε και σ' αυτό, βρήκε το γκολ το οποίο απελπισμένα έψαχνε από τα τέλη του περασμένου Ιούλη και μάλιστα ήταν το πρώτο έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο.

 

Τελευταία Νέα