Διακόπηκε οριστικά το ΑΟ Θήρας – ΑΕΚ, νίκη με 3-0 οι «κιτρινόμαυρες»

Newsroom
Διακόπηκε οριστικά το ΑΟ Θήρας – ΑΕΚ, νίκη με 3-0 οι «κιτρινόμαυρες»

bet365

Τα προβλήματα του κορονοϊού δεν λένε να αφήσουν τον ΑΟ Θήρας, με τον αγώνα της ομάδας της Σαντορίνης με την ΑΕΚ να διακόπτεται καθώς έμεινε από παίκτριες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ: «Διακοπή στην αναμέτρηση του Α.Ο. Θήρας με την Α.Ε.Κ. για την 11η αγωνιστική της Volley League Γυναικών.

Η γηπεδούχος ομάδα δήλωσε έξι αθλήτριες στο φύλλο αγώνος και με το σκορ στο 2-0 στο πρώτο σετ, η κεντρική του Α.Ο. Θήρας Βασιλική Διάλλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και αφού ο ιατρός του αγώνα που την εξέτασε έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και μετά την παρεύλεση των τριών λεπτών που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιδιάς της F.I.V.B. αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του.

Λόγω του ότι η ομάδα του Α.Ο. Θήρας δεν είχε έξι διαθέσιμες αθλήτριες για να συνεχιστεί αγώνας, χαρακτηρίστηκε «ελλιπής» και σύμφωνα με τον κανονισμό παιδιάς της F.I.V.B. (άρθρο 17.1.2.) ο αγώνας κατοχυρώθηκε στην Α.Ε.Κ. με σκορ 3-0 και σετ 25-2, 25-0, 25-0».

Η ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας έχει ως εξής: «Ο Α.Ο. Θήρας σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω COVID-19, αλλά και τις συνθήκες αγωνιστικής απραξίας 11 ημερών, υπερέβαλε εαυτόν, προκειμένου να κατεβάσει την επιτρεπόμενη σύνθεση για να αγωνιστεί κανονικά σεβόμενη το όνομα και το κύρος των αθλητριών του, των αντιπάλων του, αλλά και του κοινού της Σαντορίνης που βρέθηκε στο ΔΑΠΠΟΣ.

Δυστυχώς όμως, στο 2-0 του α’ σετ μία αθλήτριά μας αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και η νίκη να κατοχυρωθεί με 0-3 (2-25, 0-25, 0-25) σετ υπέρ της ΑΕΚ.

Ο Α.Ο. Θήρας θέλει να εκφράσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η προτεραιότητα όλων παραμένει η υγεία των αθλητριών και των μελών της οικογένειας του συλλόγου. Κάτι που με αίσθημα ευθύνης έχει δείξει μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη, «θυσιάζοντας» μάλιστα μία διαφαινόμενη πρόκριση στις «16» κορυφαίες ομάδες του CEV Cup.

Το τελευταίο δεκαήμερο η ομάδα μας έχει επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα, μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καθημερινά οι αθλήτριες υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές, καρδιολογικές, Pcr).

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε διάγνωση επιβεβαιωμένου κρούσματος η διοίκηση, ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων δηλώνοντας τα χωρίς καμία καθυστέρηση ή δεύτερη σκέψη.

Γιατί πραγματικά, δεν μπορούμε ως Α.Ο. Θήρας, παρά την παραφιλολογία που ακούγεται, να διανοηθούμε ότι: κάποια ομάδα θα έκρυβε κρούσματα κορωνοϊού και θα διακινδύνευε όχι μόνο την υγεία των αθλητριών της, αλλά και πιθανή διασπορά του ιού, προκειμένου να πάρει ένα… ροζ φύλλο αγώνος!

Ουδείς επιτρέπεται να ρισκάρει με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητριών, διακινδυνεύοντας όχι απλά τραυματισμούς, αλλά και σοβαρότερα θέματα υγείας.

Και κάτι ακόμα… Πέραν των pcr και των τεστ covid, είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, σε όλες ανεξαιρέτως τις αθλήτριες, προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο και σε τι βαθμό επιβάρυνε ο ιός το οργανισμό τους και αν υπάρχουν περαιτέρω κίνδυνοι για την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας εφιστά την προσοχή στους αρμόδιους φορείς του αθλήματος και στις διοικήσεις των ομάδων, προκειμένου να διασφαλίζουν τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους για να προασπίσουν συνολικά την υγεία των αθλητριών τους. Παράλληλα όμως οι διοικήσεις των ομάδων θα πρέπει να έχουν και την ευθύνη της πιστής εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου και στους αγωνιστικούς χώρους, με αυστηρούς ελέγχους πιστοποιητικών, χρήση μάσκας και άλλων μέτρων, ώστε οι ομάδες να δίνουν τους αγώνες τους υπό ασφαλείς συνθήκες και όχι υπό τον φόβο της υγείας τους από πιθανή διασπορά του κορωνοϊού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα