Πολωνία – Ρωσία 3-0: Με περίπατο στα ημιτελικά οι Πολωνοί (vid)

Φώτης Καρακούσης
Πολωνία – Ρωσία 3-0: Με περίπατο στα ημιτελικά οι Πολωνοί (vid)

bet365

Χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό πρόβλημα, οι Πολωνοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επικρατώντας με 3-0 της Ρωσίας.

Μετά την Γαλλία και τον αποκλεισμό της στους «16» από την Τσεχία, εκτός Eurovolley τέθηκε και η φιναλίστ του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων, Ρωσία. Οι Ρώσοι που πήγαν με πολλές ελλείψεις στο τουρνουά αυτό, δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια την Πολωνία, με την ομάδα του Βίταλ Χέινεν να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά επικρατώντας με 3-0 (25-14, 26-24, 25-19). Πλέον θα περιμένει να δει ποιος θα κερδίσει στο Τσεχία-Σλοβενία προκειμένου να μάθει το αντίπαλό της στα ημιτελικά, ούσα βέβαια το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, όποιος και αν είναι αυτός που βγει νικητής από το αυριανό ματς.

Στα του αγώνα με τη Ρωσία, η Πολωνία έκανε περίπατο με εξαίρεση το δεύτερο σετ στο οποίο είχαμε ντέρμπι. Στο συγκεκριμένο σετ η «αρκούδα» έβαλε δύσκολα στην ομάδα που έχοντας αποτύχει στο Τόκιο πήγε στο Eurovolley με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ωστόσο στις λεπτομέρειες η τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι κάνοντας το 2-0. Στο τρίτο όπως και στο πρώτο, στο τάραφλεξ υπήρξε μία ομάδα με τους Λεόν και Κούρεκ να είναι ασταμάτητοι.

Ο Κουβανός ακραίος (παίζει ως Πολωνός) και ο συμπαίκτης του είχαν από 14 πόντους με τον Λεόν να έχει το απίστευτο 74% στην επίθεση και ο Κούρεκ το επίσης εξαιρετικό 69%, κερδίζοντας και 3 άσους. Όσον αφορά τους ηττημένους ο Κλιούκα ήταν πρώτος σκόρερ και αυτός με 14 και 65% στην επίθεση αλλά ήταν και απελπιστικά μόνος. Σημείο αναφοράς για τους Ρώσους η συμμετοχή του Πάβελ Τετιούκιν, γιου του θρύλου του βόλεϊ, Σεργκέι, ο οποίος είχε 2 πόντους.

Πολωνία

Ρωσία

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα