Με «χρυσό σετ» η Ζάκσα εκθρόνισε την Τσιβιτανόβα (vid)

Gazzetta team
Με «χρυσό σετ» η Ζάκσα εκθρόνισε την Τσιβιτανόβα (vid)

bet365

Τεράστια πρόκριση της Ζάκσα στα ημιτελικά του Champions League Ανδρών με τους Πολωνούς να χάνουν με 3-0 από την Τσιβιτανόβα, αλλά να παίρνουν το χρυσό σετ και να εκθρονίζουν τους Ιταλούς.

Νέα κάτοχο θα έχουμε φέτος στο Champions League Ανδρών, καθώς η προπέρσινη πρωταθλήτρια (πέρσι λόγω κορονοϊού δεν συνεχίστηκε η διοργάνωση) Λούμπε Τσιβιτανόβα αποκλείστηκε. Για την ακρίβεια αυτή που προκρίθηκε ήταν η Ζάκσα με τους Πολωνούς να παίρνουν «χρυσή» πρόκριση. Η ομάδα του Νίκολα Γκρμπιτς είχε κερδίσει μέσα στην Ιταλία με 3-1, ωστόσο εντός έδρας τα βρήκε σκούρα από την Λούμπε χάνοντας με 3-0 (22-25, 24-26, 24-26), με την πρόκριση να κρίνεται στο «χρυσό σετ». Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με λάθος υποδοχή του Χουαντορένα επικράτησαν με 16-14 παίρνοντας την σημαντική πρόκριση για την τετράδα του Champions League όπου και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ζενίτ Καζάν-Μπελσάτοφ, με τους Ρώσους να έχουν επικρατήσει το πρώτο παιχνίδι με 3-1 μέσα στην Πολωνία.

Όπως φαίνεται και από την διαφορά στα σετ με εξαίρεση το πρώτο, είχαμε το απόλυτο ντέρμπι, με τους Ιταλούς να φτάνουν στην πηγή, αλλά το νερό να το πίνουν οι Πολωνοί. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κάζμαρεκ και Σέμενιουκ με 15 πόντους, με τον Κοτσανόφσκι να ακολουθεί με 14 και τον Σλίβκα να έχει 12. Για τους ηττημένους ο Χουαντορένα είχε 15 αλλά ήταν τραγικός (για τα δικά του στάνταρ) στην υποδοχή, με τους Λεάλ και Ριτσλίσκι να έχουν από 14.

Αύριο Πέμπτη έχουμε τους άλλους δύο ημιτελικούς, με την Ζενίτ Καζάν να υποδέχεται την Σκρα (1-3 οι Ρώσοι μέσα στην Πολωνία στο πρώτο ματς) και την Τρεντίνο να υποδέχεται την Μπερλίν (1-3 οι Ιταλοί μέσα στη Γερμανία), με το νικητή του δεύτερου ζευγαριού να αντιμετωπίζει την Περούτζια.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα