Τσακ Νόρις: Ο άνθρωπος που δεν έδειρε κανείς στο G-Weekend!

Τσακ Νόρις: Ο άνθρωπος που δεν έδειρε κανείς στο G-Weekend!

bet365

Δεν είναι ανέκδοτο. Ο Τσακ Νόρις ο πιο σκληρός άνθρωπος που γνώρισε ο πλανήτης μιλάει στο G-Weekend!

Bigger than life χαρακτήρας που μπορεί να κάνει πράξη ό,τι για τον μέσο άνθρωπο φαντάζει ακατόρθωτο, θρύλος των πολεμικών τεχνών και των ταινιών δράσης, οικογενειάρχης, φιλάνθρωπος. O Τσακ Νόρις παρά την παγκόσμια φήμη του παραμένει προσιτός. Είναι ο σταρ της διπλανής πόρτας!

Η δημοτικότητα του 78χρονου ηθοποιού του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια εκτοξεύθηκε χάρη στη δύναμη του διαδικτύου που τον ανήγαγε μέσω των περίφημων Chuck Norris facts σε παγκόσμιο trend!

Ο Τσακ Νόρις σκόνταψε και έπεσε κάτω όρθιος, δεν κάνει κάμψεις... σπρώχνει τη Γη πάνω-κάτω, δεν κοιμάται, απλά περιμένει, ενώ για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που εξακολουθεί να βλέπει Mega! Επίσης οι fan του υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ζωή στον Άρη διότι ο badass ηθοποιός δράσης είναι οπαδός του ΠΑΟΚ!

Ο άνθρωπος που ουδείς μπόρεσε να δείρει (εκτός από τον Μπρους Λι στο «Enter the Dragon» πριν από 45 χρόνια), έγραψε την δική του ιστορία κυρίως στη δεκαετία του '80 ενσαρκώνοντας τον ρόλο του βετεράνου ειδικών Δυνάμεων στο Βιετνάμ, Τζέιμς Μπράντοκ στο σίκουελ του Missing in Action αλλά και στο Delta Force (1986) στο πλευρό του εμβληματικού Λι Μάρβιν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σενάριο, το αεροπλάνο το οποίο καταλαμβάνεται από αεροπειρατές, απογειώνεται από την Αθήνα, όπου υπάρχουν πλάνα και από το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό!

Το «κύκνειο άσμα» του στον κινηματογράφο του έλαβε χώρα το 2012 στο The Expendables 2 όπου κατάφερε να κλέψει την παράσταση παρά τον περιορισμένο ρόλο του.

Η ζωή του Τσακ Νόρις άλλαξε όταν υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία στη Νότιο Κορέα μυήθηκε στις πολεμικές τέχνες φτάνοντας στο σημείο να εξελιχθεί σε κορυφαίο μάστερ του είδους.

Η φιλία του με τον Bruce Lee του έδωσε την δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην μεγάλη οθόνη στις αρχές τις δεκαετίας του '70, φτάνοντας τρεις δεκαετίες αργότερα στο σημείο να αναγορευθεί στο απόλυτο σύμβολο της ποπ κουλτούρας. Όλα αυτά χάρη στις υπερβολές που χαρακτηρίζουν τις ταινίες του, αφού ξεπερνάει τον εαυτό του προβαίνοντας σε εξωπραγματικά κατορθώματα τα οποία αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Συντηρητικός, πατριώτης, οικογενειάρχης, λιγομίλητος και λάτρης του γκολφ, ο Τσακ Νόρις συνηθίζει να περνάει τις περισσότερες μέρες του χρόνου στο «Lonewolf» ράντσο του 1.000 στρεμμάτων στο Τέξας μαζί με την δεύτερη σύζυγο του Τζίνα, η οποία αποτελεί τον φύλακα-άγγελο του.

Ο 6 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Καράτε μίλησε στο G-Weekend εστιάζοντας στα highlights της καριέρας του.

Η σκηνή όπου αντιμετωπίζει στο Κολοσσαίο τον φίλο του Μπρους Λι θεωρείται κλασική στην ιστορία του κινηματογράφου και συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης για το ποιος θα νικούσε στην πραγματικότητα

«Με τον Μπρους Λι συναντηθήκαμε για πρώτη φορά το 1968 στη Νέα Υόρκη όταν κατέκτησα τον παγκόσμιο τίτλο στο Καράτε. Γύριζε τότε μια σειρά και βρισκόταν ως προσκεκλημένος στο τουρνουά όπου έπαιρνα μέρος. Γνωριστήκαμε και προπονούμασταν μαζί στο Λος Άντζελες.

Τον έχασα για λίγα χρόνια, καθώς αποφάσισε να γυρίσει ταινίες στο Χονγκ Κονγκ. Θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο το 1972 και μου πρότεινε να πάρω μέρος στην τελική σκηνή της ταινίας που θα γύριζε. Μου έλεγε πως θα γράφαμε ιστορία.

Τον ρώτησα ποιος θα νικήσει στη μονομαχία και μου απάντησε πως εκείνος ήταν ο πρωταγωνιστής, οπότε και θα έπρεπε να κερδίσει. Γελάσαμε και οι δύο. Μου έμαθε πολλά ο Μπρους Λι, αλλά του δίδαξα και εγώ το στιλ μου. Λάτρευα να είμαι αντίπαλος μου. Ήταν μια υπέροχη συνεργασία και νομίζω πως πράγματι είναι η σπουδαιότερη μονομαχία στην ιστορία του κινηματογράφου».

Ο Τσακ Νόρις παράλληλα αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στο Expendables 2.

«Είμαι φίλος με τον Sly (Σταλόνε) για περισσότερα από 30 χρόνια. Από την εποχή που γύρισε την ταινία «Cobra». Είχε πλάκα ο ρόλος μου στο Expendables. Ο Σταλόνε κάθε μέρα έλεγε ανέκδοτα. Σκέφτηκε πως θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε ένα ξεχωριστό ανέκδοτο για την ταινία.

Η σύζυγος μου Τζίνα πρότεινε να συμπεριλάβει στο σενάριο το ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο με δάγκωσε μια κόμπρα και έπειτα από πέντε μέρες αφόρητων πόνων... η κόμπρα πέθανε. Ήταν ωραίο κλίμα και απόλαυσα την συγκεκριμένη εμπειρία».

Ο πιο σκληρός άνθρωπος που γνώρισε ο πλανήτης εξήγησε παράλληλα πως κόλλησε το μικρόβιο με τις πολεμικές τέχνες.

«Όλα ξεκίνησαν όταν υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία στον πόλεμο της Κορέας. Βρισκόμουν στην αεροπορική βάση του Οσάν. Έβλεπα τους Κορεάτες μαχητές στους λόφους να κάνουν αυτά τα εντυπωσιακά άλματα και μαγεύτηκα.

Κάπως έτσι ξεκίνησα να προπονούμαι στο Τανγκ Σου Ντο καταφέρνοντας να αποκτήσω την Μαύρη Ζώνη. Έκανα κάθε μέρα πέντε ώρες προπόνηση μαζί με τους Κορεάτες και μόλις επέστρεψα στις ΗΠΑ ίδρυσα την δική μου σχολή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσακ Νόρις έχει ρεκόρ με 65 νίκες και μόλις 5 ήττες. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο βραζιλιάνικο Jiu Jitsu, ενώ έχει οκτώ νταν στο Τae kwon do - είναι ο πρώτος δυτικός που το κατάφερε.

Το καλοκαίρι του 2017, ο εμβληματικός ηθοποιός οδηγώντας για περισσότερες από 9 ώρες έχασε τις αισθήσεις του με συνέπεια να υποστεί έμφραγμα.

Η οικογένεια του κάλεσε εσπευσμένως ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Όπως περιγράφουν πηγές, ο ηθοποιός «σταμάτησε να αναπνέει», αν και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του επανήλθε, με τη βοήθεια των γιατρών. Στο νοσοκομείο υπέστη και δεύτερο έμφραγμα, όμως χάρη στη γερή του κράση βγήκε νικητής θυμίζοντας κάτι από τα ανέκδοτα του!

Δικαιολογημένα, μια γέφυρα που συνδέει την Σλοβακία με την Αυστρία φέρει το όνομα του...

 

Τελευταία Νέα