Η Θύελλα Πατρών που... ονειρεύεται ξανά! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Η Θύελλα Πατρών που... ονειρεύεται ξανά! (poll)

bet365

Το G-Weekend συνεχίζει την διαδικτυακή του... περιήγηση με το ποδόσφαιρο της Πάτρας και την ιστορική Θύελλα που οραματίζεται επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες στηριζόμενη κυρίως σε δικά της παιδιά.

Από τις ιστορικότερες ομάδες της Αχαΐας και από τις πρώτες στην Ελλάδα είναι η Θύελλα Πατρών. Ο για πολλά χρόνια, δεύτερος ποδοσφαιρικός «Φάρος» της Πάτρας μετά την Παναχαϊκή, ιδρύθηκε το 1930 και έχει πολλές παρουσίες στα Εθνικά πρωταθλήματα της Γ’ και της Δ’ Εθνικής ενώ κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ήταν η παρουσία της στη Β’ Εθνική την περίοδο 1959-1961. Σήμερα αγωνίζεται Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας και μετά από 88 χρόνια ένδοξης ποδοσφαιρικές ιστορίας διεκδικεί την επιστροφή της, εκεί που επιτάσσει η ιστορία της, στα Εθνικά πρωταθλήματα και την Γ’ Εθνική.

Τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής της ζωής η Θύελλα ήταν ο κύριος ανταγωνιστικής της Παναχαϊκής και οι αγώνες μεταξύ τους έχουν μείνει στην ιστορία. Τα τελευταία χρόνια η Θύελλα βυθίστηκε στην ανυποληψία, βρέθηκε σταδιακά από την Γ’ Εθνική στη Β’ κατηγορία του τοπικού και από εκεί άρχισε ξανά την προσπάθεια της για να ανασυνταχθεί από τις στάχτες της. Με διοίκηση που έχει μεράκι για το ποδόσφαιρο, βρέθηκε πανηγυρικά ξανά στην πρώτη κατηγορία του τοπικού και πρωταγωνιστεί απευθείας, με δικά της παιδιά. Εξάλλου οι Ακαδημίες της είναι χρόνια φημισμένες, με σπουδαία «προϊόντα» για το Αχαϊκό και Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελευταίο αν και μακρινό για την παράδοσή της, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος.

Ο 29χρονος Πατρινός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον Απόλλωνα Λάρισας και την Football League, με μακροχρόνια καριέρα στην Super League και μεγαλύτερη στιγμή το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ελπίδων στο Ευρωπαϊκό του 2008, πετυχαίνοντας μάλιστα και το χρυσό γκολ της πρόκρισης στον ημιτελικό με την Γερμανία.

Η Θύελλα δεν έχει σταματήσει παρά την αγωνιστική «φθορά» της να προμηθεύει με ταλέντα την Αχαΐα και την Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται μία από τις πιο «κυνηγημένες» στην Ελλάδα, με την «μάχη» για να σωθεί το όνομά της θεωρείται από τους μεγαλύτερες αθλητικές ιστορίες της Χουντικής περιόδου. Το 1967 συγχωνεύτηκε υποχρεωτικά με τον Νόμο της Χούντας μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή, την Προοδευτική, τον Απόλλωνα, τον Πατραϊκό και τον Αχιλλέα για να ιδρυθεί ο Α.Π.Σ Πάτρας. Η Θύελλα είχε αρνηθεί τη συγχώνευση αλλά η Χούντα έστειλε αστυνομικές δυνάμεις να παραλάβουν το αρχείο και το καταστατικό του συλλόγου με την βία. Τότε οι Θυελλιώτες πήραν το καταστατικό, το λάβαρο και την σφραγίδα, τα έβαλαν σε ένα σιδερένιο κιβώτιο και τα έκρυψαν σε ένα οικόπεδο στην περιοχή της Εγλυκάδας. Τα έβγαλαν μόνο όταν έπεσε η Χούντα.

Σήμερα η Θύελλα έχει εγκαταστάσεις ιδιόκτητες που θα τις ζήλευαν πολλά σωματεία μεγαλύτερων κατηγοριών, το γήπεδο «Φώτης Αραβαντινός». Δηλαδή έχει γήπεδο με φυσικό χόρτο, προβολείς, δύο κερκίδες και πολλές ανέσεις που δεν βρίσκεις ούτε σε ομάδες Γ’ Εθνικής. Η Θύελλα είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα που έχει δεύτερο γήπεδο για τις υποδομές με φυσικό χόρτο και ενώ υπάρχει ένα παλιό και παρατημένο τρίτο γήπεδο ξερό, που υπάρχουν σκέψεις εκμετάλλευσης.

Γεγονός που δείχνει πόσο στηρίζονται παραδοσιακά οι «γαλανόλευκοι» στις υποδομές τους και πως είναι ένα επαγγελματικό σωματείο που ψάχνει το δρόμο του στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτήν την στιγμή συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις από το Α' τοπικό Πάτρας την επιστροφή στις εθνικές της κατηγορίες και ενώ βασίζεται σε παιδιά των υποδομών της. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 4η και τώρα ετοιμάζεται από αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά να παίξει πλέι οφ για τον προβιβασμό της.

- Δείτε εδώ το Facebook της ομάδας. Η βασική φωτό του θέματος είναι από το site Patragoal.

- Πιο κάτω δείτε το ρόστερ της και ψηφίστε στο poll...

- Στην Gallery δείτε βαθμολογία μετά την αγωνιστική του προηγούμενου Σαββατοκύριακου και το πρόγραμμα των πλέι οφ ανόδου.

 

Τελευταία Νέα