ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι «δικεφάλων» χωρίς φαβορί

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι «δικεφάλων» χωρίς φαβορί

bet365

Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κλείνουν τα ημιτελικά στο Final-4 Κυπέλλου Γυναικών (21:30), με τις Μαριαλένα Αρτακιανού και Ιωάννα Πολυνοπούλου να μιλάνε στο Gazzetta για την μεγάλη αναμέτρηση. ΑΡΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Το μεγάλο παιχνίδι στα ημιτελικά του Final-4 Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί στην φιλόξενη πόλη της Άρτας, είναι χωρίς αμφιβολία το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Η «μάχη» των «δικεφάλων» που και οι δύο έχουν κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στην 2η και 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Δύο ομάδες που δεν έχουν απλά ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά θα παλέψουν και για το νταμπλ, έχοντας πολλές πιθανότητες να το κατακτήσουν. Η Ένωση θα βρεθεί στο 4ο Final 4 της ιστορίας της (και πρώτο μετά από το 2019) θέλει να βρεθεί για 4η φορά σε τελικό (έχει ηττηθεί τις τρεις προηγούμενες) και είναι η ομάδα που έσπασε το φετινό αήττητο της ομάδας της Θεσσαλονίκης επικρατώντας με 3-0 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ στο παρθενικό του Final 4 (είχε προκριθεί και το 2020, όταν η διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας) αναζητεί το δεύτερο του τρόπαιο. Το Gazzetta βρίσκεται στην Άρτα και μίλησε με την λίμπερο των «κιτρινόμαυρων», Μαριαλένα Αρτακιανού και την κεντρική των «ασπρόμαυρων», Ιωάννα Πολυνοπούλου. Και οι δύο θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σχετικά με το ποια ομάδα θεωρούν φαβορί, αλλά φυσικά δεν έκρυψαν πως θέλουν να φτάσουν ως το τέλος.

ΑΕΚ

Αρτακιανού: «Όλες θέλουμε να επιστρέψει η ΑΕΚ στους τίτλους»

Πέρσι ως λίμπερο του ΑΟ Θήρας, η Μαριαλένα Αρτακιανού έφτασε ως τον τελικό στο Final-4 του Ηρακλείου. Φέτος παίζοντας στην ΑΕΚ θέλει να φτάσει ακόμα πιο μακριά και να βοηθήσει τις «κιτρινόμαυρες» να επιστρέψουν στους τίτλους. Αρχικά η έμπειρη λίμπερο μιλώντας για το που θα κριθεί το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στο Final 4, έχουμε να βρεθούμε από το 2019. Είμαστε προετοιμασμένες γι’ αυτό και πιστέυω ο κόσμος θα παρακολουθήσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Από την μεριά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το πού οφείλεται η πολύ καλή απόδοση της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό: «Σίγουρα με την άφιξη του νέου προπονητή γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Έχουμε δεθεί πολύ σαν ομάδα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Για το εάν η ΑΕΚ είναι έτοιμη να επιστρέψει στους τίτλους: «Όλες το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να διεκδικήσουμε και το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Πρώτος στόχος είναι το κύπελλο και από εκεί και πέρα είναι όλα ανοιχτά».

Για το εάν υπάρχουν φαβορί στη διοργάνωση: «Είναι ένα Final 4 με πολύ καλές ομάδες. Μπορεί να υπάρχουν και εκπλήξεις. Σίγουρα θα δούμε πολύ καλές αναμετρήσεις».

Πολυνοπούλου

Πολυνοπούλου: «Να το χαρούμε και να προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε»

Από την πλευρά της η κεντρική του ΠΑΟΚ, Ιωάννα Πολυνοπούλου αρχικά ανέφερε για το Final-4: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στο Final 4, είναι η πρώτη φορά για τον ΠΑΟΚ. Το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μία γιορτή και φέτος απαρτίζεται από πολύ καλές ομάδες. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να το χαρούμε και να προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».

Για το πού θα κριθεί ο ημιτελικός: «Είμαστε δύο ισάξιες ομάδες. Ως ΠΑΟΚ έχουμε δουλέψει κάποια πράγματα στην προπόνηση, αλλά όλα θα κριθούν στον εάν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε και την ώρα του παιχνιδιού. Είναι ένα ματς απρόβλεπτο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς έχουμε ως μόνο στόχο την πρόκριση και στη συνέχεια την κατάκτηση του κυπέλλου».

Για το εάν η πρωτιά στο πρωτάθλημα, αγχώνει τον ΠΑΟΚ στο Final 4: «Η δυναμική μας είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά το πρωτάθλημα με το κύπελλο είναι δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Από τη μία το πρωτάθλημα έχει... δρόμο, ενώ το κύπελλο είναι νοκ-άουτ παιχνίδια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ένα με το άλλο γι’ αυτό και δεν μας αγχώνει».

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργάκη, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Τρίκκα, Πασπαλά.

Β' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 21.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Νικάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Πασπαλά, Τρίκκα.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τελικός, Τ9 Άρτας 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα