Όλος ο κόσμος παίζει βόλεϊ και στην Ελλάδα κάνουν διακοπές...

Όλος ο κόσμος παίζει βόλεϊ και στην Ελλάδα κάνουν διακοπές...

Όλος ο κόσμος παίζει βόλεϊ και στην Ελλάδα κάνουν διακοπές...

bet365

Με όλον τον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων να παίζει βόλεϊ αυτή την εποχή, ο Φώτης Καρακούσης αναρωτιέται πώς γίνεται και φέτος στην χώρα μας τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα να κάνουν διακοπές αντί να δίνουν αγώνες.

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και φέτος, με την ελπίδα πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο στο οποίο οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών δεν θα αγωνίζονται σε μια διοργάνωση, εξαιρώντας φυσικά πιθανά Eurovolley ή τα προκριματικά για να φτάσουν ως εκεί. Θα πείτε και με το δίκιο σας τι μου ήρθε να ασχοληθώ με αυτό το θέμα.

Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το τι περιμένουμε όλοι οι φίλοι του βόλεϊ από τον καθρέφτη του αθλήματος που δεν είναι άλλος από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Γιατί όσο καλά και να πάνε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και εσχάτως και ο Μίλωνας, ένα άθλημα και ειδικά το συγκεκριμένο, που δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ σε δημοφιλία, δείχνει την άνοδό του αν πηγαίνουν καλά οι Εθνικές ομάδες.

Και όταν λέμε καλά, δεν μιλάμε για προκρίσεις σε τελικά των Eurovolley, ειδικά από την στιγμή που πλέον εκεί βρίσκονται 24 ομάδες και όχι 12. Προσωπικά έχω ξαναγράψει πολλές φορές και το εννοώ πως δεν μπορούμε να θεωρούμε επιτυχία την συμμετοχή σε μια διοργάνωση που ουσιαστικά συμμετέχει όλη η Ευρώπη. Φυσικά και είναι θετικό το ότι οι ομάδες μας είναι συνεπέστατες στα τελευταία αυτά ραντεβού, όμως το ταβάνι πρέπει να ανέβει πιο ψηλά για να ανέβει και πιο ψηλά το άθλημα.

Και ερχόμαστε τώρα στο πως θα ανέβει πιο ψηλά, με την απάντηση να είναι τρομερά απλή. Με το να συμμετέχουν οι Εθνικές σε διοργανώσεις. Αυτή την εποχή όλος ο κόσμος παίζει βόλεϊ είτε σε VNL, είτε σε European Golden League, είτε σε European Silver League, είτε σε αγώνες που γίνονται σε Αμερική, Ασία, Αφρική. Παντού παίζουν εκτός από την χώρα μας στην οποία απολαμβάνουν τον ήλιο και τις παραλίες.

Και φυσικά αυτό δεν είναι αιχμή προς τους παίκτες που από την στιγμή που δεν έχουν αγώνες, κάνουν διακοπές. Για ακόμα ένα καλοκαίρι ούτε οι άνδρες, ούτε οι γυναίκες δεν θα παίξουν κάπου. Δεν θα δεθούν ως ομάδες, δεν θα διεκδικήσουν πόντους στο Ranking που πλέον είναι τρομερά σημαντικό για προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, δεν θα βάλουν στην διαδικασία τους φίλους του αθλήματος να ασχοληθούν μαζί τους και αυτό θεωρώ πως είναι και το πιο σημαντικό.

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να δει βόλεϊ και ειδικά τις εθνικές ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ευτυχώς ελάχιστη σε σχέση με άλλα αθλήματα, τοξικότητα που έχουν οι σύλλογοι. Θέλουν να δουν τον Ράπτη, την Ανθούλη, τον Τζούριτς, την Στράντζαλη, τον Πρωτοψάλτη, τον Κουμεντάκη και όλους τους διεθνείς. Διψάνε για βόλεϊ αλλά για ακόμα ένα καλοκαίρι θα μείνουν με την δίψα.

Και πάμε τώρα στο τι φταίει. Προσωπικά είμαι αυτός που έχω γράψει 100 φορές πως η διοίκηση Καραμπέτσου έχει κάνει άλματα όσον αφορά την οικονομική εξυγίανση μιας Ομοσπονδίας που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Η ΕΟΠΕ βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αρκετές φορές λόγω των χρεών του παρελθόντος και με μεγάλες προσπάθειες έχει καταφέρει να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά (παρόλο που οι δυσκολίες και ο κίνδυνο παραμένει). Αυτό είναι σημαντικό και δείχνει πως η διοίκηση κάτι κάνει καλά. Ωστόσο δεν γίνεται ούτε και φέτος να μην παίζουν στα European League οι Εθνικές ομάδες.

Θα πείτε και με το δίκιο σας πως χρειάζονται χρήματα. Εννοείται πως χρειάζονται και η απάντηση είναι να βρεθούν. Να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες από το τμήμα μάρκετινγκ που να αφορούν μόνο τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Πρέπει να βρεθούν λεφτά γιατί πρέπει να παίζουν οι ομάδες μας σε διοργανώσεις. Και γιατί οι πρωτοκλασάτοι αθλητές και αθλήτριές μας δεν γίνεται να μένουν εκτός δράσης για μήνες και γιατί ο κόσμος θα συνεχίσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα και κυρίως γιατί οι Εθνικές θα διεκδικούν βαθμούς στο Ranking και θα γίνονται καλύτερες αγωνιστικά. Γιατί καλά τα φιλικά που κατά καιρούς δίνονται, αλλά τίποτα δεν είναι σαν τα επίσημα.

Πραγματικά ελπίζουμε αυτό το καλοκαίρι να είναι το τελευταίο χωρίς δράση των Εθνικών μας ομάδων και από το επόμενο να γίνει η δουλειά που πρέπει προκειμένου να τις δούμε στα ερχόμενα Eurovolley να διεκδικούν κάτι παραπάνω από την απλή συμμετοχή.

ΥΓ: Για να σας δώσω να καταλάβετε αυτό που έγραψα και στον τίτλο πως όλος ο κόσμος παίζει βόλεϊ. Στους άνδρες αυτή την περίοδο αγωνίζονται 25 χώρες της Ευρώπης. Ε δεν γίνεται να βρίσκουν χρήματα τα Νησιά Φερόε, η Ισλανδία, η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα να μην μπορεί.

Παρακάτω δείτε τις ομάδες και που παίζουν:

Στο silver league παίζουν οι: Ισραήλ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Ισλανδία

Στο Golden League: Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Εσθονία, Βέλγιο, Ισπανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν

Στο VNL: Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Γερμανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία,

ΥΓ1: Οι ερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία δεν έχουν καμία σχέση με την απογοήτευση του ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι δεν βλέπουμε τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Θεωρώ πως η νυν διοίκηση έχει προσφέρει πολλά και μπορεί ακόμα περισσότερα, όμως πρέπει να δώσει ακόμα μεγαλύτερος βάρος στην βιτρίνα του αθλήματος που είναι οι Εθνικές. Είναι απαραίτητο να δώσει...

ΥΓ2: Και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές θα ήθελα να πιέσουν για την συμμετοχή σε διοργανώσεις. Την δικιά τους δουλειά διευκολύνουν έτσι.

ΥΓ3: Εκτός από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, θα έπρεπε να πιέσουν με τον τρόπο που μπορούν και οι αθλητές και ο ΠΑΣΑΠ. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τον κάθε παίκτη από τους αγώνες του με την Εθνική. Γιατί στο κάτω κάτω και οι αγώνες για λιγότερους ξένους γίνονται με στόχο να ανέβουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα (η τουλάχιστον αυτός θα πρέπει να είναι), κάτι που θα γίνει μόνο με επίσημους αγώνες και όχι με διακοπές διαρκείας...

@Photo credits: CEV.eu

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...