Παναθηναϊκός: Κέρδισε ΠΑΟΚ και προβλήματα και θα το παλέψει για το θαύμα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Κέρδισε ΠΑΟΚ και προβλήματα και θα το παλέψει για το θαύμα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε στο Παλατάκι να κερδίσει ΠΑΟΚ και προβλήματα και δείχνει έτοιμος να το παλέψει για το θαύμα και όπου βγει.

Η αλήθεια είναι πως μετά τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, το ντέρμπι στο κλειστό της Πυλαίας δεν θα λέγαμε πως είχε και τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, από την στιγμή που τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν μείνει πίσω. Οι... πράσινοι είναι στην 2η θέση με 22 βαθμούς αλλά σε 11 ματς, με τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος με 28 αλλά σε 10, τον Φοίνικα να είναι 3ος με 19 σε 8 και τον ΠΑΟΚ 4ος με 17 επίσης σε 8 παιχνίδια. Με δεδομένο το ότι φέτος δεν έχουμε playoffs, αλλά δεύτερη φάση στην οποία οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα κουβαλάνε την βαθμολογία της 1ης, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για «τριφύλλι» και «δικέφαλο του βορρά».

Μετά το χθεσινό παιχνίδι τα πράγματα έγινα ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα που πλέον δεν έχει κανένα περιθώριο για ήττα, έχοντας μάλιστα να παίξει εκτός έδρας και με Φοίνικα (ένα από αυτά που έχουν αναβληθεί) και με Ολυμπιακό (δεν θα γίνει την Τετάρτη καθώς αναβλήθηκε και αυτό λόγω κορονοϊού). Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για κάτι παραπάνω από θαύμα, από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να πάρουν παρά μόλις έναν πόντο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το τέταρτο σετ μάλιστα είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τους «ασπρόμαυρους» και ειδικά από το σημείο που ενώ είναι πίσω στο σκορ με 6, μειώνουν στον πόντο και μετά εξαφανίζονται από το ματς όχι μόνο στο συγκεκριμένο, αλλά και στο τάι μπρέικ που ακολούθησε. Ένα απίστευτο μπλακ άουτ που έδειχνε ομάδα που πλέον συμβιβάστηκε με το γεγονός πως φέτος δεν μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε αντίδραση, δεν υπήρξε προσπάθεια, δεν υπήρξε τίποτα.

Αυτό από την άλλη το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός. Και οι «πράσινοι» είχαν το δικό τους κενό διάστημα στο ματς, όταν μετά το 0-1, δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στο εξαιρετικό σερβίς των γηπεδούχων, με συνέπεια να βρεθούν πίσω με 2-1. Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν για τους πρωταθλητές όταν το 6-12 του τέταρτου έγινε 11-12 και 15-16. Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξε αντίδραση που λίγοι θα περίμεναν. Άρχισε η πίεση στο σερβίς, δυνάμωσε το μπλοκ, έγιναν πιο ορθολογικές οι επιθέσεις και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Το 2-3 ουσιαστικά δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ικανοποιημένο, αλλά οι νικητές μπορούν να νιώθουν πως αξίζει να το παλέψουν όσο μπορούν για το θαύμα. Και θα όντως μιλάμε για θαύμα γιατί το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» παίζουν με σοβαρά προβλήματα. Οι Ρανγκέλ και Τσάτσιτς έχουν χάσει τις περισσότερες προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων στα γόνατα και υπάρχουν παιχνίδια που σφίγγουν όσο δεν πάει άλλο τα δόντια. Ο Ράπτης από την άλλη σιγά-σιγά ξεπερνάει το θέμα με τον ώμο που τον άφησε πίσω, ενώ τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν βοηθάνε, όπως και τις περισσότερες ομάδες άλλωστε.

Δεν είναι τυχαίο πως η χθεσινή αντίδραση μετά το 2-1 υπήρξε γιατί λόγω κρουσμάτων στον Φίλιππο Βέροιας οι «πράσινοι» δεν έδωσαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα και είχαν την δύναμη να κάνουν την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός έχει μικρότερο μπάτζετ από τις υπόλοιπες τρεις διεκδικήτριες και μικρότερο ρόστερ και αυτό με τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα είναι πρόβλημα. Πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί αν ο Καναδός ακραίος Τζέισον ΝτεΡόκο δεν είχε φοβηθεί τον κορονοϊό και δεν είχε πει όχι στην πρόταση του «τριφυλλιού» λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου (ο Χαντ και να φορούσε τη φανέλα με το τριφύλλι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε όχι να κάνει την διαφορά, αλλά ούτε καν να βοηθήσει).

Με τα αν όμως δουλειά δεν γίνεται. Οι «πράσινοι» χθες ουσιαστικά το μόνο που κατάφεραν είναι το να συνεχίσουν να έχουν λίγες ελπίδες που για να τις κρατήσουν θα πρέπει αρχικά να κερδίσουν Ολυμπιακό και Φοίνικα στον Άγιο Θωμά και να μην την πατήσουν και πάλι από κάποιον άλλον Μίλωνα (η ομάδα της Νέας Σμύρνης τους έχει στοιχίσει 4 υπερπολύτιμους πόντους που είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσουν οι άλλοι δύο μονομάχοι). Μόνο έτσι θα μπορούν να πάνε με αξιώσεις στην δεύτερη φάση όπου και εκεί θα είναι αουτσάιντερ.

Σε αντίθετη περίπτωση θα δούμε την μάχη που φαίνεται πως θα δούμε. Αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Σύρου. Μια μάχη των δύο καλύτερων έως τώρα ομάδων, με τα πιο δυνατά ρόστερ που χωρίς αμφιβολία παίζουν και το πιο όμορφο βόλεϊ. Μια μάχη που μακάρι να είχαμε playoffs για να τους δούμε να παίζουν όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται και να χαρούμε βόλεϊ, αλλά ο τρόπος διεξαγωγής είναι γνωστός και κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα.

ΥΓ: Για τον Παναθηναϊκό σημασία πάνω από όλα έχει η συνέχεια και αυτό θέλουν στην ομάδα. Το τμήμα αυτό πέρασε πάρα πολλά, βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή, φτιάχτηκε από το μηδέν και το σημαντικό είναι να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους και ας μην τους κατακτά.

ΥΓ1: Πραγματικά δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ο Πριγιέ είναι καλύτερος του Ντεσποτόφσκι, καθώς τον Γάλλο δεν τον γνωρίζω, από την στιγμή που μιλάμε και για έναν πασαδόρο που έπαιζε κυρίως ως δεύτερος. Αυτό πάντως που φάνηκε από την πρώτη στιγμή της αλλαγής, είναι πως ο Σκοπιανός έβρισκε πολύ καλύτερα τον Βαν ντε Ντρις που είναι και ο μεγάλο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ, από ό,τι ο Πριγιέ.

ΥΓ2: Μακάρι να ξεπεράσουν όλες οι ομάδες τα θέματα με τον κορονοϊό, αλλά βλέποντας όλα αυτά τα κρούσματα δεν γίνεται να μην σταθείς στο ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο λάθος να υπάρχουν δύο αγωνιστικές την εβδομάδα, αλλά οι ομάδες να κάνουν μόνο ένα τεστ. Ένα σημαντικό λάθος που θα έπρεπε να είχε λυθεί με επανεξέταση του πρωτοκόλλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...