Οι... ωραίοι και μοιραίοι του Eurobasket!

Κάτια Πετροπούλου
Οι... ωραίοι και μοιραίοι του Eurobasket!

bet365

Κορίτσια μην αγχώνεστε που το ταίρι σας θα είναι «εξαφανισμένο» λόγω Eurobasket για δύο - και κάτι - εβδομάδες. Το GW-Journal σάς δίνει... επιχειρήματα για να καθίσετε μαζί στον καναπέ και να απολαύσετε - λέμε τώρα - την πορτοκαλί μπάλα!

Η περίοδος 31 Αυγούστου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου δεν θα είναι κουραστική μόνο για τους παίκτες των εθνικών ομάδων που βρίσκονται στο Eurobasket, αλλά και για όσα ταλαίπωρα κορίτσια στερούνται τους συντρόφους τους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν ολημερίς το τουρνουά!

Θες να βγεις για έναν καφέ, ένα ποτό, ένα φαγητό, ένα σινεμά ρε παιδί μου, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις της νέας χρονιάς και βάλει ο καθένας τα πράγματα του σε τάξη, αλλά όχι... Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τα τέλη περίπου του μήνα. Άντε, ίσως είσαι τυχερή και δεις «άσπρη» ημέρα σε κανένα ρεπό των ομάδων ή σε κανένα «αδιάφορο» ματς!

Βλέπεις, για εμάς τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που τού αρέσει η πορτοκαλί μπάλα, το Eurobasket είναι κάτι σαν το αντίστοιχο Euro του ποδοσφαίρου, οπότε πρέπει να μένουμε πιστοί στο ραντεβού μας με την τηλεόραση και την ενημέρωση.

Αλλά μην ανησυχείς! Το Gazzetta Weekend Journal έρχεται να σου δώσει 24 λόγους - που δεν έχουν σχέση με το άθλημα - για να πάρεις κι εσύ αγαπητή μια γεύση από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται σε τέσσερις χώρες (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία), κάνοντας παρέα στο ταίρι σου και μαθαίνοντας τόσα όσα, για να μην σε λένε και... άσχετη!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τους... ωραίους και μοιραίους της διοργάνωσης, αρχίζοντας, φυσικά, από τα παλικάρια μας.

Η αλήθεια είναι πως αν ανατρέξει κανείς στα ρόστερ των ομάδων, θα διαπιστώσει πως έχουμε από τους πιο ωραίους εκπροσώπους - καθαρά αντικειμενικά και όχι για να παινέψουμε το σπίτι μας. Η επιλογή ενός μόνο παίκτη ήταν δύσκολη, γι' αυτό έχουμε τέσσερις, να διαλέξετε όποιον θέλετε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο 32χρονος φόργουορντ είναι ένα από τα πιο αγαπητά και αυθεντικά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με την πίστη του στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, για τον οποίο δεν είχε κρύψει ποτέ τα συναισθήματά του, από όταν ήταν πιτσιρικάς. Έκανε τις καρδιές μας να λιώσουν με την συγκίνησή του μετά την ανανέωσή του στον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια, αλλά και με την πρόταση γάμου που έκανε στην σύντροφό του, Στέλλα, μετά το τέλος του «LG AegeanBall Festival», που διοργάνωσε στο νησί του, τη Σύρο. Πρόσφατα έγινε πατέρας, αφού η μέλλουσα σύζυγός του έφερε στον κόσμο μια υγιέστατη κόρη - να σας ζήσει παιδιά! Φοράει το εθνόσημο από το 2000 που ήταν στις μικρές εθνικές, ενώ στην Ανδρών βρίσκεται από το 2008 - πέρυσι απουσίασε από το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο, λόγω τραυματισμού. Γνωστός για το «πεταχτάρι», το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό την Euroleague το 2012 κι έκτοτε καθιερώθηκε. Βέβαια, πλέον το έχει πάει σε άλλο επίπεδο, ενώ έχει γίνει και κοκτέιλ (είπαμε, εδώ θα μάθεις και μερικά πράγματα)! Θεωρείται ένα από τα καλύτερα - αν όχι ΤΟ καλύτερο - τεσσάρια της Ευρώπης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Δεν πρόκειται ποτέ να δεις τον 25χρονο φόργουορντ χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του! Από τους ευχάριστους χαρακτήρες και ο μοναδικός με κατ' εξοχήν αθλητικά προσόντα κι ενέργεια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι Φινλανδοί είδαν... εφιάλτες με αυτά που έκανε στην πρεμιέρα του τουρνουά, κι ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και στην συνέχεια. Πάντα πρόθυμος να μιλήσει σε όποιον τον πλησιάσει και δεν αρνείται ποτέ φωτογραφίες ή μία συζήτηση, ενώ τρελαίνεται με τα μικρά παιδιά. Βέβαια, κι εμείς τρελαθήκαμε με την αποκαλυπτική φωτογραφία από πάνω! Την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό - έτσι θα έχετε την ευκαιρία να τον βλέπετε πιο συχνά, αμ πως - μετά την φοβερή σεζόν που έκανε στην Ανδόρα και το ισπανικό πρωτάθλημα.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Το «κακό» παιδί κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ! Τύπος που δεν μασάει τα λόγια του, ειλικρινής μέχρι... αηδίας - σε βαθμό παρεξηγήσεως - και με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ! Το όνειρο που είχε να κληθεί στην Ανδρών από μικρό παιδί επιτέλους έγινε πραγματικότητα, καθώς έκανε το ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» στο ματς με την Ισλανδία. Μπορεί ο χαρακτήρας του να θεωρείται ιδιόρρυθμος, αλλά απέδειξε σε όλους τι λάθος έκαναν που δεν είχε κληθεί νωρίτερα να φορέσει το εθνόσημο στην «επίσημη αγαπημένη». Αναμφισβήτητα το βαρόμετρο της ομάδας στο παρκέ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανελλήνιο, πέρασε από Ισπανία (Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης Β'), πήγε σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ανήκει από το 2013 στον Παναθηναϊκό. Μην χαίρεστε, όμως, κορίτσια μου. Ο Νίκος έχει σχέση χρόνια με την εντυπωσιακή Μαρία Λαθούρη και οι αναρτήσεις τους στο - κοινό τους - προφίλ στο instagram είναι η μία απολαυστικότερη από την άλλη!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Ένας «φρέσκος» πρωταθλητής Ευρώπης στο ρόστερ μας, αφού κατέκτησε φέτος την Euroleague με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κόντρα στους παλιούς του γνώριμους του Ολυμπιακού, Πρίντεζη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Παπανικολάου, Μάντζαρη (άμα σου δοθεί η ευκαιρία θα το πεις όλο μαζί να εντυπωσιάσεις, αν θυμάσαι τα ονόματα, βεβαια). Χαμηλών τόνων παιδί, με Σαλονικιώτικο ταμπεραμέντο, αφού κατάγεται από την μαγευτική Θεσσαλονίκη, και «killer» στο παρκέ. Αγωνίστηκε για επτά χρόνια στον Ολυμπιακό (2008-2015), με έναν χρόνο δανεισμού στον Άρη (2010-11), πριν πάει το 2015 στην Τουρκία, ενώ ανανέωσε το καλοκαίρι την συνεργασία του με την Φενέρ το καλοκαίρι για 2+1 χρόνια.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΑΪΣ

«Αυτά τα μάτια ήτανε πλάνα, καταιγίδα και τραμουντάνα», που λέει και το άσμα. Όχι, σοβαρά τώρα, δεν είναι ο πιο ωραίος Γερμανός που έχετε δει; Βγάζει μια ζεστασιά σε σχέση με το... ψυχρό των Βαυαρών που μπορεί να έχουμε συνηθίσει. Μπορεί να έχουμε πήξει και στα τατουάζ, αλλά το «μανίκι» που κοσμεί το σώμα του είναι ένα αριστούργημα. Πιτσιρικάς ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, μέχρι που στα 15 έκανε στροφή στην πορτοκαλί μπάλα. Την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στην Μπάμπεργκ και ήταν συμπαίκτης με τον Νίκο Ζήση. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 25 του στο ΝΒΑ την νέα σεζόν με την φανέλα των Μπόστον Σέλιτκς, των οποίων το συμβόλαιο υπέγραψε στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Κρήτη! Είναι πατέρας μιας κοράκλας και φροντίζει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΝΤΕΝΙΣ ΣΡΕΝΤΕΡ

Κάτι το τατού, κάτι το σκουλαρίκι, κάτι η ξανθιά τσαχπινιά στο μαλλί, κάτι το στυλάκι του, γενικά το διαφορετικό που πλασάρει, και πήρε μια θέση στη λίστα μας. Ο Ντένις Σρέντερ είναι συμπαίκτης του Ντάνιελ Τάις στην εθνική Γερμανίας και οσονούπω αντίπαλος του στο ΝΒΑ, αφού το «αλητάκι» των «πάντσερ» αγωνίζεται στους Ατλάντα Χοκς κι εξελίσσεται σε ηγέτη της ομάδας. Με το... καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του στο Eurobasket, κόντρα στην Ουκρανία. Άρχισε τα βήματά του από την Μπράουνσβαϊγκ και ο Έλληνας προπονητής της Αστάνα, Κώστας Φλεβαράκης έχει να το παινεύεται ότι τον ανακάλυψε, αφού ήταν τότε στην τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας και του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί. Ο 19χρονος τότε Σρέντερ αναδείχθηκε «Πιο Βελτιωμένος Πάικτης» της λίγκας και «Καλύτερος Νέος Παίκτης», τελειώνοντας τη σεζόν με 12 πόντους, 3.2 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μπορεί να τον περάσει κανείς για νατουραλιζέ - είναι και της μοδός - αλλά δεν είναι! Ο πατέρας του είναι Γερμανός και η μητέρα του από την Γκαμπόν, ενώ οι ειδικοί του μπάσκετ τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον επόμενο Τόνι Πάρκερ!

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ

Τι γιατί είναι στη λίστα; Δεν υπάρχει γιατί. Είναι ο Ντάνιελ Χάκετ! Το στυλ του έχει πέραση στις γυναίκες, όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε κάποιους. Ο γλυκός Ιταλός έχει στην καρδιά του την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και χαρίζει πάντα ένα ζεστό χαμόγελο στον κόσμο που τον προσεγγίζει. Έμεινε για μια διετία στην ομάδα του Πειραιά κι αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς. Η προηγούμενη σεζόν ήταν εφιαλτική για τον ίδιο, αφού τραυματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ματς με την Ούνικς Καζάν κι έχασε όλη την χρονιά. Η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στην Μπάμπεργκ, παρά το γεγονός πως ήθελε να μείνει στους «ερυθρόλευκους», και ζητούσε την βοήθεια του κόσμου στην καμπάνια του twitter #renewHackett (ανανεώστε τον Χάκετ). Επέστρεψε δριμύτερος στα παρκέ για χάρη της Ιταλίας και δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση! Έχει τρελή αδυναμία στην κόρη του, Βικτόρια, την οποία ονόμασε έτσι από τη λέξεη victory (νίκη), μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός το 2016 κόντρα στον Παναθηναϊκό και την έχει τατού στο χέρι του!

ΝΙΚΟΛΟ ΜΕΛΙ

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο μεγάλος Βασίλης Σκουντής στο προφίλ του στο facebook: «Ο Μαρκάνεν, ο παλιός Μέλι και ο Κουζμίνσκας μοιάζουν βγαλμένοι από το "The Blue Lagoon"!». Κάτι τέτοιο σκεφτήκαμε κι εμείς κι έτσι κατέληξε εδώ ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ. Το παρουσιαστικό του παραπέμπει σε εξωτικά μέρη, γαλάζιες λίμνες και ανέμελη ζωή, κάνοντας τα κορίτσια να ονειρεύονται τον εαυτό τους στο πλευρό του ως άλλες Μπρουκ Σινλντς στο ρόλο της Έμελιν Λεστρέιντζ. Ο «είναι γλύκα είναι... Μέλι» φόρεσε για πέντε χρόνια τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο (2010-15), πήγε για μια διετία στην Μπάμπεργκ και την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2020! Όνειρό του, βέβαια, παραμένει το ΝΒΑ! Αδυναμία του το ασπρόμαυρο σκυλί του, ο Νέμο!

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ

Για τι να πρωτομιλήσουμε τώρα; Για το υπέροχο χαμόγελο, για το απολλώνιο κορμί ή για τον προσιτό κι ευχάριστο χαρακτήρα; Όπως και να έχει, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και θα τον βάλεις σίγουρα στην καρδιά σου. Ψυχρός... εκτελεστής στο παρκέ, με κάθε του τρίποντο να είναι «μαχαιριά» για τους αντιπάλους - αλλά και για εμάς που τον παρακολουθήσαμε κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό της Euroleague και ενάντια στην Ελλάδα, στα φιλικά προετοιμασίας για το Eurobasket. Δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να χαρακτηρίζεται ακόμα το «the next big thing», καθώς έχει αποδείξει την αξία του και εξαργύρωσε την φετινή του επιτυχία με την Φενέρ με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τους Κινγκς! Έμεινε στην τούρκικη ομάδα για τρεις σεζόν (2014-17), ενώ προηγουμένως πέρασε μια τετραετία στην Παρτίζαν (2010-14). Για δύο χρόνια είχε σχέση με την Anja Skuletic, η οποία φέρεται να τον παράτησε στα κρύα του λουτρού - πως μπόρεσες άκαρδη; - ενώ πλέον χαίρεται την νέα του σχέση, με την οποία απόλαυσε τις ελληνικές παραλίες το καλοκαίρι κι έχει καταφέρει να την κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φέρνει σε Λευτέρη Ελευθερίου, αλλά μία δεύτερη θα σε πείσει ό,τι πρόκειται για έναν από τους πιο ωραίους της διοργάνωσης. Τουλάχιστον, κούρεψε το μακρύ μαλλί του και μπορούμε να το λέμε πλέον αυτό - αν και σε κάποιες μπορεί να αρέσει η πλούσια κόμη. Το γεγονός ότι φοράει σιδεράκια, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία, καθόλου δεν μας χαλάει. Ίσα ίσα του προσδίδει μία... αθωότητα. Είναι μόλις 25, διεθνής από το 2016 με το Μαυροβούνιο, άρχισε την καριέρα του από την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Ζιέλονα Γκόρα, ενώ από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Βόννης. Ίνδαλμά του ο Βλάντε Ντίβατς, τού αρέσει να ταξιδεύει, να γνωρίζει νέο κόσμο αλλά και να διαβάζει. Μάλιστα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια κι έχει ειδικευτεί στις Διεθνείς Σχέσεις ή αλλιώς «International Relationships and Affairs». Θεωρεί πως η γνώση είναι πολύτιμο «όπλο» στην ζωή και ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, καθώς διαρκεί και στην μετά μπάσκετ ζωή.

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΝΑΒΑΡΟ

Ο «La Bomba» είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Είναι διαχρονική αξία στο μπάσκετ και τις καρδιές μας! Όσο κι αν αμφισβητείται το ταλέντο του, ακόμα και στα 37 του, όλες θα συμφωνήσουν πως όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο γοητευτικός γίνεται. Πιστός στην Μπαρτσελόνα από το 1997, με μια παρένθεση το 2007-08 που βρέθηκε στους Μέμφις Γκρίζλις. Είναι μέλος της εθνικής Ισπανίας από το 2008 και πρόσφατα «έσπασε» το ρεκόρ συμμετοχών του Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, που κρατούσε 23 χρόνια, και πλέον είναι ο διεθνής με τις περισσότερες εμφανίσεις στην «φούρια ρόχα». Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τον τελευταίο χρόνο, η συμμετοχή του στο φετινό Eurobasket θα είναι και η τελευταία του με το εθνόσημο - κλαψ κλαψ. Μετά και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ενδέχεται να αποσυρθεί από τα παρκέ, καθώς θέλει πρώτα να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο με τους «μπλαουγκράνα». Είναι παντρεμένος από το 2007 με την Βανέσα Ναβαρο κι έχει δύο κόρες, οι οποίες ήδη βαδίζουν στα χνάρια του!

ΟΥΪΛΙ ΚΑΙ ΧΟΥΑΤΣΟ ΕΡΝΑΝΓΚΟΜΕΘ

Τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ είναι στην λίστα, γιατί, πως να το κάνουμε, πρέπει να πιάσουμε και τις μικρές ηλικίες. Αριστερά ο Ουίλι, 23 ετών, αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης (ήταν και δανεικός στην Β' ομάδα, αλλά και στην Σεβίλλη) κι από πέρυσι ανήκει στους Νικς και κάνει τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ, πηγαίνοντάς τα αρκετά καλά (8.2π., 7ρ., μ.ό.). Στο ίδιο mood και ο 21χρονος Χουάντσο (δεξιά), που φόρεσε την φανέλα της Εστουδιάντες για τέσσερα χρόνια και επίσης από πέρυσι βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, με την φανέλα των Νάγκετς. Ήδη έχουν διακριθεί με τις μικρές εθνικές της Ισπανίας, κατακτώντας μετάλλια, και το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και με την ανδρική ομάδα, με τον Ουίλι να έχει γευτεί ήδη το χρυσό στο Eurobasket του 2015 και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ EUROBASKET ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Τα κοριτσάκια αναστενάζουν στο πέρασμα του Λούκα Ντόντσιτς και πως να τα αδικήσουμε; Ο 18χρονος κι ενήλικος πια γκαρντ της Σλοβενίας «έβγαλε» μάτια την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε τον κόσμο να παραμιλά και τις μεγάλες ομάδες να τον διεκδικούν, με πρώτες και καλύτερες αυτές του ΝΒΑ. Ο νέος «μάγος» των παρκέ, καλύτερος νέος παίκτης στην Liga Endesa και «Rising Star» της Euroleague άρχισε τα δικά του και στην πρεμιέρα του Eurobasket με την Πολωνία. Μεγάλη αδυναμία η μητέρα του, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας! Σίγουρα θα τον δούμε να προσφέρει θέαμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τα επόμενα χρόνια.

ΚΡΟΥΝΟΣΛΑΒ ΣΙΜΟΝ

Οκ, η κατακραυγή εδώ μάλλον είναι αναμενόμενη, αλλά από κοντά είναι ακόμα πιο ωραίος πιστέψτε με, ενώ είναι και καλό τυπάκι, με πολύ χιούμορ! Οπότε δεν γινόταν να μείνει απ' έξω. Ο Σίμον είναι η σταθερή αξία στις ομάδες που αγωνίζεται κι ήταν από τους λίγους που ξέφυγαν από το «ναυάγιο» της Αρμάνι Μιλάνο την περσινή σεζόν (μαζί με τους Χίκμαν και Σάντερς). Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ βρίσκεται στα παρκέ από το 2002 κι έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο Eurobasket του 2011. Τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Τουρκία με την φανέλα της Αναντολού Εφές, υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, τον οποίο είχε και στην «Χρβατσκα» το 2015. Είναι παντρεμένος από το 2013 κι έγινε πατέρας μια κόρης το 2015.

ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Γεννηθείς στις 23 Ιουλίου το 1992, ο Αξέλ Τουπάν θα φοράει την φανέλα της Ζαλγκίρις τη νέα σεζόν και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Euroleague. Έμεινε για μια τετραετία στην Στρασμπούρ, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, και στην συνέχεια επιδίωξε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ (Νάγκετς, Μπακς, Πέλικανς), χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει, αγωνιζόμενος περισσότερο στην D-League με τους Ράπτορς 905. To «μικρόβιο» του μπάσκετ το κόλλησε από τον πατέρα του, που επίσης ασχολήθηκε με την πορτοκαλί μπάλα. Κολλητός του ο πρώην συμπαίκτης του στους Νάγκετς και νυν στους «τρικολόρ», Τζόφρι Λοβέρν, με τον οποίο γνωρίζονται από μικρά παιδιά.

ΤΕΝΤΙ ΟΚΕΡΕΑΦΟΡ

Τα πράσινα μάτια του σε συνδυασμό με την σκουρόχρωμη επιδερμίδα του ήταν η αιτία για να τον διαλέξουμε. Στα 24 του δεν έχει μεγάλες παραστάσεις στο χώρο του μπάσκετ, καθώς αγωνίστηκε για μια σεζόν στην ABA Liga μα την Πάρνου και άλλη μία στην Ιταλία και την Πιστόια. Την νέα αγωνιστική περίοδο θα μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε πιο... στενά, καθώς θα φορέσει την φανέλα της Κύμης στην Basket League. Διεθνής με την Μεγάλη Βρετανία από το 2016, θα επιδιώξει κάτι καλό με την ομάδα του στην φετινή διοργάνωση, σε έναν δύσκολο όμιλο με την παρουσία της Σερβίας, Τουρκίας και Ρωσίας.

ΜΠΡΑΝΚΟ ΛΑΖΙΤΣ

Από τα παιδιά της... διπλανής πόρτας και τους ωραίους της διοργάνωσης. Αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα από το 2011 και δεν τον εγκατέλειψε ούτε τώρα, με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, αφού ανανέωσαν την συνεργασία τους για δύο ακόμη χρόνια. Πλέον, θα έχει ρόλο αρχηγού στους «ερυθρολεύκους», μετά την αποχώρηση του Λούκα Μίτροβιτς. Εκπροσωπεί τη Σερβία από το 2007 με τις μικρές εθνικές, κατακτώντας ο χρυσό με την U18 το ίδιο έτος.

ΝΑΝΤΟΡ ΚΟΥΤΙ

Το χαμόγελο του Νάντορ Κούτι αρκεί για να σου φτιάξει την ημέρα! Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά είναι μόλις 20 χρονών! Φοράει την φανέλα της Κλουζ Ναπόκα στην Ρουμανία, την οποία εκπροσωπεί για πρώτη φορά στο ανδρικό Eurobasket. Δεν επαναπαύεται, καθώς έχει πάρει μέρος και σε αγώνες «3 on 3» τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

ΑΝΤΡΕΪ ΒΟΡΟΝΤΣΕΒΙΤΣ - ΜΙΚΑΪΛ ΚΟΥΛΑΓΚΙΝ

Οι δύο παίκτες της Ρωσίας είναι περισσότερο στα... μέτρα μας και γι' αυτό το λόγο επελέγησαν. Πέρα από την συνύπαρξή τους στην «αρκούδα», είναι και συμπαίκτες στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Βορόντσεβιτς είναι ο «αφανής ήρωας» της ομάδας, κάνει... αθόρυβη δουλειά κι έχει κατακτήσει το ασημένιο το 2011 στο Eurobasket της Λιθουανίας. Από την άλλη, ο 23χρονος Κουλάγκιν ήταν στέλεχος από το 2010 στις μικρές εθνικές και πορεύεται στα παρκέ μαζί με τον αδερφό του, Ντμίτρι.

ΓΙΟΝ ΑΡΝΟΡ ΣΤΕΦΑΝΣΟΝ - ΧΑΟΥΚΟΥΡ ΠΑΟΥΛΣΟΝ

Μπορεί οι Ισλανδοί να μην φημίζονται για το μπάσκετ τους, αλλά έχουν βγάζουν ωραία παλικάρια. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια τους και η ξανθιά του κόμη είναι το σήμα κατατεθέν τους. Ο 34χρονος Στέφανσον, έχοντας περάσει από πολλά πρωταθλήματα, μεταξύ αυτών το ιταλικό, το ρώσικο και το ισπανικό, φέρνει την εμπειρία του στα παρκέ του Eurobasket, όντα ο ηγέτης της ομάδας. Από την άλλη, ο 25χρονος φόργουορντ είναι ένα μεγάλο ταλέντο, κάτι που απέδειξε και στην πρεμιέρα με την Ελλάδα (21π.), και αφού πέρασε κι αυτός από την Ισπανία κατά κύριο λόγο, θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Γαλλία και την Σολέ.

ΕΪ ΤΖΕΪ ΣΛΟΤΕΡ

Μα τι γλυκιά φατσούλα είναι αυτή; Τι ζουζούνι (ξέρετε, άρχισαν τα... γυναικουλίστικα τώρα). Πόσο χρονών κάνετε τον Έι Τζέι Σλότερ είπατε; Κι όμως, είναι 30 (!) και μοιάζει με 20... Άντε 25. Μακάρι να πάμε κι εμείς στην ηλικία του και να δείχνουμε τόσο. Αμερικανός με πολωνικό διαβατήριο - νατουραλιζέ ντε - και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (2014-15). Το καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Βιλερμπάν, που ανήκει στον Τόνι Πάρκερ. Θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον Α' Όμιλο του Eurobasket και δήλωσε στο gazzetta.gr: «Ευτυχώς για εμάς που λείπει ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο), θα έχει πλάκα να αντιμετωπίσω ξανά τους παίκτες του Ολυμπιακού»!

 

Τελευταία Νέα