Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-2: Ανατροπή και ας του το δώσουν από τώρα... (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-2: Ανατροπή και ας του το δώσουν από τώρα... (vids)

bet365

Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-1, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-2 στο Ρέντη και φώναξε με όλη του την δύναμη πως φέτος δεν χάνει το πρωτάθλημα με τίποτα.

Τέλος στο πρωτάθλημα πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση έβαλε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω με 2-1 σετ, επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 3-2 (25-16, 21-25, 20-25, 25-21, 17-15) και έφτασαν τους 36 βαθμούς σε 13 αγώνες, με τον Φοίνικα Σύρου να ακολουθεί με 26 σε 12 και τον ΠΑΟΚ με 25 σε 13, ενώ τετράδα συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός που έχει 22 σε 11 παιχνίδια.

Σε απλά ελληνικά θα πρέπει οι Πειραιώτες να «αυτοκτονήσουν» (και χωρίς εισαγωγικά) στην δεύτερη φάση για να μην μπορέσουν να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως στην δεύτερη φάση οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα, κουβαλώντας τους βαθμούς που μάζεψαν στην πρώτη.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη επί του Φοίνικα στη Σύρο, έδειξε και σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Οι Θεσσαλονικείς κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους, προηγήθηκαν με 2-1, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μια νίκη που ίσως θα έδινε και ένα ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αν και πάλι ο Ολυμπιακός θα ήταν το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο.

Όμορφο βόλεϊ που χάρηκαν όλοι

Πριν πάμε ξεχωριστά στα σετ, αξίζει μια αναφορά στο συνολικό θέαμα. Σήμερα στο Ρέντη είδαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ένα ωραίο βόλεϊ με όμορφες φάσεις και μεγάλο σασπένς ειδικά στο τάι μπρέικ. Ένα βόλεϊ που χάρηκε ο κόσμος που είδε το ντέρμπι από την τηλεόραση, με τις; δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Στο πρώτο σετ υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Με τους Φρομ και Έγκλεσκαλνς ασταμάτητους οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν με περίπατο το 1-0, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να φτάσει μόλις στους 16 πόντους. Ένας ΠΑΟΚ που μπήκε στο ματς σαν το μυαλό του να ήταν στη νίκη επί του Φοίνικα λίγες μέρες πριν.

Με Σωτηρίου, ανεβασμένο μπλοκ και διάθεση έκανε το 2-1 ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο σετ και συγκεκριμένα στο 5-4, ο Ματιάσεβιτς έβαλε στη θέση του Εβάντρο τον Σωτηρίου και ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Οι «ασπρόμαυροι» ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν σχετικά άνετα όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά να πάρουν και το προβάδισμα με 2-1. Στο διάστημα αυτό, εκτός από τον έμπειρο Έλληνα ακραίο, συμβολή είχε σε μεγάλο βαθμό και ο Άγκανιτς, ενώ συνολικά ο ΠΑΟΚ έδειξε ανεβασμένος σε υποδοχή και μπλοκ.

Δεν τα παράτησε ο Ολυμπιακός και έκανε το 2-2

Στο τέταρτο σετ είχαμε μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 17-17. Στο σημείο εκείνο ένας άσος του Στιβαχτή, μια λάθος επίθεση του Κουμεντάκη, μια επίθεση του Μιγιαΐλοβιτς και ένα μπλοκ του Ανδρεάδη έκαναν το 21-17 και έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κάνουν το 2-2 και να στείλουν το ντέρμπι στο τάι μπρέικ.

Τεράστια μάχη στο τάι μπρέικ

Και έτσι φτάσαμε στο πέμπτο σετ που ήταν συνολικά εξαιρετικό. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως ήταν έτοιμοι για την ανατροπή και προηγήθηκαν με 5-2, ένα προβάδισμα τριών πόντων που με δεδομένο πως τ συγκεκριμένο σετ λήγει στους 15 έδειχνε μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο από την πλευρά του όχι απλά αντέδρασε, αλλά μετά το 6-3 με ένα σερί 4-0 πέρασε μπροστά με 6-7 και 9-11 με μπλοκ του Βαν ντε Ντρις. Μια επίθεση και ένα μπλοκ του Έγκλεσκαλνς έφεραν το ντέρμπι στα ίσια με τον ΠΑΟΚ αρχικά και τον Ολυμπιακό στην συνέχεια να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το ματς μπολ στο 13-14 και 15-14 αντίστοιχα. Έτσι φτάσαμε στο 15-15 με τους δύο καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού να καθαρίζουν το ματς. Συγκεκριμένα αρχικά ο Έγκλεσκαλνς και μετά ο Μιγιαΐλοβιτς με δύο επιθέσεις διαμόρφωσαν το 17-15 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Έγκλεσκαλνς που σταμάτησε στους 25 πόντους, με τον Μιγιαΐλοβιτς να ακολουθεί με 19, τον Φρομ με 17 και τον Όκολιτς με 10. Για τους ηττημένους ο Κουμεντάκης είχε 23, ο Βαν ντε Ντρις 19, ο Άγκανιτς 13 και ο Σωτηρίου 10.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Τόλιος, Νικάκης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 65 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 6 άσσους, 58 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (25-16, 21-25, 20-25, 25-21, 17-15) σε 137'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 17 (16/38 επ., 1 άσσος, 42% υπ. - 27% άριστες), Στιβαχτής 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 19 (17/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 31% υπ. - 23% άριστες), Ανδρεάδης 9 (4/7 επ., 5 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 25 (20/44 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Όκολιτς 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 55% υπ. - 41% άριστες), Νικολάκης 1 (1/1 επ.), Βουλκίδης, Ριζόπουλος (75% υπ. - 50% άριστες), Εφραιμίδης.

Π.Α.Ο.Κ. (Νίκολα Ματιάσεβιτς): Τερζής 1 (1/1 επ.), Άγκανιτς 13 (9/16 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 23 (20/37 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 33% άριστες), Τακουρίδης 5 (1/5 επ., 4 μπλοκ), Εβάντρο 4 (4/6 επ., 38% υπ. - 19% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 19 (16/50 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 70% υπ. - 30% άριστες), Παπαλεξίου, Πριγέν, Σωτηρίου 10 (7/16 επ., 3 μπλοκ, 38% υπ. - 27% άριστες), Κανέλλος, Καπετανίδης, Μπούτος.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μετά την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα βγάλαμε την ψυχή του πρωταθλητή. Δείξαμε ότι είμαστε Ολυμπιακός και παρότι έχουμε περάσει, τον τελευταίο μήνα πάρα πολύ δύσκολα, την τελευταία εβδομάδα, τρία παιχνίδια με μετακίνηση, καταφέραμε απέναντι στον καλύτερο ΠΑΟΚ της χρονιάς, να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια τεράστια νίκη. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τους αθλητές μας. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ στο κομμάτι του σερβίς του. Στην υποδοχή δεν ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε πολλά λάθη. Όσο περνούσε η ώρα, οι δυνάμεις μας έπεφταν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά λάθη, εύκολα λάθη από την πλευρά μας. Αυτό έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος αυτό που μέτρησε, ήταν το θέλω μας και βγάλαμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε το παιχνίδι. Όπως είχα από πριν, περίμενα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, γιατί ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση και παίζει αρκετά καλά. Περίμενα να έχουμε αυτά τα πάνω κάτω, τα οποία είναι πολύ φυσιολογικά για εμάς, μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Στο τέλος αυτό που μέτρησε ήταν το καθαρό μυαλό και η ψυχή του πρωταθλητή».

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Χέρμαν Έγκλεσκαλνς δήλωσε: «Ηταν πολύ δύσκολο για την ομάδα μου να επανέλθουμε σε υψηλό επίπεδο για να παίξουμε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλαμε τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση μου στον Ολυμπιακό αλλά σημασία έχει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που είναι και ο μεγάλος μας στόχος μας».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Ο ΠΑΟΚ μας έβαλε δύσκολα, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά τα καταφέραμε. Επιστρέψαμε μετά τον κορονοϊό και σε έξι ημέρες παίξαμε τρία ματς και τα καταφέραμε. Το σημερινό ματς ήταν και πιο δύσκολο. Πιστέψαμε πως μπορούμε να το πάρυμε ακόμα και όταν χάναμε. Δείξαμε αντοχές και ανωτερότητα στην πίεση. Αυτή η νίκη μας έδωσε πλεονέκτημα για τον τίτλο».

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπρμ Βαν ντε Ντρις είπε: «Δε μετράνε οι καλές εμφανίσεις αλλά οι νίκες. Μπρούσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά όταν έπρεπε στο 4ο και στο 5ο σετ δεν είχαμε τους αυτοτοματισμούς που χρειάζονταν. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για τον τίτλο μετά από αυτή τη νίκη αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε στη β΄ φάση για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ Σωτήρης Σωτηρίου είπε: «Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη με 3-1 σετ αλλά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, αλλά και στην ομάδα μου. Μακάρι να γίνουν το κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Θα παλέψουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα