Σλοβενία – Κροατία 3-1: Στα προημιτελικά η παρέα του Παγένκ (vid)

Φώτης Καρακούσης
Σλοβενία – Κροατία 3-1: Στα προημιτελικά η παρέα του Παγένκ (vid)

bet365

Με τον κεντρικό του Ολυμπιακού, Άλεν Παγένκ να είναι και πάλι από τους καλύτερους, η Σλοβενία επικράτησε της Κροατίας με 3-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurovolley, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία – Τσεχία.

Έχοντας κατακτήσει δύο φορές τα τελευταία χρόνια το ασημένιο μετάλλιο (2015 και 2019), χάνοντας στους τελικούς από Γαλλία και Σερβία αντίστοιχα, η Σλοβενία θέλει αν όχι να επαναλάβει την ίδια πορεία και γιατί όχι και κάτι παραπάνω, τουλάχιστον να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Ήδη η παρέα των Παγένκ και Ούρναουτ βρίσκεται στους «8» και περιμένει το βράδυ την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Τσεχία για να δει τον αντίπαλό της στον δρόμο για τα ημιτελικά.

Οι Σλοβένοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά επικρατώντας πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό 3-1 (25-20, 25-18, 19-25, 25-12) της Κροατίας. Ένας αγώνας που στα τρία από τα τέσσερα σετ ήταν ουσιαστικά ένας μονόλογος για τους φιναλίστ του περασμένου Eurovolley. Με δύναμη στο μπλοκ, όπου είχαν 11, έναντι μόλις 2 των Κροατών (αν βάλουμε και τα σπασίματα της μπάλας και τις δεύτερες επιθέσεις καταλαβαίνουμε το πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά πάνω στο φιλέ), οι Σλοβένοι εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «8», παρότι στο τρίτο σετ τα «χρειάστηκαν».

Στο σετ αυτό μίλησε ο Άντριτς. Συγκεκριμένα πήγε στο σερβίς με την Σλοβενία να προηγείται με 19-17, πήρε 5 άσους, δυσκόλεψε αφάνταστα την υποδοχή των Σλοβένων και οι Κροάτες μείωσαν σε 2-1 επικρατώντας με 25-19. Ο τρόπος που έγινε το 2-1 «νευρίασε» τους τυπικά γηπεδούχους που στο 4ο σετ ήταν σαν να παίζουν μόνοι τους και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τσεμπούλι με 13 πόντους και τον ακολούθησαν οι Παγένκ (ο νέος κεντρικός του Ολυμπιακού είχε και 3 μπλοκ) και Στερν με 11, ενώ ο Κοζαμέρνικ είχε 10. Όσον αφορά τους ηττημένους ο Άντριτς με 21 πόντους και 9 άσους ήταν ο μόνος που προσπάθησε αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του ματς.

Κροατία

Σλοβενία

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα