Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών μετράει αντίστροφα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών μετράει αντίστροφα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών ολοκληρώνει την προετοιμασία της πριν από το ταξίδι στο Ισραήλ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τρία 24ωρα πριν από την αναχώρηση για το Τελ Αβίβ και το ευρωπαϊκό πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών, οι παίκτες της εθνικής ομάδας είχαν στο κλειστό του Ρέντη την επίσημη φωτογράφηση και το εκμεταλλεύτηκαν για να χαλαρώσουν λίγες ώρες από τις συνεχόμενες προπονήσεις.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη φωτογράφηση και την media day το πρωί και στις 18.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καθημερινή προπόνηση μέχρι αργά το βράδυ στο «Μελίνα Μερκούρη».

Την ώρα που ο φωτογραφικός φακός είχε πάρει... φωτιά επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής και άπαντες εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για την πρεμιέρα στις 29 Αυγούστου κόντρα στο γηπεδούχο Ισραήλ.

Το «παρών» δεν κατάφερε να δώσει λόγω ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες ο διεθνής κεντρικός Δημήτρης Τζούριτς, ωστόσο πλέον είναι ετοιμοπόλεμος για να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωβόλεϊ.

Γιώργος Πετρέας: «Πάμε στο Ισραήλ ξέροντας τι να περιμένουμε»

«Η προετοιμασία αυτούς τους 2,5 μήνες έχει πάει πολύ καλά. Ξεκινήσαμε στην Καλαμάτα, μία οικεία πόλη για μένα και πολλή φιλόξενη. Μετά στην Αθήνα οι προπονήσεις συνεχίστηκαν με τις ίδιες καλές συνθήκες. Έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα τώρα. Δώσαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια και σε κάθε ένα ανεβάζαμε την απόδοσή μας και αυτό είναι πολύ θετικό» σχολίασε αρχικά ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας και αναφέρθηκε στην εμπειρία που υπάρχει πλέον από τα προηγούμενα ευρωπαϊκά.

«Σίγουρα είναι σημαντική η εμπειρία των προηγούμενων ευρωπαϊκών. Δεν θα πάμε στο Ισραήλ και θα δούμε συνθήκες πρωτόγνωρες για εμάς που θα μας ξαφνιάσουν. Έχουμε την εμπειρία να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι και να αφήσουμε τους εξωγενείς παράγοντες που πάντα υπάρχουν. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας που είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια που πρέπει για να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Όσον αφορά την πρεμιέρα με το γηπεδούχο Ισραήλ είπε: «Οποιαδήποτε ομάδα και αν αντιμετωπίζαμε στην πρεμιέρα θα ήταν σημαντικό. Όταν έχεις άλλους 5 αντιπάλους πρέπει να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πόσο μάλλον με μία ομάδα με ίδιους στόχους που παίζει στην έδρα της. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε όπως θέλουμε για να κοιτάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Έχουμε δουλέψει για να καταφέρουμε κάτι καλό»

«Κάναμε μία καλή προετοιμασία. Η ομοσπονδία μας παρείχε τις ανάγκες που χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτή την δύσκολη περίοδο, μέσα στο καλοκαίρι. Φτάνουμε στην ώρα των αγώνων και έχουμε δουλέψει αρκετά για να καταφέρουμε κάτι καλό, που αυτό μεταφράζεται σε πρόκριση στην επόμενη φάση» είπε ο Μενέλαος Κοκκινάκης που ετοιμάζεται και αυτός όπως και ο Γιώργος Πετρέας για το τρίτο του Ευρωβόλεϊ.

«Είναι μία εμπειρία γιατί όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω πως είναι να παίζεις με αυτές τις ομάδες και χώρες. Οι ταχύτητες είναι διαφορετικές, η αντιμετώπιση που έχουν είναι διαφορετική από εμάς γιατί έχουμε έλλειψη δυνατών αγώνων με ομάδες του top ranking. Γνωρίζουμε την δυσκολία που θα έχουμε και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γι'αυτό. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική και θα είμαστε έτοιμοι για όλα».

Τέλος, για την πρεμιέρα με το Ισραήλ τόνισε: «Είναι από τα ματς που θέλουμε να διεκδικήσουμε. Δεν παύει να είναι το πρώτο ματς και πρέπει να προετοιμαστούμε, κυρίως στη νευρικότητα. Γιατί το θέλουμε πάρα πολύ και μπορεί να βγούμε νευρικοί και έτσι γίνονται αρκετά λάθη. Με την εμπειρία που έχουμε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και μην ξεχνάμε ότι είναι η διοργανώτρια χώρα που θέλει και αυτή τη νίκη. Αν φανούμε σοβαροί που θα είμαστε και έχουμε ηρεμία θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Δεν λέμε μεγάλα λόγια όμως πάμε σοβαρά και ταπεινά. Το Ισραήλ μπορεί να μας επέλεξε για πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό που μας αφορά είναι το πως θα εμφανιστούμε εμείς».

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Τρίτη 29 Αυγούστου
20:00, Ισραήλ-Ελλάδα

Τετάρτη 30 Αυγούστου
17:00, Τουρκία-Γαλλία
20:00, Ρουμανία-Πορτογαλία

Πέμπτη 31 Αυγούστου
17:00, Γαλλία-Πορτογαλία
20:00, Ρουμανία-Ισραήλ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
16:00, Ρουμανία-Τουρκία
19:00, Πορτογαλία-Ελλάδα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
17:30, Τουρκία-Ελλάδα
20:30, Ισραήλ-Γαλλία

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
17:00, Ελλάδα-Ρουμανία
20:00, Ισραήλ-Πορτογαλία

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
17:00, Γαλλία-Ρουμανία
20:00, Πορτογαλία-Τουρκία

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
17:00, Ελλάδα-Γαλλία
20:00, Τουρκία-Ισραήλ

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα