Παναθηναϊκός: Επιστρέφουν Ευρώπη οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός: Επιστρέφουν Ευρώπη οι «πράσινοι»

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Επιστρέφουν Ευρώπη οι «πράσινοι»

bet365

Η απόφαση είναι οριστική μετά από μια δεκαετία εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο Παναθηναϊκός επιστρέφει, καθώς θα δηλώσει συμμετοχή στο Challenge Cup.

Μετά την χρονιά 2010-2011 και την συμμετοχή στο Champions League και αφού αυτό το τμήμα πέρασε πολλά, σε σημείο να είναι πιθανή ακόμα και η διάλυσή του, το βόλεϊ του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο ερχόμενο Challenge Cup επιστρέφοντας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Το μόνο που μένει να οριστικοποιηθεί είναι η έδρα, καθώς όπως αναφέραμε η απόφαση για συμμετοχή στο Challenge Cup πάρθηκε και είναι οριστική. Και λέμε για την έδρα γιατί ναι μεν στο «τριφύλλι» θέλουν να μείνουν στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αλλά δεν ξέρουν αν αυτό μπορεί να γίνει για την Ευρώπη, αναφορικά με τις χρήσεις (περισσότερες προπονήσεις, ειδικά μεσοβδόμαδα όταν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα υποδέχεται τον αντίπαλό της).

Προτεραιότητα είναι να βρεθεί λύση και να παίξει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στον Άγιο Θωμά ο Παναθηναϊκός, αλλιώς θα αναζητηθούν άλλες λύσεις, όπως το κλειστό της Κυψέλης. Το σίγουρο πάντως είναι πως μετά από 2011-2011 ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Ευρώπη, παίζοντας στο Challenge Cup.

Τι είχε κάνει ο Παναθηναϊκός την τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τελευταία φορά στην Ευρώπη την περίοδο 2010-2011 συμμετέχοντας στο Champions League. Ήταν στον 6ο όμιλο μαζί με Ντιναμό Μόσχας (του Ντάντε), Κνακ Ροζελάρε και Τίρολ Ίνσμπουργκ.

Οι «πράσινοι» έχασαν με 3-2 (εντός) και 3-0 (εκτός) από την Νιναμό, ηττήθηκαν επίσης με 3-1 (εκτός) και 3-0 (εντός) από την Τίρολ Ίνσμπουργκ, ενώ με την Κνακ Ροζελάρε είχαν μια ήττα με 3-2 στο Βέλγιο και μια νίκη με 3-0 στην Αθήνα.

Στο ματς που κέρδισαν, το μοναδικό την συγκεκριμένα χρονιά, ο Γιορντάνοφ με 14 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ και τον ακολούθησαν οι Πετρέας με 12 και Πανταλέων με 10.Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ψάρρας, Λάππας και Μηνούδης, ενώ λίμπερο ήταν ο Παπαδημητρίου.

Το ίδιο ισχύει και για τις Γυναίκες του «τριφυλλιού»

Στο challenge cup θα συμμετάσχει και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, καθώς στον Ερασιτέχνη έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν κανονικά στην Ευρώπη τα τρία τμήματα (το άλλο είναι το μπάσκετ Γυναικών που θα παίξει στο eurocup).

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα