Δούκας - Παναθηναϊκός Α.Ο.: «Στόχος το ποδοσφαιρκό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμα το 2026»

Δούκας - Παναθηναϊκός Α.Ο.: «Στόχος το ποδοσφαιρκό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμα το 2026»

Δούκας - Παναθηναϊκός Α.Ο.: «Στόχος το ποδοσφαιρκό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμα το 2026»

bet365

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ξεκαθάρισαν τον στόχο που έχουν θέσει να έχουν ολοκληρωθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις μέχρι το 2026.

Με το μήνυμα «Επιτέλους ξεκινάμε» ξεκίνησε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Δήμου Αθηναίων και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με στόχο να ενημερωθούν όλοι αναφορικά με τον πρόοδο του έργου της Διπλής Ανάπλασης. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Π.Α.Ο., Παναγιώτης Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βρανόπουλος, ενώ την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο Γιάννης Παναγιωτίδης (υπεύθυνος για το προτζεκτ της Διπλής Ανάπλασης) και ο υπεύθυνος Τύπου, Σταμάτης Γαρρής.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, Παναγιώτης Μαλακατές λέγοντας «Επιτέλους ξεκινάμε» και τονίζοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα γινόντουσαν διάφορες διεργασίες, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή μέρα και να μπορούμε να πούμε ότι οι εργασίες εκεί έχουν ξεκινήσει.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας που τόνισε κι αυτός από την πλευρά του πως οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την Διπλή Αναπλάση, αρχικά εκείνες για την απορρύπανση του χώρου, ώστε να ετοιμαστεί το έδαφος για το κυρίως μέρος του έργου.

Ανέφερε την υπογραφή για την απόφαση των επιπλέων περίπου 7 εκατ. ευρώ για την απορρύπανση του χώρου και σύντομα θα μπει εκεί η ανάδοχος εταιρεία. Ήδη συνεργεία του Δήμου βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να παραδώσουν τον χώρο σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται.

Όσον αφορά την οικονομική άδεια του έργου, αυτή βρίσκεται σε στάδιο προέγκρισης. Υπολογίζουμε πριν το καλοκαίρι να υπάρχει και η κανονική έγκριση της άδειας. Μίλησε και για τις απαλλοτροιώσεις ή καλύτερα τις απευθείας αγορές. Υπάρχουν αρκετά οικόπεδα που πρέπει να αγοραστούν από τον Δήμο, ωστόσο σημείο που θα ανεγερθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι πρόδρομες εργασίες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Τέλος αναφέρθηκε και στα συνοδά έργα.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου όπου απαντούσαν τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που μίλησε για τις χρηματοδοτήσεις, τα χρονοδιαγράμματα, αλλά τον μεγάλο «εχθρό» του έργου που είναι ο χρόνος. όσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, που αναφέρθηκε φυσικά και στις επιστολές των μελών του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την οικονομική άδεια και το πόσο θωρακισμένο είναι το έργο, αλλά και το τι θα συμβεί αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα:

Δούκας: «Το έργο είναι πολύπλοκο. Έχει ήδη γίνει νομοθετική ρύθμιση για τις θέσεις πάρκινγκ. Θα χρειαστούν κι άλλες, για τις οποίες δουλεύουμε εντατικά. Είμαστε σε φάση που έχουμε εξειδίκευση τι χρειαζόμαστε και βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν μπάζα, αυτό τον ''σκόπελο'' τον ξεπεράσε, παρ' ότι χρειάστηκαν παραπάνω χρήματα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον και θα διαχειριστούμε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Το βασικό ποσό που είναι κοντά στα 240 εκατ. ευρώ είναι εδώ και αυτό είναι το βασικό».

Για το βασικό εμπόδιο:

Δούκας: «Ο χρόνος. Είναι πάρα πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν. Πολλά συνεργεία που πρέπει να συνεργαστούν. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν στους χρόνους που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Πρέπει να κάνουμε σπριντ σε μαραθώνιο».

Για τα χρονοδιαγράμματα των έργων:

Μαλακατές: «Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έχει εγκριθεί η αρχική μελέτη. Είναι λογικό ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν αυτές περίπου ταυτόχρονα με το γήπεδο του ποδοσφαίρου, δηλαδή περίπου το 2026, για να μην μένουν σε αχρησία».

Δούκας; «Ο κύριος στόχος είναι τα γήπεδα να είναι έτοιμα το 2026».

Για το αν είναι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση:

Δούκας: «Δεν υπήρχε χρηματοδότηση για την απορρύπανση. Αν ήταν εξασφαλισμένη δεν θα χρειαζόταν επιπλέον δουλειά για να βρούμε 4+6 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν. Ακριβώς λόγω αυτής της προσπάθειας θα μπει η κοινοπραξία άμεσα στον χώρο του γηπέδου. Θα μας διευκόλυναν όλα αυτά να ήταν έτοιμα όταν έπρεπε. Το έργο δεν πρέπει να χάνει ούτε μέρα».

Για το πότε ξεκινάει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου:

Δούκας: «Η κοινοπραξία για το έργο αυτό μπαίνει τις επόμενες μέρες και αυτό είναι το σημαντικό. Για να μην χάσουμε ούτε μία μέρα είναι ήδη συνεργείο του Δήμου εκεί και κάνει μια σειρά από προπαρασκευαστικές εργασίες καθαρισμού».

Για την ενδεχόμενη εύρεση αρχαίων:

Δούκας: «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Ελπίζουμε να μην έχουμε τέτοια απρόοπτα. Έχει σκαφτεί ξανά το σημείο, οπότε δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη».

Για τις επιστολές των μελών του Ερασιτέχνη και την άδεια της κατεδάφισης της Λεωφόρου:

Μαλακατές:«Σέβομαι όσους διαφορετική άποψη για το γηπεδικό, Η αντιπαράθεση είναι συγκεκριμένη. Γι' αυτό ανακοινώσαμε πως θα γίνει και ανοιχτή συζήτηση. Η άδεια θα εκδοθεί και θα είναι μη εκτελεστή μέχρι να παραδοθούν όλα τα έργα. Τότε μόνο η Λεωφόρος θα κατεδαφιστεί. Δεν υπάρχει κάποιος να μην γίνουν όλα αυτά».

Για τα χρονοδιαγράμματα για την υπόλοιπη ανάπλαση:

Δούκας: «Είναι δεσμευτικά και για την υπόλοιπη, γιατί αλλιώς θα χαθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βρισκόμαστε κοντά στην δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι καταλύτης στις εξελίξεις γι' αυτό. Είναι ένα σπουδαίο έργο για την Αθήνα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα