Εθνικός Κοζάνης σε ΕΣΑΠ: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

Gazzetta team
Εθνικός Κοζάνης σε ΕΣΑΠ: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

bet365

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Κοζάνης επιτέθηκε στην ΕΣΑΠ και την απίστευτη ολιγωρία της αναφορικά με την χορήγηση της wild card την στιγμή που μία μετά την άλλη οι ομάδες αποχωρούν από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού Κοζάνης έχει ως εξής: «Η ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ θεωρεί υποχρέωση της και οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο του βολλευ και όχι μόνο, σχετικά με τo αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος μας στην ΕΣΑΠ για την wild card.

Μετά από πολύμηνη αναμονή και πολλές προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα της πόλης μας , για να καλύψει τυχόν ενδεχόμενη κενή θέση που μπορεί να προέκυπτε στο επόμενο πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ (κάτι που λίγο-πολύ το θεωρούσαμε όλοι μας πολύ πιθανό εδώ και καιρό) δεν έλαβε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση.

Η ΕΣΑΠ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και πάρα τις όποιες (έστω και καθυστερημένες) συνεδριάσεις της, μας έδειξε με την στάση της ότι ποτέ δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν της , την αίτηση μας για wild Card την οποία και καταθέσαμε αρκετά έγκαιρα και έχει βέβαια ασφαλώς πρωτοκολληθεί στην ΕΣΑΠ (ως η μοναδική ως σήμερα επίσημη αίτηση wild card που έχει κατατεθεί).

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, έναν μόλις μήνα πριν την....έναρξη του επόμενου Πρωταθλήματος, η ομάδας της ΑΕΚ είναι οριστικά εκτός λίγκας, ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ αναστέλλει την λειτουργία του και η ιστορική αλλά και συνάμα συνονόματη μας , ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κάνει τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες μήπως και αγωνιστεί έστω και την ύστατη στιγμή, με τις οποίες πιθανότητες όμως να μην δείχνουν να είναι με το μέρος της!

Πρωτάθλημα λοιπόν προ των πυλών με οκτώ (8) μόλις ομάδες διαθέσιμες να συμμετάσχουν και άλλη μια ευκαιρία ένταξης της wild card στο πρωτάθλημα πηγαίνει στον...ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ενεργοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη WILD CARD, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου αλλά και στην Ελληνική BASKETLEAGUE με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προ λίγων ημερών, WILD CARD που δόθηκε από τον ΕΣΑΚΕ στην ΛΑΡΙΣΑ για την Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του μπάσκετ προκειμένου να συμπληρωθεί η κατηγορία με 14 ομάδες.

Δωθήσας λοιπόν της ευκαιρίας θα θέλαμε να εξιστορήσουμε τα γεγονότα:

Στις 12 Απριλίου κατατέθηκε το αίτημα μας για WILD CARD.

Η απάντηση της ΕΣΑΠ ήταν : «ότι θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ της Λίγκας , με την επισήμανση όμως ότι είναι ειλημμένη απόφαση της λίγκας, οι ομάδες να μειωθούν στις 10 (από τις 11 που ήταν μέχρι σήμερα) για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα».

Το περιβόητο βέβαια επόμενο Δ.Σ της Λίγκας που έγινε μετά από δυόμιση μήνες από την κατάθεση του αιτήματος μας (περίπου στα τέλη Ιουνίου) η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν από τα ΜΜΕ (και όχι από την ΕΣΑΠ) ότι απλά συζητήθηκε το πιθανόν ενδεχόμενο ΝΑ ΔΟΘΕΙ WILD CARD κάπου, κάπως, κάποτε, (να υποθέσουμε κάτι σαν σε καφενειακη συζήτηση για να ακριβολογούμε).

Στις 12 Ιουλίου που ξανά συνεδρίασε για 2η φορά η ΕΣΑΠ , το θέμα της Wild card ούτε καν που συζητήθηκε , έστω και για την περίπτωση (που ήταν κάτι περισσότερο από πιθανή) που κάποιο η κάποια από τα ΤΑΑ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και δεν καταφέρουν να αδειοδοτηθούν (κάτι που ήταν πλέον κάτι παραπάνω από ορατό ) να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της συμπλήρωσης της κενής θέσης από την ομάδα μας. Ακόμη και μετά την... 3η καλοκαιρινή συνεδρίαση στις 5 Αυγούστου που υπήρχε μια ακόμη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα, και να βρεθεί λύση στον ορατό φόβο να μην συμπληρώνονται ούτε καν οι 10 ομάδες , δεν δόθηκε η παραμικρή σημασία από την ηγεσία της Λιγκάς.

Πάρα τις όποιες επικοινωνίες από όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού μας (Δήμαρχο, βουλευτές, Περιφερειάρχη) προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ , δηλώνοντας του όλοι τους ,ότι βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια του συλλόγου μας , ότι το όλο εγχείρημα χαίρει της υποστήριξης όλων και είμαστε πανέτοιμοι να αποδεχτούμε την συμμετοχή μας στην VOLLEYLEAGUE , με έδρα ένα γήπεδο κόσμημα που φιλοξένησε ουκ ολίγες φορες την Εθνική μας ομάδας, έχουμε αγνοηθεί επιδεικτικά!!!!

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!

Υ.Γ. εμείς πάντως είμαστε ακόμη εδώ και ακόμη περιμένουμε!!!!

Παναγιώτης Μεϊχανετζιδης

Για το Δ.Σ του

ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα