Κράτησε την υποδοχή ο Παναθηναϊκός και νίκησε άνετα στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Κράτησε την υποδοχή ο Παναθηναϊκός και νίκησε άνετα στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Volley League με τον Ολυμπιακό, με τον Φώτη Καρακούση να γράφει για την μεγάλη διαφορά στην υποδοχή που έκρινε το ματς και έδωσε το τρίποντο στις «πράσινες».

Η αλήθεια είναι πως στο ντέρμπι της Volley League Γυναικών περιμέναμε να δούμε μεγαλύτερη κόντρα, από την στιγμή που οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι μαζί βέβαια και με τον ΠΑΟΚ, οι ομάδες που θεωρητικά πάντα, θα διεκδικήσουν τους εγχώριους τίτλους. Ένα ντέρμπι που ωστόσο δεν είδαμε σε καμία περίπτωση στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με τις «πράσινες» να κάνουν περίπατο επικρατώντας άνετα των «ερυθρολεύκων» με 3-0.

Και όταν λέμε περίπατο δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί, καθώς μιλάμε για ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον αντίπαλό του και δεν έφτασε σε κάποιο σετ πάνω από τους 20 πόντους. Το θέμα είναι γιατί υπήρξε αυτή η μεγάλη αγωνιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όπως πολλές φορές έχω γράψει, το βόλεϊ είναι απλό άθλημα και όλα ξεκινάνε από το σερβίς και την υποδοχή. Φυσικά χρειάζονται και η επίθεση και το μπλοκ και η άμυνα, όλα χρειάζονται για την ακρίβεια, αλλά η αρχή είναι το σερβίς και η υποδοχή.

Όποια ομάδα πιέσει τον αντίπαλο από την τελική γραμμή και με την σειρά της κρατήσει την υποδοχή, έχει μεγαλύτερη τύχη, όταν βέβαια μιλάμε για δύο ισάξιους αντιπάλους. Και χθες στον Άγιο Θωμά ο Παναθηναϊκός πολύ καλύτερος σε αυτούς τους δύο κομβικότατους τομείς και έτσι έφτασε στο άνετο 3-0.

Το ξέρω πως βλέποντας τους πόντους πολλοί θα είναι αυτοί που θα πουν πως το ντέρμπι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην φοβερή εμφάνιση της Ανθούλη που είχε 24 πόντους με το εξαιρετικό 65% στην επίθεση. Φυσικά και η νεαρή διαγώνια έκανε μεγάλο ματς και φυσικά ισχύει πως αν είναι στην μέρα της δύσκολα μπορεί να την σταματήσει κάποιος. Για να μπορέσει όμως η Ανθούλη, η Μέντιτς (62%) και η Ανάε (56%) να έχουν τέτοια ποσοστά, χρειάστηκε να κάνει ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι η Πέννυ Ρόγκα.

Η λίμπερο του «τριφυλλιού» είχε 50% στην υποδοχή, έβγαλε άμυνες, ενώ «ανάγκασε» τις «ερυθρόλευκες» να μην την σημαδεύουν, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των Ανάε και Γκρόθες που επίσης τα πήγαν πολύ καλά στην υποδοχή. Και το έκαναν κόντρα σε μια ομάδα που όπως έδειξε και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ είναι δυνατή στο σερβίς. Οι Πειραιώτισσες κόντρα στην Ένωση είχαν 14 άσους και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μόλις 3.

Επίσης ο Ολυμπιακός έχει όπως έδειξε και στα φιλικά και στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τις «κιτρινόμαυρες» μεγάλο όπλο το μπλοκ. Κόντρα στην ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έκανε 15 μπλοκ, κόντρα στις «πράσινες» μόλις 5. Η μεγάλη διαφορά είχε να κάνει με την υποδοχή του «τριφυλλιού» που έδωσε την ευκαιρία στην Αθηνά Παπαφωτίου να μοιράσει εξαιρετικά το παιχνίδι. Το βόλεϊ είναι μια αλυσίδα. Αρχίζει με το σερβίς, μετά υποδοχή, πάσα και επίθεση.

Στο ντέρμπι του Σαββάτου η αλυσίδα του Παναθηναϊκού είχε όλα τα κομμάτια της ενωμένα, ενώ αυτή του Ολυμπιακού όχι, κάτι που φάνηκε στο γήπεδο και είδαμε αυτό το εύκολο 3-0. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα για την συνέχεια, αλλά εκτός από την ψυχολογία που πήραν οι «πράσινες», έδειξε πως οι «ερυθρόλευκες» θα πρέπει να λύσουν άμεσα το θέμα της υποδοχής.

ΥΓ: Προσωπικά από το καλοκαίρι έλεγα πως η Αντωνακάκη θα «κερδίσει» στην κούρσα του βασικού λίμπερο την Κοσμά και αν η μικρή συνεχίσει έτσι, δύσκολα δεν θα είναι σύντομα βασική στον Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Η Ανθούλη είναι ένα βολεϊκό φαινόμενο για την χώρα μας και αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, είναι σίγουρο πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη.

ΥΓ2: Για τους άνδρες θα γράψουμε αύριο. Αυτό που φάνηκε αρχικά από τα δύο ντέρμπι είναι πως Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, αλλά και ΠΑΟΚ είναι κοντά, ενώ ο Φοίνικας θέλει ακόμα δουλειά για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους άλλους τρεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...