Χωρίς πρωτάθλημα με κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ και νέα χρονιά με ενδιαφέρον!

Newsroom
Χωρίς πρωτάθλημα με κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ και νέα χρονιά με ενδιαφέρον!

bet365

Το 2021 δεν είχαμε πρωταθλητή στο γυναικείο βόλεϊ καθώς λόγω κορονοϊού δεν διεξήχθη πρωτάθλημα, με το Κύπελλο να το κατακτά ο ΠΑΟΚ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον η νέα Volley League με 5 ομάδες να είναι έτοιμες να κατακτήσουν τον τίτλο.

Το 2021 για το γυναικείο βόλεϊ θα λέγαμε πως μας αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα. Αρχικά στο πρώτο μισό της χρονιάς υπήρξε η απογοήτευση της οριστικής διακοπής λόγω κορονοϊού. Το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών δεν διεξήχθη και οι ομάδες που είχαν κάνει σημαντικές κινήσεις δεν μπόρεσαν να παίξουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Αυτό που διεκδίκησαν ήταν το Κύπελλο. Ένα Κύπελλο που για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυρες» επικράτησαν με 3-0 του ΑΟ Θήρας στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό της Ηλιούπολης και όπως αναφέραμε κατάφεραν να πάρουν όχι μόνο το πρώτο Κύπελλο, αλλά συνολικά τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Νέο πρωτάθλημα με τεράστιο ενδιαφέρον και πέντε ομάδες έτοιμες για τίτλο

Στο δεύτερο μισό του 2021 όμως θα λέγαμε πως έχουμε δει το γυναικείο βόλεϊ που θέλουμε. Το καλοκαίρι όλες οι ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στον πρώτο γύρο (συν 1 αγωνιστική), έχουμε παρακολουθήσει ένα πανέμορφο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια δεν το έχουμε παρακολουθήσει, καθώς οι ομάδες δεν μπόρεσαν να τα βρουν με την ΕΟΠΕ και αυτή με την σειρά της με την ΕΡΤ και δυστυχώς το καλύτερο πρωτάθλημα της δεκαετίας δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη, αλλά οι φίλοι του βόλεϊ βλέπουν τα ματς από το youtube μέσω live streaming.

Με την ελπίδα να βρεθεί λύση και να υπάρξει τηλεοπτική στέγη πάμε να δούμε τα όσα παρακολουθήσαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και δεύτερο μισό του έτους. Θα ξεκινήσουμε με το ότι 5 και γιατί όχι και 6 ομάδες δείχνουν ικανές για τον τίτλο. Μιλάμε για τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ και ΑΟ Θήρας.

Οι «πράσινες» είναι στην κορυφή 40 βαθμούς, 5 περισσότερους από τους 2ους ΠΑΟΚ και Άρη, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 33, την ΑΕΚ να έχει 30, την Θέτιδα Βούλας 29, τον ΑΟ Θήρας που έχει χάσει παιχνίδια λόγω κορονοϊού 22 και την Λαμία με 19. Αναφέρουμε αυτές τις ομάδες καθώς φέτος θα έχουμε playoffs στα οποία θα λάβουν μέρος οι 8 πρώτες στον βαθμολογικό πίνακα.

Φέτος είχαμε και εξόδους στην Ευρώπη για τις ομάδες μας μετά από χρόνια. Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τα playoffs του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους, ενώ στην συνέχεια αποκλείστηκε και από το CEV Cup από την Πόρτο ρίχνοντας πλέον το βάρος εντός συνόρων. Ο ΑΟ Θήρας ήταν θύμα του Covid με τις νησιώτισσες να επικρατούν στο πρώτο παιχνίδι της Ούντεγκεμ με 3-0, αλλά να μην ταξιδεύουν για τη ρεβάνς λόγω κρουσμάτων, έχοντας σχεδόν σίγουρη την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ που επίσης αγωνίστηκε στο CEV Cup πέρασε το εμπόδιο της Αστερίξ, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει αυτό της Άλμπα Μπλαζ μένοντας εκτός Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός στο Challenge Cup συνεχίζει έχοντας πάρει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης ξεπερνώντας το εμπόδιο της Οστάνδης και κόντρα στην Τενερίφη Λαγκούνα θα παλέψει για πρόκριση στους στα ημιτελικά. Όσον αφορά την Θέτιδα Βούλας, η Ιταλική Σκαντίσι ήταν εμπόδιο δεν γινόταν να περάσει και έτσι έμεινε εκτός Ευρώπης.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα