ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο Άρης φτιάχνει το δικό του παλάτι!

Ο Άρης φτιάχνει το δικό του παλάτι!

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» εκσυγχρονίζεται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών γηπέδων και το G-Weekend παρουσιάζει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και λεπτομέρειες του μεγαλόπνοου σχεδίου που κοινοποίησε o Άρης. Ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, επικεφαλής των έργων, άνοιξε τα χαρτιά του και ανέφερε αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο αλλά και το κόστος του όλου εγχειρήματος.

Κόπα Άφρικα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ανήμερα της 14ης του Ιούνη, μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, μια ανάρτηση της ΠΑΕ Άρης στα social media προκάλεσε καταιγίδα. Κοινοποίησε τη μακέτα ενός διαφορετικού «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη σημείωση… «το σπίτι μας προσεχώς». Έμοιαζε με πυροτέχνημα που φώτισε τον ουρανό, αλλά είναι κάτι περισσότερο. Ήταν η αποτύπωση ενός οράματος, το αδιάσειστο στοιχείο του σχεδίου πραγματικής και ουσιαστικής ανάπτυξης του συλλόγου. Είναι το επόμενο βήμα, όλων όσων προηγήθηκαν. Ριζική ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νέο Ρύσιο με την ταυτόχρονη εκπόνηση σχεδίου για περαιτέρω εκσυγχρονισμού του χώρου. Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του πλάνου ανακαίνισης του «Κλεάνθης Βικελίδης» αντανακλά επένδυση η οποία θα ξεπεράσει τα 1.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόστος του μεγάλου ονείρου, φτάνει τα 50εκ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, το «Κλεάνθης Βικελίδης» θυμίζει… γιαπί. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχθηκε μέσα από τη αυτοψία τουgazzetta.gr. Αλλάζουν τα πάντα. Κυριολεκτικά. Εκεί συναντήσαμε τον Βαγγέλη Παντζαρτζίδη. Στενός συνεργάτης του Θόδωρου Καρυπίδη και επικεφαλής όλων των έργων που λαμβάνουν χώρα στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, ιδιοκτήτης της εταιρίας Pantzartzidis Group. Σε πρώτη φάση, ήταν απαραίτητη η ανάλυση των έργων που λαμβάνουν χώρα στο γήπεδο. Μετά την ολοκλήρωσή τους, το θρυλικό Χαριλάου δεν θα έχει καμία σχέση με το γήπεδο που θυμόντουσαν οι φίλοι του Άρη.

«Δεν μιλάμε απλά για βαθιές τομές, αλλά για ριζική ανακαίνιση. Ξηλώσαμε όλο το γήπεδο και βρισκόμαστε σε διαδικασία ανακαίνισης όλων των εσωτερικών χώρων. Υπήρξε πλήρης ανακατασκευή των υδραυλικών, αποχετευτικών και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων σε όλες τις θύρες, καινούργιοι χώροι υγιεινής, ενώ τοποθετήσαμε νέο σύστημα ηλεκτροφωτισμού στις θύρες με την τελευταία τεχνολογία (LED). Παράλληλα μεταφέρθηκαν τα δημοσιογραφικά θεωρία, υπάρχει πλέον ένας εξαιρετικός χώρος 100 θέσεων με οπτική ίνα και οθόνες ανά δύο δημοσιογράφους. Υπάρχει η δυνατότητα και για δορυφορική λήψη, ενώ προστέθηκε κι ένα εξαθέσιο μπουθ κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα βάφηκε όλο το γήπεδο, είτε μιλάμε για τις θέσεις, είτε για τους διαδρόμους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή και των 15 σουιτών του γηπέδου με σύγχρονη κατασκευή, τηλεοράσεις, catering point. Επίσης θα υπάρχει wifi σε όλο το γήπεδο», είπε αρχικά.

Τα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων χώρων, είναι δεδομένο ότι αλλάζουν πολλά. «Κάτω από τους χώρους εστίασης στη Θύρα 7 δημιουργήθηκε ο VIPχώρος. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν 300 μαύρες δερμάτινες πολυθρόνες, ενώ η μεταλλική επέκταση στον αγωνιστικό χώρο αφορά τις 330 πολυθρόνες court seats οι οποίες θα είναι δίπλα από τους πάγκους των ομάδων οι οποίοι επίσης ανακατασκευάστηκαν. Οι 100 από τις 300 VIP θέσεις είναι για τις ανάγκες της ΟΥΕΦΑ, ενώ θα τοποθετηθούν και οι VVIP θέσεις. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν, σε όλες τις θύρες, 19 επιπλέον διελεύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου». Το τελευταίο είναι εξίσου απαραίτητο καθώς στη διάρκεια της περσινής χρονιάς είχε παρουσιαστεί έντονο πρόβλημα στο κομμάτι της εξυπηρέτησης των φιλάθλων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Η απόφαση ανακαίνισης/αναδόμησης του «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν απαραίτητη λόγω της παλαιότητας του γηπέδου, αλλά και της απόστασής του από τα πρότυπα γηπέδων της εποχής. Ταυτόχρονα όμως είναι «ισχυρή» σε οικονομικό επίπεδο και το κόστος αυτών, ως επί των πλείστων, θα καλυφθεί από την ίδια την ΠΑΕ και τον Θόδωρο Καρυπίδη. «Παράλληλα θα τοποθετηθούν 160 νέοι προβολείς. Προς Θεού δεν μιλάμε για αντικατάσταση των πυλώνων, αλλά του φωτισμού.

Προχωρήσαμε στη μελέτη για τη στατιτική επάρκεια και τη δικτύωση των πυλώνων και οι 160 νέοι προβολείς θα τοποθετηθούν πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Το συνολικό κόστος όλων των έργων φτάνει το 1.5 εκατομμύρια ευρώ το οποίο κατά ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ενώ ένα μέρος είναι μέσα από ανταποδοτικές χορηγίες. Κι όλ’ αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά είναι «σφικτή», δεν υπάρχει πίστωση και οτιδήποτε έργο γίνεται πρέπει να πληρώνει άμεσα».

«Πρότυπο το Luigi Feraris»

Και πάμε στην μακέτα που προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Αναμφίβολα, πρόκειται για ό,τι σπουδαιότερο έχει συμβεί στη σύγχρονη ιστορία του Άρη. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η ευθυγράμμιση του «Κλεάνθης Βικελίδης» με γήπεδα του εξωτερικού σε επίπεδο εικόνας, παροχών και λειτουργικότητας. «Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα, αλλά το αποτέλεσμα μιας δουλειάς 1.5 χρόνου καθώς σ’ αυτό το διάστημα ψάξαμε και βρήκαμε όλα τα έγγραφα που αφορούν το γήπεδο και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε επαφές με απώτερο σκοπό την εκπόνηση αυτού του πολύ μεγάλου σχεδίου. Να ξέρει ο κόσμος πως, ό,τι παρουσιάσαμε είναι υλοποιήσιμο.

Αν κανείς παρατηρήσει λεπτομερώς τη μακέτα θα διαπιστώσει ότι το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων κτιρίων περιμετρικά του γηπέδου, η περίμετρος αυτών δεν θα ακουμπήσει στον δρόμο και όλο το κέλυφος (σ. σ. υπόστεγο) θα πατάει πάνω σ’ αυτά τα κτίρια και όχι στο παλιό κτίσμα. Για το μοντέλο γηπέδου πάνω στο οποίο βασιστήκαμε, είναι το LuigiFeraris(σ. σ. το γήπεδο της Σαμπντόρια). Αυτήν την κατασκευή έχουμε στο μυαλό μας. Πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε πέταλα αλλά τέσσερις ξεχωριστές sector πάνω στα βρετανικά πρότυπα. Τα κτίρια που ανέφερα νωρίτερα θα είναι έξι ορόφων των 250 τετραγωνικών μέτρων», συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης.

«Η επένδυση ξεπερνά τα 50εκ. ευρώ»

Οι επιτελείς του Άρη έχουν στα χέρια τους την οικονομοτεχνική μελέτη του μεγαλόπνοου σχεδίου. «Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ. Η δουλειά γίνεται τμηματικά, υπάρχει συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων για την τοποθέτηση στεγάστρου. Στόχος είναι η εικόνα που είδε όλος ο κόσμος στην μακέτα που κοινοποιήθηκε μέσα από την ΠΑΕ Άρης. Συνεργαζόμαστε με μια εταιρία η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία από την κατασκευή τέτοιων έργων. Συνεπώς, σε πρώτη φάση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό στάδιο και στη συνέχεια θα «σηκωθούν» δύο κτίρια στις γωνίες των θυρών «1» και «3» σε ύψος 26 μέτρων. Το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή σουιτών στη θύρα 2, εκεί όπου σήμερα βρίσκονται οι επιγραφές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μειωθεί η χωρητικότητα της θύρας».

Είναι προφανές ότι το χρονικό διάστημα έναρξης της εφαρμογής του σχεδίου θα εξαρτηθεί από τον τομέα της χρηματοδότησης. «Ο Θόδωρος Καρυπίδης θέλει να ξεκινήσουν τα έργα την ερχόμενη σεζόν. Προέχει φυσικά να εξασφαλιστούν όλες οι αδειοδοτήσεις. Έχει καταστρωθεί σοβαρό πλάνο, είναι προφανές ότι ο κ. Καρυπίδης ασχολήθηκε πάρα πολύ με το συγκεκριμένο εγχείρημα και αναφέρομαι περισσότερο στο ζήτημα της χρηματοδότησης. Εκτιμώ ότι σε βάθος 1,5 χρόνου θα είμαστε έτοιμοι σε ότι αφορά το γραφειοκρατικό κομμάτι», συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης. 

Επόμενα Άρθρα

Ρόι Κάρολ: «Το ποτό κατέκτησε τη ζωή μου, η κατάθλιψη κυριάρχησε»

Ρόι Κάρολ: «Το ποτό κατέκτησε τη ζωή μου, η κατάθλιψη κυριάρχησε»

Ο Ρόι Κάρολ μίλησε ανοιχτά στο Gazzetta Weekend Journal για τα προβλήματα που έφερε στη ζωή του η κατάθλιψη, καθώς και για τον τρόπο που προσπαθεί πλέον να βοηθήσει τον...

Τα κλειδιά του ΠΑΟΚ σε (σωστά) Πορτογαλικά χέρια (vids)

Τα κλειδιά του ΠΑΟΚ σε (σωστά) Πορτογαλικά χέρια (vids)

Όλα όσα μάθαμε για το νέο «αφεντικό» των Νταμπλούχων Ελλάδας, Αμπέλ Φερέιρα, που έρχεται στην Τούμπα «συστημένος» από τον Φερνάντο Σάντος.