Πανταλέων: «To DNA της ομάδας επιτάσσει τίτλους»

Πανταλέων: «To DNA της ομάδας επιτάσσει τίτλους»

Newsroom
Πανταλέων: «To DNA της ομάδας επιτάσσει τίτλους»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων, αναφέρθηκε στην ξέφρενη πορεία της ομάδας σε άνδρες και γυναίκες.

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι πρωταθλητής χειμώνα σε άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα, ο σύλλογος συνεχίζει και στην Ευρώπη όπου κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής. Οι νίκες στα τελευταία ντέρμπι κορυφής (με ΠΑΟΚ στις γυναίκες και Ολυμπιακό στους άνδρες) έχει φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, με τον Σωτήρη Πανταλέων να τονίζει πως ο σύλλογος είναι… καταδικασμένος να διεκδικήσει τίτλους.

«Στη φετινή ομάδα έχουμε λύσεις από τον πάγκο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες. Τώρα έχουμε τρεις ακραίους πολύ υψηλού επιπέδου, που είναι στην Εθνική. Επίσης ο Μπάσης μπήκε στο δεύτερο σετ και έδωσε βοήθεια στο σέρβις» ανέφερε αρχικά στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανδρική ομάδα.

«Είχαμε αρχίσει από πολύ νωρίς τον σχεδιασμό των ομάδων. Είναι σημαντικό ότι είμαστε πρωταθλητές χειμώνα, αλλά είναι ένας τίτλος δημοσιογραφικός. Οι τίτλοι κρίνονται αργότερα. Ο κ. Ανδρεόπουλος που εκτός από καλός προπονητής βλέπει και μπροστά, στόχος σίγουρα είναι οι τίτλοι αφού το επιτάσσει και το DNA της ομάδας, αλλά και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είμαστε άνθρωποι του καθήκοντος, να δουλεύουμε εκεί και να αγωνιζόμαστε πρωί-βράδυ για τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με τις δυνατότητες του συλλόγου, θα έχουμε και τις ανάλογες ομάδες. Όμως το σημαντικό είναι να δουλεύουμε με όσα μέσα έχουμε για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας» συνέχισε.

Πανταλέων: «Πρωταθλητισμό και στις γυναίκες»

Ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» που πλέον εμπλέκεται διοικητικά με τον σύλλογο, πρόσθεσε πως και η πορεία των γυναικών είναι εξαιρετική και θέλει να επιστρέψει το τμήμα στους τίτλους.

«Ο στόχος είναι να επανέλθει ο Παναθηναϊκός σε τροχιά πρωταθλητισμού. Έχουμε περιθώριο σε όλες τις ομάδες μας να πάμε ακόμη καλύτερα, γιατί έχουμε τους προπονητές και τους ανθρώπους που θα μας οδηγήσουν εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν λέμε σε έναν αθλητή να έρθει στον Παναθηναϊκό, είτε είναι ξένος είτε Έλληνας, αυτό που ξέρουν και οι ίδιοι οι αθλητές, επειδή βρισκόμαστε σε έναν καθαρά επαγγελματικό κόσμο, το συναισθηματικό κομμάτι σε αυτόν τον σύλλογο είναι τόσο έντονο που δεν το ζούνε σε άλλες ομάδες. Αν κάνεις επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό, αποκτάς ένα σπίτι και μια οικογένεια που σε ακολουθεί για μια ζωή. Κι αυτό το έχουμε δει σε όλα τα αθλήματα. Ειδικά φέτος είναι τρομερή η ανταπόκριση του κόσμου, ακόμη και στο εξωτερικό. Το δέσιμο με τον κόσμο είναι κάτι απίστευτο» πρόσθεσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου που σημείωσε πως η «Θύρα 13 κράτησε ζωντανή την ομάδα, σε δύσκολα, αλλά περήφανα χρόνια. Το χρέος που ήταν μεγάλο αγκάθι σχεδόν εξαφανίστηκε και αυτό είναι ένα παράδειγμα της δυναμικής του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος δεν έχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, αλλά έβγαλε από την πλάτη του ένα δυσθεώρητο χρέος και μόλις το έκανε έγινε πρωταγωνιστής παντού. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος και τι μπορεί να κάνει όταν είναι ενωμένος».

Πανταλέων: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να επενδύσει πάνω στον Γιοβάνοβιτς»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική ομάδα λέγοντας πως πρέπει να στηριχθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Έχουμε μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά η ομάδα έχει επενδύσει σε έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσει να επενδύει πάνω στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τις λίγες ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχω» ανέφερε.

@Photo credits: eurokinissi
 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα