Ολυμπιακός: Είναι καλύτερος το δείχνει συνέχεια και θα το πάρει δίκαια

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός: Είναι καλύτερος το δείχνει συνέχεια και θα το πάρει δίκαια

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για ένα ακόμα εξαιρετικό ντέρμπι που είδαμε, ένα ντέρμπι που κέρδισε ο Ολυμπιακός και έδειξε πως φέτος δεν γίνεται να χάσει το πρωτάθλημα γιατί είναι απλά καλύτερος από όλους.
Γουλβς - Λίβερπουλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Αγωνία τέλος όσον αφορά το πρωτάθλημα και ποιος θα το κατακτήσει. Ο Ολυμπιακός που έτσι και αλλιώς ήταν το τεράστιο φαβορί, ουσιαστικά τελείωσε κάθε σκέψη των αντιπάλων του και ήδη πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται για την στιγμή που μετά από έναν χρόνο που έμεινε εκτός, να επιστρέψει στον θρόνο του. Και θα το κάνει γιατί σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη ήταν καλύτερη.

Για την ακρίβεια ήταν πιο σταθερή. Μπορεί σε κάποιες στιγμές, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και κυρίως ο Φοίνικας να έκαναν το δικό τους ξεπέταγμα, αλλά καμία από αυτές δεν είχε την διάρκεια του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα και μετά την μεγάλη περιπέτεια που πέρασαν από τον κορονοϊό επέστρεψαν το ίδιο δυνατοί κάνοντας ένα τρία στα τρία με αποκορύφωμα το χθεσινό ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι που ήταν κάτι παραπάνω από ένα μεγάλο άλμα τίτλου. Ήταν μια μεγάλη επιβεβαίωση πως φέτος οι Πειραιώτες είναι καλύτεροι και κυρίως πιο αποφασισμένοι. Παίζοντας απέναντι σε έναν εξαιρετικό (ίσως τον καλύτερο φετινό) ΠΑΟΚ και έχοντας ξαναλέμε περάσει αυτή την περιπέτεια με την πανδημία, δεν ήταν λίγοι που πίστεψαν πως στο 1-2 οι Θεσσαλονικείς, που είναι και η μοναδική ομάδα χωρίς θέμα με τον Covid-19 θα μπορούσα να πάρουν τη νίκη και να δώσουν έστω και μια μικρή αγωνία στο πρωτάθλημα.

Εκεί όμως είναι που οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και φώναξαν με όλη τους την δύναμη πως δεν γίνεται να το χάσουν. Η ανατροπή από το 2-1 είναι πιο σημαντική από τη νίκη. Και να έχανε ο Ολυμπιακός, πάλι πρώτος και με διαφορά θα ήταν και μια ομάδα για να τον απειλούσε θα έπρεπε να νικήσει και τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα ντέρμπι. Δηλαδή θα μιλούσαμε για ένα μικρό θαύμα.

Αυτό το 3-2 όμως με ανατροπή όχι απλά ανεβάζει στα ύψη της ψυχολογία των «ερυθρολεύκων», αλλά ρίχνει στον πάτο και την ψυχολογία των αντιπάλων του. Σε απλά ελληνικά ο ΠΑΟΚ με 11 βαθμούς διαφορά και ίδια παιχνίδια λέει από τώρα αντίο, ο Φοίνικας με 10 και ένα παιχνίδι λιγότερο το ίδιο, ενώ και ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα θαύμα, καθώς οι 14 βαθμοί διαφοράς με 2 ματς λιγότερα και ένα τρίτο που είναι το μεταξύ τους, δεν ανατρέπονται ούτε στα video games.

Και ναι στο προηγούμενο μπλογκ έγραφα πως για το πρωτάθλημα θα ήταν ωραίο με τόσο καλές ομάδες να υπήρχαν playoffs, αλλά από την άλλη από την στιγμή που αυτό αποφασίστηκε από το ξεκίνημα, κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα. Ο Ολυμπιακός όχι απλά ήταν καλύτερος στην πρώτη φάση, αλλά κατάφερε με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του να δώσει τέλος σε όποια αγωνία μπορούσε να υπάρξει για την δεύτερη.

Με τον Στιβαχτή να έχει ανέβει κατακόρυφα από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Νικολάκης, με τον Έγκλεσκαλνς να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό (ελάχιστα τα άσχημα παιχνίδια του) και τους Φρομ και Μιγιαΐλοβιτς να ανεβαίνουν σημαντικά, οι Πειραιώτες πήραν τα ματς που ήθελαν και πλέον μπορούν να νιώθουν πιο άνετοι για την δεύτερη φάση, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια με την ίδια όρεξη και διάθεση. Θα το κάνουν και με το παραπάνω γιατί δεν θέλουν να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει στα 3 τελευταία παιχνίδια ένα πολύ ωραίο πρόσωπο. Κέρδισαν μέσα στη Σύρο τον Φοίνικα, κοίταξαν στα μάτια μέσα στο Ρέντη τον Ολυμπιακό, αλλά όπως έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ, αδίκησαν τους εαυτούς τους. Ο ΠΑΟΚ ακόμα και με τα μεγάλα λάθη στην θέση της πάσας, είχαν το υλικό να πάνε ακόμα καλύτερα, δεν ξέρουμε πόσο, αλλά σίγουρα όχι να βρίσκονται 11 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Προσωπικά θεωρώ πως ο Κώστας Δεληκώστας με εξαίρεση την πάσα όπου εκ του αποτελέσματος έγιναν σοβαρά λάθη, ενώ υπήρξε και μεγάλη ατυχία με τον Τέλες, έφτιαξε ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Το δούλεψε καλά, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια σαν να του μετέδωσε το άγχος που ενδεχομένως να είχε και ο ίδιος. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στα ντέρμπι έπαιζε σφιγμένος και αυτό δεν φαινόταν μόνο στα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στην εικόνα της ομάδας. Για να μην πλατιάζουμε, σίγουρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν καλύτερο υλικό από αυτό που δείχνει η βαθμολογική τους συγκομιδή και σίγουρα θα μπορούσαν και έπρεπε να έδειχναν καλύτερο πρόσωπο από όσο έδειξε. Αυτό δεν έγινε και φταίνε μόνο αυτοί γι' αυτό...

ΥΓ: Στις αλλαγές που ανέβασαν τον Ολυμπιακό είναι και αυτή του Ανδρεάδη. Ο έμπειρος κεντρικός δεν πήγε για να συμπληρώσει την τετράδα των παικτών της θέσης αυτής. Πήγε για να πάρει τη θέση του Βουλκίδη που δεν κάνει καλή χρονιά, το πέτυχε και δυνάμωσε τους Πειραιώτες πάνω στο φιλέ μαζί με τον Όκολιτς που συνεχώς ανέβαζε ρυθμούς.

ΥΓ1: Στο ντέρμπι δεν μεγαλύτερη ανάλυση γιατί εκτός του ότι χαρήκαμε βόλεϊ, τα πάντα κρίθηκαν στο πείσμα και την διάθεση των γηπεδούχων να τελειώσουν από τώρα το πρωτάθλημα. Να μην αφήσουν όπως έγραψα και πριν, κανέναν να τους αμφισβητήσει. Και το κατάφεραν...

ΥΓ2: Ο Φοίνικας μετά από καιρό έδειξε σφυγμό κόντρα στην Κηφισιά στο Ζηρίνειο, αλλά πλέον είναι αργά. Αν δεν είχε χάσει από Κηφισιά και ΠΑΟΚ στην Ερμούπολη θα μιλούσαμε διαφορετικά, καθώς η διαφορά του από τον Ολυμπιακό θα ήταν μόλις στους 4 βαθμούς, αλλά επειδή με το αλλά δουλειά δεν γίνεται, πλέον δεν ελπίζουν ούτε σε θαύμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...